Tack Kalmar FF

Ikväll vill jag tacka hela Kalmar FF för att ni kommer förgylla min helg i Norrköping på bästa sätt. Tack! Verkligen Tack!

Vilken tur att jag åkte ner och köpte en biljett i eftermiddags efter Växjöresan. Jag ångrar inte att jag spenderade 250kr ett dugg. Jag är så himla nöjd. Enda saken som jag kanske ska klaga lite på är att jag inte hade min ordninarie plats. Det känndes fel att sitta på rad 4 när man är van vid rad 9. Akustiken blev inte alls den samma som på rad 4 som på rad 9. Jag förstår varför vissa får ont i öronen av klapp-klapp (no hard feelings). Upp under taket tycker jag inte vi har det problemet. Men på rad 4 var det annorlunda.

Tack för att ni kommer förgylla Norrköpingsresan oavsett hur kasst det kommer gå på Media Markt i Norrköping

Som grädde på moset kan jag avsluta med...
... att Djurgården åkte ut Uefa-cupen ikväll.
... att det blir en repris av förra årets cupfinal på Fredriksskans den 21 september, Kalmar FF vs. IFK Göteborg
... att Cesar Santin gjorde mål för FC Köpenhamn ikväll

Vi ses på måndag morgon igen hörni! Ha en kanonhelg.
Dennis du vet vad du ska göra. Jag kommer ha husförhör med gubben sen nästa match.

Utspätt kaffe eller gammalt kaffe?

Tänkte fixa ihop lite mellanmål nu innan jag ska iväg till Fredriksskans. Det blev macka och kaffe.
Kaffet blev totalt misslyckat. Jag vet inte varför, men jag tror jag har en aning. Antagligen var det väldigt gammalt, eller så tog jag för mycket vatten och för lite kaffe. Något utav det är det.

By the way. När vi var på Media Markt i Växjö tidigare tittade jag på fotoavdelningen. Vilka jäkla grejer det finns.
Hittade ett mycket härligt objektiv, ett Sigma 300-800mm. Jag tror det var det iaf, priset var inte så dumt det heller, endast 59 000 lite drygt. Funderade på att slå till, men jag hann aldrig. Men det var häftigt. Jag hittade ett liknande objektiv här intill i samma prisklass ungefär på cyberphoto.se

Laddar och peppar upp med Ace of Bace här hemma i lägenheten. Snart dags att ta cykeln till skansen.

Det regnar ALLTID i Växjö

Hemma efter en dagsutflykt till Växjö med med MM. (Media Markt som ni kanske fattat vid detta laget).
Utbildaren var sjuk, därför blev programmet kortare än vad det skulle vara. Ingen blev gladare av det än jag kan jag säga. Nu hann jag hem och se Kalmar FF. Så nu har jag preci köpt mig en biljett på sektion C. Underbart!

En liten detalj, i Växjö regnar det nog jämt. Idag regnade, när jag var där och tittade på fotboll regnade det. Det regnar när man än är där. När vi kom tillbaka till Kalmar så sken solen. Jag är glad att vi bor i Kalmar!

Nu kör vi så det ryker Kalmar FF, utan Petter Wastå då som tyvärr är hjärnhinneinflammations-sjuk.

Utflykt till helvetet

Eller ja, riktigt så illa kanske det inte är. Vi ska till Växjö imorgon. Ett ställe man undviker, om man inte bara måste dit. Dom två fallen som man är tvungen att åka dit är: 1) När man ska på utbildning med Media Markt, 2) När Östers IF möter Kalmar FF i Allsvenskan. Det sistnämnda lär aldrig hända igen, Öster lär aldrig komma upp i Allsvenskan något mer, och Kalmar lär aldrig åka ner i söderettan. Vad återstår då? Jo, utbildning med MM.

Precis det ska vi göra imorgon, utbildning. Kan väl inte säga för mycket men det ska nog bli rätt intressant.
Precis lika intressant som det har varit idag. Det är underbart kul, men ack så jobbigt. Men idag flöt det på ganska bra. En timme på varje station av totalt sex stationer. Så sammanlagt sex timmars utbildning. Lugna puckar.

Ikväll har jag överlämnat en kär ägodel till Dennis, mitt säsongskort på Kalmar FF. Det känns tomt i plånboken. Jag känner mig naken utan det. Kalmar är mitt allt. Ja nästan i alla fall. Ni som känner mig vet hur mycket jag går in för fotboll i allmänhet och Kalmar FF i synnerhet. Anledningen till att Dennis har kortet är inte att han har tjuvat det från mig, nej tvärtom. Jag lämnade frivilligt över det till honom. Jag anser att det MÅSTE till vilket pris som helst sitta en fysisk person på min plats, även att jag inte själv kan närvara vid matchen, som har mitt kort. Ingen annan utböling ska tro att det är fritt fram att sitta där. Hänger ni med? Vårda kortet väl Dennis. Jag kommer och hämtar det på måndag.

Pernilla skrev en kommentar i de tidigare inlägget om att man kunde komma och hälsa på henne i Växjö. Då är frågan, vad gör du där Pernilla?

Tjillevippen!

Någon bad mig skriva

Det blir lätt lite stiltje i bloggen när man inte har ork, tid eller lust att skriva. Denna veckan har varit lite utav en sådan. Tid har defintivt funnits, men inte orken. Jag ska försöka sammanfatta lite här nu vad som gjorts under veckan, visserligen bara två dagar har avverkats men dom har varit händelserika.

Jag jobbar ju då på Media Markt i Kalmar. Vi var på en tvådagars kick-off på Öland i förra veckan. Jag kanske ska ta lite om den till att börja med.
Det var med en stor nervositet som jag mötte upp de övriga kassamedarbetarna utanför MM på torsdagsmorgonen. Men det var inga problem. Det var riktigt roligt att få komma igång. Började med rundvanding i varuhuset. Egentligen får jag inte säga någonting om någonting som rör MM egentligen. Så jag tänker inte säga någonting vidare om MM.

Vi åkte till Öland i alla fall och bodde på hotell Skansen i Färjestaden. Inte så långt från där jag bor alltså. Dagarna bestod av lekar och utbildning. Torsdagskvällen bjöds vi till Eketorps Borg där vi var nästan hela natten också, i alla fall fram till klockan 00.00.
Fredagen sen var också på hotell Skansen där vi lekte och hade utbildning. Det var riktigt underhållande och lärorika dagar i Färjestaden. Tack!

Kvällen sen, alltså efter att vi åkt hem, åkte jag till Björkvallen och gick på fotboll. Det var ju klassiskt Ölandsderby mellan SSG IF och Hulterstads AIK. Och nu är det bevisat, vilket lag som egentligen är bäst på sydöstra Öland, nämligne Hulterstads AIK. Mitt lag, bygdens lag. det kändes härligt. Sen satt jag med bilder och matchreferat fram till klockan 22.00 på kvällen. Man måste ju göra skäl för berömen man får för hemsidan, att det är snabbt uppdaterat.

Lördagen bestod av att sova och återhämta sig. Att fundera osv. På kvällen fick jag ett jobb som datatekniker. Två formaterade datorer på lika många veckor har jag hunnit att utföra. Det känns inspirerande. Nu vet jag ju hur man gör det också, formatera alltså.

Söndagen, fotboll fotboll och åter fotboll. Jag gick och laddade för matchen mellan GAIS och Kalmar FF. kalmar gick segrande ur matchen med 4-1. Samtidigt förlorade IFE med 2-0, vilket kändes som en sten hade lättat från mitt Kalmar FF-hjärta.

Måndagen då, igår med andra ord. Första riktiga arbetsdagen på MM. Och som vanligt får jag alltså inte säga ett dugg om vad som händer innanför väggarna. Snällt va? Jag kom dit vid 7.45 och åkte hem vid 18.30. Handlade sen på Maxi, och fick inte i mig riktig mat  förän 20.30, sen somnade jag nästan omgående. Gud va trött jag var.

Tisdagen, dagen idag alltså. Ja ni kan i princip läsa om föregående stycke igen för att se vad jag har gjort. Ta bort att jag var och handlade bara.

En sak som gjorde mig lite besviken idag var att vi fick reda på att vi skulle till MM i Växjö på torsdag. Jag hade tänkt se Kalmar FF på Fredriksskans då, vilket inte blir någonting av med det. Förbannat också. Men så är livet, arbete går före nöjen.

Nu har ni i alla fall fått en liten hint om vad jag gör om dagarna. Jag jobbar.

2-2 spelar ingen som helst roll

Förra veckans debacle (stavning?) mellan Kalmar FF och Örebro SK på Fredriksskans spelar nu ingen vidare roll för topstriden i och med att Elfsborg förlorade idag. Elfsborg som har en match mindre spelad än Kalmar FF ligger nu 5p bakom KFF i toppen. Alltså, när IFE spelat sin hängmatch mot MFF i september så kommer man ändå vara två poäng bakom KFF, om nu Kalmar FF vinner sina matcher i fortsättningen också.

Dagens match som slutade 4-1 till slut startade annars väldigt piggt från båda håll. Efter 30 sekunder kunde det stått 1-1 om det hade villt sig väl. Istället gjorde GAIS 1-0 på ett kanonskott. Kalmar spelade skit, och fick ingenting att fungera i första halvlek. Kvitteringen kom dock i den 30:e minuten genom kapten Rydström som säkert placerade in bollen bakom Dime i GAIS-målet. Dime Jankulovsci (stavning?) signalerade för att han släppte bollen utöver kortlinjen. Istället gick bollen alltså in.

Andra halvlek var det inget snack om vilket lag som spelar bäst fotboll i Sverige för tillfället. Slutresultatet skrev till 4-1, där det fanns 4 olika målskyttar i matchen. Rydan, Brasse-Lasse, Ingelsten och Dauda.

Sautan i gautan vaur dii gour brau föii Kalmaa ef ef

Möjliga omöjligheter

Följande tål att tänkas på en stund:

  • Om kärleken är blind, varför är då spetsunderkläder så populära?
  • Om du blir rädd för hastigheter - Pröva Windows 95!
  • Om du inte kan övertyga dem, förvirra dem!
  • Om du kan räkna dina pengar, har du inte en miljon kronor
  • Det är bättre att vara kortfattad än tråkig.
  • Karaok betyder tondöd på japanska.
  • Keyboard not found - Press [F1] to Continue.
  • Inled mig icke i frestelse, jag kan hitta dit själv.
  • Många har utbildat sig, få har inte lärt sig något.
  • Är inte airbags i politikerbilar ett himla slöseri..?
  • Bästa sättet att bli av med en frestelse är att falla för den.
  • Ni tror att ni förstår det här, men vänta bara tills jag förklarart det.
  • Hellre bortkommen och omkörd än omkommen och bortkörd.
  • Alkohol löser inga problem, men det gör inte mjölk heller.
  • Ligg inte på den som sparkar.
  • Jag lider inte av dåligt minne. Jag njuter av det.
  • 10 av 10 drunkningsolyckor beror på vatten.

Dagens låt


Dennis! Hon är tillbaka!


http://www.charlottelauterbach.se/ 

Hon sänder radio igen på StarFM via webben och inom Stockholmsområdet

En dag kvar

Nu har jag bara en endaste dag kvar på mitt sommarjobb på Alby-boden. I praktiken har jag egentligen slutat för i år (för alltid?). Jag ska nämligen bara hoppa in extra på lördag denna veckan. Sen är det definitivt slut på ICA för den här gången, jag kanske återvänder snart, kanske redan nästa sommar. Det beror lite på om jag kommer trivas på Media Markt eller inte.

Jag bävar faktiskt lite för att flytta in till Kalmar igen. Hemska tanke! Jag är urusel på att laga och fixa mat själv. Jag borde anställa någon att göra det. Jag behöver verkligen få i mig mat. Folk säger att jag är för smal. Det kanske jag är också. Men det struntar jag i. Visst 192cm lång, kanske man borde väga lite mer än dom 75kg jag väger nu. Tycker ni det är för lite? Jag skulle tippa på att jag måste upp i 85 för att vara riktigt nöjd. Men då ska det vara muskler, inte ölmage som gör att jag bli tyngre.

Sen en annan sak som gör mig ruskigt mörkrädd är att jag kommer tvingas bo ensam i Kalmar. Dennis och Andreas bor ju bara ett stenkast, ett väldigt långt sådant, ifrån mig egentligen så det borde inte vara några problem. Dessutom fattas Annica. Hon ska också bo där (tycker jag då). Men tydligen har hon flyttat hem till Öland. Visst, man måste kanske bo på Öland när man har det jobbet Annica har. Men ändå, det kommer kännas väldigt tomt att krypa till kojs i min lilla etta i Skälby oavsett om Andreas, Annica eller Dennis är närvarande en bit bort från mig.

Sen det här med att jag måste skaffa mig en bil och parkeringsplats är väl kanske inte det svåraste som finns. Jag har bil på G (förhoppningsvis?). Vi var föresten och tittade på bilar i måndags. Jag blev i alla fall frälst i Volvo. Jag har aldrig kört en Volvo innan. Eller jo det har jag ju, men inte med den komforten som erbjöds i dom vi provkörde. Vi testade S40 (flexifuel) samt en S60. Personligen gillade jag S60 mer än S40, beroende på att i S40:n dånade som tusan när vi körde på motorväg.

Det är egentligen inte jag som ska ha Volvo, utan det är dom övriga i familjen (läs mamma). Men jag ville provköra för Annica säger att det är det enda som gäller, Volvo alltså. Och mamma håller fullständigt med Annica. Men oddsen att det blir ett volvoköp är nog skyhöga. Jag skulle nästan kunna satsa en miljon på att det inte blir en Volvo till familjen Johansson denna gången heller. Vi ska i alla fall åka in på fredag och titta igen. Förhoppningsvis åker vi en sväng förbi Liljas igen.

Jag på Canal+



Här på bilden sitter jag. Kan ni identifiera mig?

Otrevlig afton i Kalmar

Igår var det upplagt för en riktigt underhållande fotbollsmatch på Fredriksskans. Vädrets makter var dock inte på vår sida och blåsten friskade i och till slut kom också regnet. Jag var inte så pepp på att gå. Dessutom sände Canal+ matchen på TV så jag hade kunnat se den hemma. Men jag sviker aldrig Kalmar FF. Aldrig. Undantaget UEFA-cupen då.

Kvällen började med trevlig inramning och allt det där. Det enda som saknades när Martin ropade upp namne på spelarna var nummer 25. Cesar Santin. Han kommer att vara evigt saknad. Men all lycka till honom i FCK nu.

Jaja, det var alltså match mellan Kalmar FF och AIK. Ett litet "hat-möte" får man nästan ta och kalla det. Jag var i väldigt god tid på Fredriksskans. Så tidigt att dom inte ens hade öppnat portarna till insläppet ännu. Så tidigt har jag bara varit en gång i världshistorien, och det var när Måns och jag skulle fixa bra platser på Norra Ståplats förra året. Men men. Jag gick och satte mig på min plats med en gång. Eller ja, jag hann och prata lite med Claës Brolinson som också var på matchen.

Men väl uppe på sittplats så frös jag lite. Bakom mig har jag alltså Norra Ståplats. Som namnet säger så är det just ståplatser. Det fylldes på med folk ganska fort. Tydligen så hade en hel AIK-klan hamnat bakom mig. Jag störde mig så kopiöst på den dryga stockholmskan som pratades. Riktigt förbannad var jag inombords. Men jag tänkte att jag kan väl stå ut 90 minuter. Jag kom föresten att tänka på den där stockholmaren som skrev till en tidning att skånska skulle behöva dubbas i TV. Vad skulle då inte Stockholmska behöva göras?

Till höger om mig sitter alltid nytt folk varje match. Jag skulle gissa på att det är ett företag som köpt dom två platserna närmast mig till höger. Jag brukar aldrig prata med dom "utbölingarna". Igår var det ett undantag. Han sa till mig innan matchen att det kommer nog bli spännande. Jag höll så klart med.
Cirka fem minuter innan line-up:en på planen trillade "Janne" in. Han sitter alltid till vänster om mig och vi pratar jämt med varandra. Han är en trevlig människa. Trodde jag tills igår i alla fall.

I alla fall så började Kalmar bäst. Gjorde 1-0 innan det ens hunnit gå en minut av matchen. AIK:arna bakom oss var måttligt roade, och blev därför rätt så tysta när Kalmar rullade in ledningsmålet. Men AIK replikerade fort och satte 1-1 och 2-1 inom bara någon minut. Då ska jag säga att då var det glada och jobbiga röster bakom oss. Kalmar kvitterade innan pausvilan. Det blev lika tyst på AIK:arna bakom oss som innan. Skönt var väl det. Dennis messade i pausen och skrev att jag var TV-kändis. Jag hade tydligen synts på en publikbild som Canal+ hade lagt ut mellan spelaravbrotten. (bild på detta kommer senare). Jag passade på att ringa hem och höra hur dom tyckte spelet såg ut från teven. Visade sig att dom just hade satt på teven för övriga i familjen var inte hemma.

Men nu över till det tråkiga som skulle komma att prägla min andra halvlek. Kalmar FF fick frispark fem minuter in i andra halvleken i ganska hyffsat läge. Rasmus Elm vid bollen, van frisparksskytt. Alla hade nog trott att det skulle komma ett inlägg mot bortre stolpen. Men Rasmus fick perfekt träff och med vinden i ryggen och regnet i luften så fick bollen extra fart och slank in bakom AIK:s målvakt. Det var här det tråkiga började.

Jag som alltid flyger upp från stolen när det blir mål, skriker ut min glädje och knyter nävarna i luften var precis som alltid själaglad. Det var det många andra med mig som var också. Men inte alla. AIK:arna var nog givetvis väldigt bittra. Inte blev det bättre av att "utbölingen" till höger om mig vände sig om till AIK:arna och hånflinade och skrattade åt dom. Förmodligen hade han blivit lika förbannad på den dryga stockholmskan som jag blivit. Men jag tyckte det var jävligt onödigt att börja häckla stockholmarna. Jag försökte lugna båda parterna. För nu var nämligen en av AIK:arna väldigt förbannad. Han hängde liksom igenom räcket och fick tag på min stolsgranne, höll i honom hans jacka och slog honom i bröstet och skrek till honom att sätta sig ner och hålla käften. Han gubben tjafsade givetvis tillbaka och sa "Men du det var ett fin mål" Det gjorde ju inte gnagaren gladare precis. Vid det här laget hade jag vänt mig om till Janne för att försöka få hjälp med bråket. Det var ju lönlöst fick jag klart för mig. Janne var lika upphetsad som han till höger om mig och skrek att AIK:aren skulle ställa sig där han skulle vara. När lugnet och måttningarna med knytnävarna lagt sig sa Janne:
- "Jävla 08-or. Jävla idioter är vad dom är. Förbannad svin. Kan man inte uppföra sig ska man fan inte vistas här"

Jag tänkte "hörde dom bakom oss det får du ett helvete om dom är många när vi ska gå ut om detta resultat står sig".
Dessutom vart jag så förbannd på både gubben och Janne som började bråka med AIK:arna. Jag var nästan på väg att gå och ställa mig hos gnagarna för att visa att jag inte accepterade den sortens ord från en man som jag respekterat så mycket innan. Jag gjorde aldrig det. Istället satt jag bara och tittade på matchen utan någon som helst inlevelse. Jag var lugn. Dessutom hade det börjat ösa ner regn som med vindens hjälp flög upp mot oss på läktaren. Kvällen blev bara sämre. Till råga på allt började ju inte matchen förän klockan 20.00 så klockan var inte mindre än 22.00 när vi lämnade Fredriksskans.

Kalmar vann i alla fall. Janne fick inte stryk. Men det var nog nära. För när Nils-Erik Johansson i AIK fick en varning sa Janne: "Nils-Erik Johansson är en jävla gris rent ut sagt".
Jag tyckte då AIK:arna bakom mig sa något idiotiskt tillbaka till Janne, men jag uppfattade det aldrig.
Blev i alla fall till och springa till bilen och fort som tusan på med massor med värme.

Detta blev som synes ganska långt inlägg. Kanske inte så detaljerat om själva händelsen direkt. Men jag minns den inte så bra. Kanske kommer med tiden. Men nu har jag i alla fall fått skriva av mig lite grann.

Tjillevippen!

Tråkig upplevelse

Igår på fotbollsmatchen mellan Kalmar FF och AIK uppstod ett litet bråk.
Jag var mitt i det.

Jag kommer med utförligare text ikväll efter jobbet.

Äntligen har ...

Äntligen har jag redigerat klart bilderna som jag tog igår under Albylen-dagen. En trevlig tillställning. Blev över 200 bilder tagna, men jag bantade ner det till 38 stycken som nu finns på Albylens hemsida.  Kommer nu nedan dra lite korta reflektioner över dagen.

Ikväll har jag pysslat med att uppdatera och fixa till småsaker med både Albylens hemsida och Hulterstads AIK. Man har inte hunnit tänka på dessa sidor nu under sommaren. Men den kommande veckan drar seriespelet igång igen för HAIK. Föst ut är B-laget som lirar på tisdag, fredag lirar A-laget borta mot Rockneby IK. Då måste sidan vara uppdaterad till 110%. En av nyheterna för sommaren är bland annat att jag hunnit med att skapa ett enklare bildgalleri än det förra.

I eftermiddag har man hunnit se IFK Göteborg turligt vinna över Malmö FF. Oavgjort hade suttit fint. Nu måste Kalmar vinna på måndag för att hålla IFK och IFE bakom sig. Hua. Det lär bli spännande värre.

Idag har solen försvunnit. Ingen solning. Men det hade ändå inte hunnits med att lapa sol idag.

Imorgon bjuds det på kalas. Eller ja kalas vet jag inte om det kan kallas? Till Skärlöv är vi bjudna.
Dom har till och med fått el och bredband till öknen. Kan man tänka sig. Då kanske man kan förvänta sig en kopp brygd kaffe.

Nog för kvällen.

Tjillevippen. (mitt uttryck, så det så)

Kändisar i Alby


Ser ni vem som sitter i bilen?



Just det, Suzanne Reuter befann sig idag klockan 11.57 utanför mitt jobb, Alby-Boden.
Vilken paparzzifotografer jag är va? Klockrent. Med sig hade hon två andra personer. Hon var alltså inte inne och handlade själv på affären, vilket jag inte upptäckte först. Men jag fick henne på bild. Hon har nog susat förbi Skärlöv också, såg ni henne Dennis?

RSS 2.0