Stryktipset vecka 48


Riktigt bra citat

Politik är som en kvinna. Man lägger ena benet åt vänster, det andra benet till höger och koncentrerar sig på centerpartiet.


Ge mig, nu!


Bostad sökes: Fram till jul

Kristin har praktik i tre veckor framöver.
Hon ska bo hemma här, på Öland, med en kompis.
Förmodligen är det tänkt att jag ska serva dom med mat under dessa veckor, för Kristin kan ingenting, jag säger INGENTING själv. Igår till exempel hade hon fått massa order från dom högre instanserna att städa, laga mat tvätta. Men hon gjorde inte ett skit. Hon låg och tittade på TV hela dagen, och var allmänt sur.

Detta är vardag för dom som är äldre syskon. Det är alltid vi som måste göra sysslorna medan dom svaga ligger och tittar på TV och äter chips. Jag blir så trött på detta diskriminerande.

Jag vill inte bo hemma av denna enkla anledning.
Jag vill flytta någon annanstans dessa tre veckor.
Kalmar? Ja, om det inte vore för att jag har allt som ska vara i Kalmar på Öland.

Annica har en friggebod på sin tomt.
Kan jag låna den måntro?
Fast då bor jag så avsides, nästan en mil till affären från Skärlöv.
Inget ont om Skärlöv, men det ligger lite avsides ;)

Nej, jag tror jag flyttar ut i ladugården.

10 rätt följdes upp med 9

För två veckor sedan så fick jag in 10 rätt på tipset, men det var onekligen nära att det blev 12 rätt. Mål i slutminuten i två matcher förstörde.
Förra veckan var det uppehåll på grund av att det var EM-kval. Gillar inte att tippa den sortens matcher, det blir alltid skrällar och sensationsresultat. Har ingen vidare koll om det just blev det då, men men.

Veckans tips slängdes ihop på tio minuter igår, tio minuter innan jag började jobba.
Det var väl anledningen till att det endast blev 9 rätt igår.

Det var en del skrällar igår dock.
Match nummer 4, Bolton slog överaskande Man Utd, en säker tvåa blev till en överaskande etta. Snöpligt.
Matcherna nummer  8 och 9 överaskade också.

Det gäller att satsa på skrällar för att vinna verkar det som.

Vecka 47:s Stryktipsrad




Spelar ett M-system 16 raders.
Blev hastigt och lustigt tips denna veckan.
Detta på grund av att jag helt glömt bor det och att jag ska jobba idag, därför slängde jag bara ihop en rad lite fort.

Ett steg närmare jobb, ett steg bakåt

Idag har vackra Annica (fotbollsfrun wannabe) varit med mig till Kalmar, igen.
Jag klarar mig inte utan henne. Det känns bra att ha ett stöd från en så snäll och bra vän. Det kan man inte säga för många gånger!
Åter till ämnet.

I tisdags ringde Uniflex och sa att jag de blivit uttagen i den grupp som skulle få bli intervjuad av Telenor personligen ute på Varvsholmen. Började med att jag blev satt i matsalen Telenor som telenor använder, i väntan på intervjupersonerna. Väldigt fina lokaler var det i alla fall, satt och drömde mig bort över utsikten över Ölandsbron. 

Fick börja med att träffa en person som hette Kim. Själva intervjun var indelad i 3x20 minuter.
Började alltså med Kim. Han skulle försöka få en personlig bil av mig. Känndes som att jag svävade ut alldels för mycket på dessa konstiga frågor. Varför ska anställningsintervjuer vara så komplicerade?
Efter 20 minuter tog Pia över. Hon pratade med mig om service i allmänhet, jag fick svara på några lättare frågor, men kännde även här att jag svävade ut alldels för mycket i de svar jag gav.

Tills sist kom en tjej som jag inte kommer ihåg namnet på. Anledningen till det var kanske att hon hade hand om det svåratse och tråkigaste ämnet i intervjun, säljavdelningen. Jag har redan glömt vad jag sa. Så tråkig var den intervjun.

Summa sumarum, tror jag personligen att jag inte har så värst stor chans att komma in bland dom 15 stycken som får platserna. Det var drygt 40 stycken som hade blivit kallade på intervju ute på Varvsholmen. Av dessa försvinner 25. Jag tror jag tillhör den skaran. Tyvärr för mig, men andra jublar. I Skärlöv jublas det, och i Funkabo. Anledning? Jo om jag inte får jobbet kan jag följa med till Kaneriöarna den 23 februari.
Jag vill ju ha ett jobb samtidigt som jag vill följa med till La canarias eller va de heter.
Men telenor var väldigt strikta med att INTE ge ledighet under utbildningsperioden som ev. börjar för mig den 14/1 2008.

Får jag ett negativt svar från Telenor, blir det positivt för andra.
Man kan säga att man går plus minus noll.

Efter Telnormötet begav jag mig in till stan med Annica och fixade nya mössa och en halsduk.
Dennis blev avundsjuk när han såg vad jag inhandlat lite senare när vi begav oss till Jonssons lägenhet i Funkabo. Sen blev det stress för hela slanten.
STRESS!
ÄTA!
STRESS!
MAXI!
STRESS!
HEM!
STRESS!

Över till något helt annat.
Ikväll är det köning till Lars Kagg Rugby 2007.
Kan någon vänlig själ fixa två stycken biljetter till mig? Snälla? (A)
Jag vill hemskt gärna gå. Please?

Som Anders Timell alltid avslutar sporten i Mix Megapol avslutar jag detta inlägg på samma sätt.

Det var allt för mig
Tack och hej

En jul utan Coca-Cola är ingen riktig jul



Man får rysningar av denna.

Har du inte skrattat ihjäl dig efter denna så var glad att du ens överlevde


Annica har gett mig en hård nöt att knäcka

När det är lördag och allt så pratar man oftast med Annica på affärsparkeringen i en timme minst. I femton minusgrader och halv storm samt snöblandat isigt regn står man där och pratar gamla minnen. Det är trevligt. Trotts att det är kallt.

Idag var inget undatag.
Annica kom med ett erbjudande.
Att vi ska åka till Kanarieöarna nu till vintern.
Det är bara de att jag sagt till Telenor att jag inte skulle åka någonstans i jan-feb-mars. Attans!
Jag vill verkligen med dom. Andreas, Annica och lill-knubbisen vill nog också det. Lill-knubbisen blir inte glad om jag tackar nej sa Annica. Hur fasen ska jag göra? Hjälp?
Det är ett jäkla dilemma. Nu hoppas man lite på att den andra intervjun blir intressantare på tisdag och att man kan avboka Telenor och säga att man fått annat jobb på annat håll. Tisdagens intervju kanske ger mig ledighet under februari. Telenor gav verkligen INGEN ledigt under utbildningen som varar i 7 veckor från och med 14/1.
Jävla skit.

Ikväll åker jag i alla fall bort till huliganerna i Skärlöv för att titta på fotbollen, Spanien-Svergie.
Jag hoppas jag är välkommen. Annica sa att jag var det i alla fall, men med lill-knubbisen kan man inte veta ;)

Inget tips denna veckan..

.. istället väljer jag att lösa Melodikrysset på P4.
Jag vet, lite tantigt och gubbigt men det bjuder jag på.
Dessutom är det betydligt lättareatt lösa ett korsord än att vaska fram veckans rätta rad till stryktipset.

Rätt svar på krysset:

Vågrätt:
1. Bonddräng
6. Lill
7. Min
8. Ensam
11. En
12. Ida
13. Dans
15. Junibacken

Lodrätt:
1. Bullerbyn
2. Nilsson
3. Du
4. Är
5. Griseknoen
9. Mio
10. Madicken
14. Vi

Som det kanske märks så var det Astrid Lindgren-tema idag.

Vad jag önskar mig i julklapp

Kalmar FF släpper säsongs-DVD



Fotbollsåret 2007 blev ett framgångsrikt år för Kalmar FF. Med stora silver i Allsvenskan och ett guld i Svenska Cupen så har Kalmar FF gjort den bästa säsongen någonsin i föreningens historia. Detta kommer vi att fira med att ge ut en DVD på fotbollsåret 2007.


Snart finns alltså chansen att återuppleva alla minnen från Allsvenskan och Svenska Cupen genom Kalmar FF:s års-DVD. Filmen kommer innehålla samtliga mål från Allsvenskan, matchbilder från Svenska Cupen men även intervjuer med Henrik Rydström och Nanne Bergstrand som summerar säsongen som gått.


DVD filmen kommer att finnas till försäljning i början av december och kommer bli en perfekt rödvit julklapp till dig själv eller till dina nära och kära som också håller på Kalmar FF. Med andra ord är julklappsköpet räddat.

Priset för ett oförglömligt år är 129 kronor och filmen kommer säljas i vår souvenirshop nere på kansliet till att börja med.

Vem köper denna till mig?


Anställningsintervju 1 avklarad

Jaha, nu var första intervjun över.
Var inbokad på ett möte på Uniflex nere vid Kalmarsalen idag vid klockan 13.15 angående tjänsten som Kundtjänstmedarbetare på Telenor i Kalmar.
Måste bara första börja med att verkligen TACKA Annica för att hon ställde upp och följde med in till stan.
Känndes verkligen extra skönt att ha någon med sig i bilen innan själva intervjun. I gengäld fick hon låna bilen under tiden för intervjun.

Själva Uniflex låg högst upp i den stora byggnaden som omfattar Kalmarsalen, Kalmar läns museum och lite andra företag. Självklart så dum som jag är så tog jag trapporna dom sju våningarna upp. Kan ju säga att jag var aningen anfådd när jag kom upp. Hängde av mig jackan på ett ställ där, en som hette Jenny kom och hälsade mig välkommen. Lokalerna dom jobbade i var verkligen i topskick, om dock små.

Fick träffa Linda Went för intervjun (är det föresten någon som känner igen namnet Linda Went, jag tycktes kunna känna igen henne nämligen)
Många konstiga frågor och många konstiga svar.
Fick börja med att presentera mig på engelska, vilket var ganska svårt.
Själva engelskan ingår i en del av jobbet, det kanske är någon från utlandet som ringer och vill ha information.
Min engelska är inte den bästa men hon verkade tycka det jag sa var okej.

Sen följde ett antal frågor i en timme som jag knappt kommer ihåg. Jag hoppas jag var övertygande och framåt, även om jag inte tyckte det själv. Men det är ju inte jag som avgör i slutänden.

Linda berättade lite om hur arbetet kommer gå till.
Det kommer vara ytterligare en gallring för att få ut dom personerna som är mest lämpade för uppgiften, den kommer ske ute på Telenor på Varvet. Där skulle man träffa representanter från Telenor. Efter detta är det en utbildning på två månader som bekostas av Telenor ute på Varvsholmen. Man går igenom alla saker som har med företaget att göra.

Det lät intressant det hon berättade. Jag är självklart mycket nyfiken på vad om jag får jobbet. Men det är en intervju kvar innan man får det slugiltiga beskedet. Sedan har jag ju en annan anställningsintervju på tisdag klockan 09.00. Vi får se vad det företaget har att erbjuda på då (hemligt fram tills dess).

Jaja, en hysterisk dag är snart till ända, från att sjunga Titanic-låten till Vajamos Companjeros (stavas inte så, men jag orkar inte kolla vad det heter).
På morgonen uppträdde jag som om jag vore från månen och aldrig sett jorden eller träffat människor, eftermiddagen lugn avslappnad och nästan död. Min energi tog slut efter intervjun.

Nu ska jag snart sova, efter Sout Park på Canal+

Till mini-knubbisen som sitter utanför den fulaste skolan i staden;
Jag är inte ett dugg avundsjuk på dig, hoppas bara du inte fryser ihjäl ;)

Tack och hej.

Redwing - Rocket

Denna låt gör mig alltid på kalashumör.
Hoppas den gör er på bra humör också.
Denna ska gå på repeat hela natten så jag ska vara extra laddad i morgon när jag ska på anställningsintervju.

Enjoy!


Anställningsintervju 2

Idag ringde ett annat företag om jobb.
Tisdag den 20 november anställningsintervju klockan 09.00.

I like anställningsintervjuer.

Anställningsintervju

På torsdag klockan 13.15 ska jag befinna mig i ett rum med en person som heter Jenny.
Jag ska på anställningsintervju förstår ni.

Sen till Dennis, snö is fint.

Rätta rader

Veckans tips: 10 rätt och jag kan inkasera HELA 32 kronor.

Hade Crystal P i match nummer 5 inte släptt in 1-1 målet i sista minuten så hade jag haft elva rätt istället för 10.
Hade Watford vunnit istället för att hämta upp ett 1-2 underläge hade jag haft tolvrätt istället för 11.
Sheff.U. hade jag litat på Dennis denna vecka också hade det varit 13 rätt istället för 12 kanske.

Jävligt enkelt att vara efterklok.
Men tippa på tispet är svårt.

Nästa vecka blir det paus från tippandet eftersom det är EM-kval och då är det ändå ingen som satsar pengar.
Väl mött vecka 47 istället.


Nu vet jag en sak, jag är förbannad

Nu är jag riktigt arg. Riktigt fuck jävla arg.

Fick redan på att Smålandsnytt skulle göra ett repotage på Öland under veckan av min mormor i tisdags.
Dom har alltid en liten följetång som kallas "Pilen". Det innebär att dom kastar en dart-pil å en karta över Smålandsnytts upptagningsområde eller sändningsområde kanske man ska kalla det. I alla fall så kastade förra veckans "Pilare" denna veckas Pil på Stenåsa i fredas. Smålandsnytt bad därför folk att skicka in tips på vad dom skulle kunna göra repotage om.

Hade jag vetat detta i helgen istället, att dom skulle komma till Öland hade jag tipsat dom redan då.
Nu blev det inget tips från mig, eftersom jag då fick reda på det så sent. Jag hade tänkt att tipsa om Stenåsabadets camping med Willy.

Dom kastade alltså på orten Stenåsa.
En ort som ligger bara ett stenkast från Alby.
Det var då meningen att själva repotaget skulle utspela sig däromkring dvs S:a Kvinneby, Slagerstad, Stenåsa, Stora och lilla Brunneby och N:a Kvinneby.

Efter att ha sett repotaget ikväll kan jag bara säga en sak.
Fuck you fågelskådare.

Det handlade om Stenåsa i kanske en minut, men endast en av ortsbefolkningen med i bild, Lennart Wahlin. hder åt honom.
Men sen, vad händer sen? Jo sen åker dom tre mil söderut, långt bort från Stenåsa med omnejd för att fortsätta repotaget med Christian Cederoth på Segerstad Fyr. Jag blir så förbannad. Är han så jävla mediakåt?
Åh jag finner inte ord. Inte det att jag stör mig på fågelskådare, nej nej. Men jag stör mig ofantligt mycket på honom.
Mediakåta människa!

Jag ska mejla Smålandsnytt och berätta att dom gjort fel.
Och Christian fick dessutom kasta nästa veckas pil.
Den skulle Lennart Wahlin kastat om någon!

Fy fan för SVT!

Måste få skiva

Det var ett tag sedan jag skrev en lång blogg. Minns knappt när det hände senast men nå väl.
Det har hänt lite saker här omkring som tagit tid och man tar sig inte riktigt tid för att skriva av sig. Men idag tänkte jag att det måste bli av. Vad är det då jag ska skriva om? Ja, det vet jag knappt. För att vara uppriktig så har jag inte den blekaste aning om vad jag ska skriva om. Kanske min ångest över att inte ha ett jobb? Eller att fotbollsäsongen är över och jag tvingas titta på den där sporten som kallas ishockey på Canal+?
Vad ska jag skriva om? Hjälp tack.

Kristin och jag var och handlade på det förbjudna stället idag i Kalmar, Ica Maxi.
Ja det är lite förbjudet att handla där, eftersom vi bor granne med en Ica-affär som också ärmin arbetsplats då och då när jag får hoppa in extra.

Efter en stund inne på Maxi
Kristin:"Andreas, vart är Annica och Dennis?"
Jag:"Hur ska jag kunna veta det?"
Kristin: "Jaha, men jag trodde dom var med oss och handlade idag, dom är alltid med oss och handlar, dessutom är dom roligare än dig och handla med."
Jag: "Jasså det säger du?"
Kristin: "Ja precis så är det"

Ja, saknaden efter Andreas, Annica och Dennis är väldigt stor, alltid.
Det är kul när vi gör något tillsammans.

Detta handlade min blogg om idag.
Tack för att ni tog er tid att läsa den.

Stryktipset vecka 45

Har sett att vissa lägger ut tips på sina bloggar, däribland Hell-man (som jag f.ö följer slaviskt, liksom Fotbollsfruns blogg) det ska jag också göra nu. 

Tippar M-system 16 rader, med 4 halvor.
Blev väldigt många ettor denna vecka.

Vilken utklassning och uppvisning

Satt igår och tittade på House som jag alltid gör på tisdagarna. Säsongsvaslutning igår av serien och det var verkligen en avslutning det. Blir abstinensen för stor under uppehåller kan jag alltid zappa över till Canal Plus. Oavsett om det är ett gamalt avsnitt som visas där, är det alltid lika roligt att titta på det. House är kult!
Men det är inte House som är det väsentliga i sammanhanget.

Måns hörde av sig en bit in i programmet och undrade om jag tittade på matchen som gick på sexan, Champions League Liverpool-Besiktas. Vilken jäkla tur jag zappade över då. När jag kom in i matchen så hade Liverpool redan 2-0. Så jag tänkte att denna matchen är körd, blir inga fler mål. Zappade över till House igen.

När house väl var slut gick jag över ill sexan igen. Då fick jag se 6 stycken mål. Herrejävlar tänkte jag.
Uklassning och målrekord alla kategorier i Champions League. Jag minns när Man Utd vann med 7-1 mot Roma, men detta var roligare och se. Messade Måns och sa att "För en gångs skulle hade dom valt rätt match på sexan". Han höll med.

Jag önskar

Att jag skrev lika bra som Dennis
Att jag hade haft samma roliga humor som Fotbollsfrun
Att jag var lika klok som Annica
Att jag hade haft ett fast jobb

Sanningsenliga stalltips från Henrik Schyffert

Detta var nog det bästa på mycket länge från tv-programmet  Parlamentet.
Slår detta in så kommer jag åka upp till Stockholm för att bada i fontänen på sergels torg.
Kom ihåg vad ni läste det först.


Dennis titta --->

Efter lite pill och en handfull avslitna hårstårn har jag lyckats.
Jag har lyckats lägga in en  Last-FM grej på min blogg.

Äntligen typ.

Jag har lovat Dennis att fixa en sådan till hans blogg också, och nu vet jag hur man gör.

Denns, skriv på MSN eller via SMS så fixar jag en till dig omedelbums!

Snabbt och rakt

Ska försöka sammafatta mig vä'ldigt kort vad som har hänt under den gångna helgen.
(Svensson, Svensson börjar alldeles strax.)

Igår var Andreas, Annica och Dennis i staden, Kalmar.
Där skulle jag installera deras trådlösa bredband, men det gick åt skogen.
Ska försöka fixat det till nästa vecka någon gång när Annica skjutsar in mig igen.

Kvällen var det HAIK-fest.

Årets högoddsare var att jag, Lilla Andreas, Junior Alby-boden, KFF-fjanten fick årets största pris alla kategorier på 70-årsfesten igår. Nämligen, jag blev utseed till årets HAIK:are 2007. Jag höll på och svimma. Och alla visste om det, utom jag i förväg.

Bilder och mingel finns på http://hulterstadsaik.medlem.nu

Bild från när jag får mottaga priset;

Häxjakten fortsätter

Ultra Socialdemokrattidningen Aftonbladet fortsätter leta fel hos den nuvarande regeringe.
Nu har dom lyckats få statsekreteraren avsatt. Bravo. Stor applåd!
Nästa kvinna till hängning blir Nicola Clase, Shenströms efterträdare.

Aftonbladet är väldigt bra på att hitta fel.
Hur många fel har dom egentligen hittat i år bara?

Aftonbladet borde ta och titta på sig själva inne i sin lilla skyskrapa vid Globen i Stockholm.
Där finns oändligt många fel. Jag kan räkna upp många.
Och (S)(V)T borde också ta och titta på sig själva innanför den gråa borgen på Gärdet.
(S)(V)T låtsas vara helt opolitiskt, senast dom var det... Ja det var väl innan (S)(V)T fanns, alltså, dom har aldrig varit opolitiska.

Det finns mediaföretag som är dragna åt olika håll, sossar och borgare.
Så finns det (S)(V)T.
Dom står i mitten sägs det. Det stämmer inte.

Om jag är bitter? Nej.
Bara jävligt förbannd på sånna som gräver och letar fel hos personer och myndigheter.
Låt dom hålla på, bara det inte drabbar andra än dom själva.


RSS 2.0