Is:ig dag

Idag var det ingen höjdare att gå till jobbet. Överfrusen bil som tog fem minuter extra att fixa till på morgonen. Visserligen visst jag ju att det var grymt kallt och is på rutan, så jag förveredde mig genom att gå ut fem minuter tidigare än vanligt. För att skrapa rutorna. Var väl inte mer med det så att säga. Ruttorn fick ju lov att skrapas. Dessutom när man anländer till jobbet så är bilen lagom varm för att man inte ska vilja gå in på jobbet. Aja, ni kanske hänger med någorlunda.

Jobbet ja. Massor med folk idag. En måndag av alla dagar är det grymt mcyket folk som handlar/byter saker. Kul, men inte för mig. Dunderfökyld som jag är, var det inte särskilt kul att expidera kunder med rinnande näsa och ett antalt nysningar varvat med massa host-host. dessutom har hesheten gjort sig påmin ikväll. Kraxar lite lätt nu, hoppas att jag slipper få tillbaka de där grymma som jag hade i juldagarna. Till och med den administrativa chefen frågade om jag fått tillbaka rösten idag. Det var väldigt snällt av henne. Jag gillar henne. Mycket. Nej nu ska det inte gå till överdrift, men hon är en jäkla bra chef. Dessutom gillar jag mina kollegor på jobbet.

Nu sitter jag här ikväll igen, i min lägenhet. Några är ute och festar ikväll. Jag pallar inte med det. Kom ju hem vid 20.45. Fick ju skrapa rutorna ikväll igen på bilen. Tog ju fem dyrabara minuter av mitt liv.

Imorgon jobbar jag till klockan 18.00. Ska hinna med att gå på Systembolaget, handla på MM samt handla mat för nyårsaftonen. Annica, Andreas, Dennis och hans kompis Johannes ska komma till oss, dvs Kristin och mig. Jag ska bjuda på mat. Kaffe och kaka kanske. Champange blir det garanterat och lite sprit till och med. Jag hoppas det blir en bra kväll.

En liten rättelse innan jag slutar. Dennis vill säga att det faktiskt var hos Christians föräldrar middagen var igår, inget annat. Lilla Andreas ber så hemskt mycket om ursäkt för detta i fall jag förvillat någon läsare.

Imorgon blir en hektisk dag, på många sätt.

Tjillevippen.

Jehovas och Josef

Idag var det åter dags att sätta sig i skolbänken efter en tids frånvaro. Ja det kändes faktiskt som man kom tillbaka helt nollställd till jobbet. Har ju som bekant varit utan min sångröst i tre dagar, nåja, min röst kanske räcker att säga. I alla fall blev det att kasta sig in i hetluften direkt. Gick kanoners i alla fall, trots att man var något ringrostig. Edgar och Sara gjorde mig sällskap bredvid min kassa.

Rätt som det var kom min lille vän, Dennis och hans stora kompis Johannes och skulle prata/handla. Först sa dom hej, sen gick dom och hämtade det dom skulle handla. Sen gick dom. Trevligt folk det där. Speciellt Johannes, där har Dennis mycket att lära av ;)

Nu sitter jag i alla fall i Kalmar, igen, själv. Hade tänkt att vi kunde äta pizza ihop, jag, Dennis, Andreas och Johannes. Men Dennis ska typ på någon fin middag på Öland hos Christian och Anna-Karin som ska fira sin lilla bebbo kanske? En annan dag kanske vi kan äta något lyxigt, som nudlar till exempel.

Nej nu tror jag mina pommes frites är klara.
Se ya!

Oförsvarbar

I dessa dagar är det inte roligt att heta Andreas. Eller jo de kanske det kan vara, men just nu är jag så förbannat förkyld. Min röst is gone, och har inte återvänt ännu. Lite kan man bara ana kanske, att den är på g igen. Men julaftonens eftermiddag var hemsk. Jag tror nog att jag egentligen inte skulle jobbat alls den dagen. Men man var ju så illa tvungen. På kvällen blev det bara värre och värre. Igår kunde jag inte prata alls. Bara väste. Sjukanmälde mig redan igår för dagen idag.

Idag kan jag prata lite, men är ytterst försiktig.
Kristin ringde just från Kalmar, Media Markt. Hon har varit där idag på rean, som inte finns, och handlat. Var tydligen sjukt mycket folk. Jag är  nästan glad över att jag inte jobbar. Men på ett sätt synd om dom som får jobba dubbelt upp idag tack vare att jag är sjuk. Det värsta är inte att jag inte kan prata, utan det är att jag inte kan försvara mig mot vad folk säger.

Som till exempel igår satt vi hos mormor och firade julafton-dagen-efter med diverse filurer. Det tog ungefär en halvtimme innan någon sa något till mig. Då fattade dom. Varför jag suttit tyst. Jag brukar annars vara glad för att prata. Men inte igår. Det värsta var ju att man inte kunde säga för eller emot saker som dom andra pratade om.
Som till exempel när en av filurerna sa "Ni kan gå in till oss och diska också om ni vill". Hell no tänkte jag och ville säga det rakt ut, men det gick inte.

Igår var det någon som skrev förjande; Det vore förbjudet att ha ouppdaterade bloggar
Idag har jag ett svar till denna personen; Det vore förbjudet att läsa bloggar och sen strunta i att kommentera inlägget.

Sug på den du!

Näe nu ska vi allt vara snälla. Det har ju trotts allt varit jul precis.

Nya Wallander

Den 9:e januari är det biopremiär av den tredje omgången av Henning Mankells Wallanderfilmer.
Eftersom Johanna Sällström gick bort för en tidn sedan finns hon inte med i serien längre som Kurt Wallanders dotter. Istället är det två nya poliser som man ska stifta bekantskap med. En utav dessa nya personer är Nina Zanjani, ni vet hon som skulle bli Polis i filmen Se upp för dårarna. Nu är hon med andra ord färdig Polis. Rätt kul sammanträffande faktiskt.

Den 9:e januari är det alltså premiär för Wallander - Hämnden.
Den skall ses!

Jag borde sova

Ledig idag. Tillbringade morgonen med att sova bort den i min säng. Vaknade runt klockan 10.30.
När jag slår upp morgontidningen så är det på förstasidan en nyhet om att det tydligen varit jordbävning i Skåne på morgonen. Visst, jag vaknade nog till av något tidigt imorse, men jag somnade om lika fort igen. Kan ha varit jordbävningen som störde min skönhetssömn. Pappa hade i alla fall känt av att sängen skakade.

Städade lite här hemma på förmiddagen och åt frukost vid 12. Duschade och begav mig sen ner på stan ett tag, för att sedan åka en sväng ut till Media Markt för att kolla på lite saker. Det är så mycket grejer jag verkligen vill ha, men som jag kanske inte kan köpa. Prio ett, en TV, storlek har jag inte bestämt ännu, men det lutar åt 37-42 tum. Visst, det skulle vara skitkul med en 50 tummare också, men det är kanondyrt att köpa. Prio två är en DVD-spelare. Jag var och kikade idag. Köpte ingen dock. Jag har ingen användning än, eftersom min nuvarande TV är så fjuttig. Men men, jag vet inte om jag ska satsa på Blu-ray istället? Nackdelen med Blu-ray är ju att skivorna är så förbannat dyra. Tittade nämligen på en HDD-DVD idag på 160gig eftersom jag tänkte man kanske kan spela in program, jag är ju sällan hemma om dagar/kvällar/helger. Prio tre är en TV-spelskonsol. Jag är grymt sugen på Playstation 3 160gig, men den är så otroligt dyr. Fördelen med PS3 är ju att den klarar Blu-ray-formatet, vilket inte  XBOX360 gör. Det lutar mer och mer åt PS3, men nackdelen är ju priset.

Jag har sån förbannad köpångest över dessa produkter. Jag väntar gärna tills dom sjunker i pris, men då har det ju redan kommit nya produkter som är bättre än sina föregångare. Kan någon råda bot i TV- DVD- TV-spelsdjungeln?

Nej jag borde sova nu, precis som rubriken säger. En heldag imorgon, en ledig dag på torsdag. Hatar varannandagsjobb. Då jobbar jag hellre fem dagar i sträck och är ledig i två dagar i rad. Ja men det är bara att bita ihop, jobbar i alla fall hela helgen. tror nog alla gör det faktiskt.

God natt

Det vackraste

Det vackraste jag vet 
Är att se dig
När du sover
Här råder stilla frid
Och jag glömmer både rum och tid
Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig
Är det vackraste för mig

Så sagolikt det är
Att se morgondimman lätta
När mörkret sakta flyr
Och att se hur dagen åter gryr
En kylig morgonbris
Sakta sveper, genom rummet
Jag kryper tätt intill
Lycklig för att du finns till

Stunder av stillhet
Ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka
Att bara ha varandra

Det är en rikedom
Att få älska, och att älskas
Vår kärleks varsamhet
Är det vackraste jag vet

Det vackraste som finns
Är att vara
Någon nära
När månen lyser klart
Över skog och mark så underbart
Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig
Är det vackraste för mig

Stunder av stillhet
Ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka
Att bara ha varann

Det är en rikedom
Att få älska, och att älskas
Vår kärleks sårbarhet
Är det vackraste jag vet

Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig
Är det vackraste för mig

Visa nu att ni vill ha er butik kvar!


Ibland händer saker som bara är positiva. Albybodens återöppnande är en sådan sak.

Albyboden återuppstår Omtyckt butik kan återuppstå till jul Hyllorna står fyllda med varor. Susan Lippo skyndar sig för att hinna lägga upp bröden, som just leveretats, innan klockan slår tio. Det är då återöppningen ska ske. En kund kommer in. Och så några till. Det där med att klippa band blir det inget av med, för affären fylls snabbt med folk. Förra kommunal-rådet Saga Sigvardsson med familj är några av de första gratulanterna.
– Det är ju väldigt roligt för bygden, det här, säger Saga Sigvardsson och hennes make lämnar över en blomma. Kaffet står klart i det hörn där tipset senare kommer att vara – för affären ska bli både spel- och apoteksombud och bensin och diesel blir det också – men till att börja med är det inte kaffet som lockar mest. Folk går med korgar och vagnar i lokalerna.
Louise Löfqvist från Stenåsa har fyllt en vagn med julskinka, choklad, knäckebröd, mjölk och mycket annat.
– Det är ju jättebra att affären kunde öppna igen. Vi är väldigt glada och jag tror nog att folk kommer att handla här. Det hoppas också Stig Hellström från Landsbygdshandelns främjande.
– Nu är det upp till de som bor här i bygden om affären ska kunna vara kvar också. Susan Lippo strålar där hon går och fixar bland hyllorna.
– Det är verkligen jätteroligt att öppna eget. Nu kan jag göra som jag vill.
– Men det är en utmaning att vara ensam också. På Ica i Färjestaden hade jag många kolleger och vi skrattade mycket tillsammans. Nu får jag skratta själv. Fast helt ensam blir hon inte. Familjen hoppar in och hjälper till ibland och sammanlagt är det fem personer som jobbar i affären, de flesta deltid. Gun Karlesand från Ölands Näringsliv kallade öppningen ”en kick för östra sidan” och manade alla att ge Susan och hennes make Seppo Lippo en stor applåd. Folk var inte sena att hörsamma uppmaningen. Och första kunden? Ja, det blev Lisbeth Bramstedt från Glömminge, som försåg sig med julmust och klementiner för att ta med till väninnan i Degerhamn.

Kommentera på Barometern

Läsarkommentarer - riktlinjer
Vi har högt i tak.
Vi har en tillåtande grundinställning.
Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.
Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.
Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.
Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.
Vi publicerar inte läsarkommentarer med främlingsfientligt innehåll.
Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln. Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.
Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna

Är det inte fantastiskt. Jag tänker på de två understruckna raderna i Barometerns regler. Dom motsäger sig själva. barometern har ju enbart faktafel och osanningar. Tidningen som jag tyckt varit den bästa tidningen Kalmar har att erbjuda, håller på och tappa förtroendet för mig.

Hade jag bara möjlighet och visste hur man överklagar deras förbannade skrytbygge, Mediehuset, på Kvarnholmen så skulle jag göra det direkt. Om det är någon som vet hur man går tillväga, och om det är möjligt att överklaga över huvud taget, kontakta mig.


Det är ju nämligen Barometern som drivit kampanj mot Kalmar FF:s arenabygge. Jag tror mest det beror på att Barometern är en blå tidning. Kalmar kommun profileras av Johan Persson som är så röd man kan bli som sosse. han har gjort mycket skit, Fanerdun, WTC och parkeringsavgifter. Men han gör också bra saker. Han vill att Kalmar FF ska ha en ny arena. Det vill många, men inte Barometern. Hej Johan och alla andra politiker som är FÖR arenan och borgenslån!

En uppmaning! ÖVERKLAGA DERAS FÖRBANNADE JÄVLA MEDIEHUS, OM DET GÅR!


Testa dig

Vem ska egentligen få rösta i Sverige!? Många i Sverige (främst i skogen kanske?) inte vet nånting om politik mer än att sossarna är störst. Då resonerar man förmodligen såhär:
 - Ja, men du Bosse vad ska du rösta på i år?
- Ne, utan att de blir väl sossarna.
- Varför då?
- Ne, du vet att dom är ju störst å morsan å farsan röstade på dom

- Inför ett test, likt högskoleprovet, där man måste klara en viss poäng för att få rösta.
- Att provet ska innehålla frågor om ideologier och visa jämförelser med motsvarande demokratier med olika styren.

EDIT: Kommentarer skrivna av människor som inte kan stå för vem dom är publiceras inte.

Ultraångest


Utklassningssiffror

Igår var det en helt vanlig dag i Lilla Andreas liv. Jag var nämligen ledig. Då lagade jag lite mat och åkte till frisören för att klippa mig. Tog ungefär hela dagen att göra dessa saker. Kan kanske bero på att jag sov bort halva dagen i min säng. På kvällen däremot hände det grejer. Andreas i Kalmar undrade om jag skulle på bordtennisen i Albylen. Visst skulle jag det. Skulle Annica då? Hon visste inte, eftersom någon äcklig basilusk har tydligen tagit över henne. Hon var lite krasslig, typ förkyld. Men hon dök i alla fall upp på kvällen. Mycket trevligt.

Men nu var vi bara tre, så därför tog stora Andreas med sig Dennis och dennes vapendragare Johannes aka Jehovas.

När Annica och jag trillade in i idrottshallen innan klockan 18.30 så stod de övriga tre; Andreas, Dennis och Johannes och slog bollar mot varandra. Revanchlusten lyste i ögonen på mig. Sist vi spelade var inte Johannes med utan då lirade Annica/Jag mot Dennis/Andreas. Jag tror inte vi vann en enda match då. Därför var det lite extra spänning i luften denna afton.

Annica utsågs till domare för kvällen, och lagen delades in följande; Dennis/Johannes mot Lilla och Stora Andreas. Det började bra för våran del. Vi gick upp till en 3-1-ledning ganska fort i matcher. När det stod 4-2 till oss såg Dennis bekymrad ut. Därför sa jag till Andreas att vi kanske ska ge dom en match för att dom ska orka fortsätta spela. Sagt och gjort. Men om vi gav dom en match eller om dom vann på egen vilja låter jag vara osagt. Men dom reducerade i alla fall matcherna till 4-3. Efter det var det fritt fall för Andreas:arna. När kvällen var slut hade vi förlorat med 4-11. Vi förlorade alltså 12 raka matcher efter att vi gjort upp om att ge dom EN match. Skämmes ta mig fan.

Antingen fattade vi inte att vi skulle sluta ge dom matcher, eller så spelade dom riktigt bra. Johannes spelade i alla fall upp sig. Det var trevligt med nya ansikten i Albylen. Det händer ju inte så ofta. Han är välkommen tillbaka alla dagar som det är pingis, och övriga dagar också förstås.

Kvällen avrundades sen med att vi spelade rundpingis. Och vem som vann alla matcher där behöver jag väl inte säga, för då blir den här personen så kaxig. Jag fick sedan städansvaret av Tomas att röja upp i hallen. Vilket jag också gjorde, med viss hjälp från de övriga.

Idag hade jag sett fram emot en ledig dag också. Blev tyvärr inte så. Två sjuka, och då tvingades jag hoppa in. Inget jag har något emot direkt, men jag hoppas jag kan få kompensation för det någon annan gång. Kanske en dags ledighet till att se Kalmar FF. Vem vet.

Nu är det snart dags för ett nytt avsnitt av S.O.S Gute på Kanal5. Inte missa!

Tills vi hörs igen, må så gott!

Hittade en sak

Hittade detta på en mycket intressant blogg idag. Det handlar om hur vi killar skriver sms.
Det stämmer nog ungefär ganska bra. Fast jag vet inte. Det är ju tjejer som skall avgöra det.
Så jag ställer frågan, stämmer detta? (både killar och tjejer är välkommna att svara.)

1. Han skriver jättekorta mess
Det betyder: Det är inget personligt, men vi män har inte riktigt samma behov av att uttrycka oss som ni. För oss kan en tröja faktiskt vara bara "fin". Om ni messar oss medan vi äter måste vi inte berätta om konsistensen på maten. "Vi skriver Käkar. Ringer sen." Det betyder inte att han hatar dig, utan bara att han ringer när han inte är hungrig längre.

2. Han kommer med bortförklaringar
Det betyder: Killar lägger ingen kreativitet på lögner, vi är inte tillräckligt konspiratoriskt lagda. Så tredje gången han säger att han "Måste jobba över" kan du nog släppa honom.

3. Han använder Smileys
Det betyder: Smileys från en kille är i regel ett gott tecken. Det betyder att han släppt ner garden lite och vågar vara gullig. Det signalerar också att han tror att du är lite dum i huvudet. Förlåt, men killar tror alltid att de är smartare än du. Och eftersom 95% av killars humor utgörs av ironi tar han för givet att du inte fattar det.

4. Han skriver en jävla avhandling
Det betyder: Han har redan förvandlats till en sådan där mjäkig hundvalp som killar blir när de är nyförälskade. Han är så kär i dig så klockorna stannar. Det är så enkelt. Det kan dock ses som en varning: En kille som skickar långa mess innan ni ens har hånglat upp varandra visar sig ofta vara både sjukt needy och sjukt svartsjuk.

5. Det tar skitlång tid innan han svarar
Det betyder: Det behöver inte nödvändigtvis betyda varken det ena eller det andra. Det konsiga med oss killar är nämligen att, och det är kanske bäst att du sätter dig ner för det här, vi måste inte läsa ett sms i samma sekund som vi får det.

6. Han ger dig gulliga smeknamn
Det betyder: Har ni legat med varandra än? Jo, det är visst en relevant fråga! Smeknamn innan ligg signalerar "Jag vill ligga, men inte mer". Smeknamn efter ligg betyder "Jag vill öigga, på regelbunden basis". En kille som ger dig smeknamn innan har alldeles för bra självförtroende. Ju mer vi gillar er, desto mer nervösa blir vi.

7. Han "råkade" skicka fel
Det betyder: Nej, det "råkade" han inte. Han ville antingen göra dig svartsjuk eller bara ha en anledning att ringa upp dig utan att det som att han faktiskt vill ha dig. Äldsta tricket i boken mina damer, äldsta tricket i boken.

8. Han ställer frågor
Det betyder: Det här är väldigt enkelt:ställer han inga frågor utan bara svarar på dina så är han inte intresserad av att messa mer med dig. Ställer han frågor så är han det. Killar må vara lite dumma i huvudet, men vi är konsekventa. Något som är oklart med det? Okej, gör ett enkelt test: svarar inte på hans senaste mess, Skickar han ett till? Intresserad.

9. Han messar mig bara på fyllan
Det betyder: Behöver du verkligen ett svar på den här? Skärp dig nu. Det finns tjejer som tror att killar blir "känsligare" när de har druckit och "Vågar säga saker som de inte vågar säga när de är nyktra". Snälla säg att du inte är en sån.

10. Han messar inte alls
Det betyder: Han är inte intresserad. Förlåt. Det var du som ville ha sanningen. Men han har inte glömt sin mobil någonstans. Han hade inte slut på pengar på kontantkortet. Tumregeln är att tjejer kan spela svåra i tre år, killar orkar göra samma sak i ungefär tre dagar. Vänta 72 timmar, har han inte messat då så glöm honom snabbare än Pete Doherty glömmer ett rättegångsdatum.

Källa: Vardag, sex, män, förvirring

RSS 2.0