Ännu en intervju till handlingarna

Idag blev det att stiga upp tidigt.
Väcktes efter klockan 5 av att mobilen plingade, det var Annica som avslutat sin tidningsrunda.
Men jag somnade om efter att ha läst meddelandet.

Vaknade igen vid klockan 06.00 av att "Visit to Vienna" med Sahara Hotnights spelades för fullt på mobilen. Dags att stiga upp och hämta tidingen som låg snyggt nerlagd i brevlådan. Läste Barometern först, sen Östran samtidigt som jag åt frukost i form av All bran och filmjölk.

Sen in kvickt i duschen, nu var klockan nämligen 07.00 och jag skulle egentligen ha åkt söderut vid den tiden, men eftersom söder-folket tackade nej, var jag inte allt för stressad. På med kläder och fräscha till sig lite så man ser någorlunda anständig ut och inte som en luffare. Tankade bilen hos Willy, sen bar det av till Kalmar för anställningsintervju slash test.

Väl i Kalmar träffade jag Mary. Hon är verkligen snäll. Tänk om alla intervjuare vore som henne. Då skulle man slippa få dåliga intryck av sånt folk. I alla fall så hade ju jag och hon träffats tidigare på en annan intervju, så dom vanliga frågorna slapp jag. Nu skulle jag bara göra ett butik- och kassatest på deras datorer. Det tog cirka 30 minuter att göra detta. Tror jag var klar efter 20 minuter.

Testet var uppbyggt i den första delen av två stycken påståenden på varje fråga, sammanlagt 41 frågor på del 1.
Del ett handlade om vad man skulle göra i olika situationer, om man kanske skulle komma med en gemensam lösning eller bara gå sin egen väg i situtioner som uppstår. Här fanns det inga rätt och fel, utan dom ville bara se hur man var som person.

Del två var något jobbigare, var väl ett slags stresstest för att se hur man klarar det.
Exempel på fråga kunde vara:

A B G E S R J Y F R S W F T H J T E
2 2 7 8 2 9 6 5 1 7 2 2 7 2 7 2 8 2 5
"Leta reda på den lägsta siffran. Är Bokstaven över den lägsta siffran ett A skriv in 500 i svarsrutan. Är bokstaven ett Y gå tre steg åt vänster på bokstavsskalan och ange siffran under den bokstaven"

Något i den stilen var det uppbyggt. Sammanlagt 29 frågor och här hade man dessutom tidspress på sig i form av 9 minuter. Jag hann inte med alla frågorna, för dom blev svårare och mer kompliceade ju längre man kom. Hann väl inte med 4 frågor. Men jag tyckte jag klarade det bra ändå.

Sista delen, del 3 handlade om olika sifferkombinationer. Om dom var identiska eller inte.
Man fick upp två kominationer av siffror och spcialteken på skärmen. Sen skulle man bocka i om kominationen var identisk eller icke identisk. Sammanlagt 61 frågor på 4 minuter. Här var det stressigt. Efter 2 minuter hade jag gjort 30 frågor, 31 frågor kvar och 2 minuter kvar. Skulle jag hinna? När klockan stod på 00.01, alltså en sekund kvar, då klickade jag i den sista frågan och tryckte på avsluta.

Hämtade Mary så hon kunde gå igenom resultatet tillsammans med mig. Jag fick ju inte något resultat personligen när jag var klar utan det fick hon hämta upp i något databassystem.

Hur skulle domen nu låta undrar ni säkert.
Mary liksom tittade storögt på skärmen.
Bra eller dåligt frågade jag mig själv.

"Detta ser väldigt, väldigt bra utan Andreas. Mycket bra. Du har bra sammarbetsförmåga och du ser mycket upp till kundens behov. Du sätter kunden i främsta hand. Och på stresstestet med siffrorna och bokstäverna har du fått över medel. På det sista testet har du prickat in full pott. Detta ser mycket lovande utan Andreas."

Efter all denna positiva kritik kännde jag mig väldigt nöjd. Jobbet så gott som klart tänkte jag. Frågade därför hur många som sökt hitills. Över 120 personer!
Chansen krympte ganska fort där ansåg jag med en gång. Men Mary sa att eftersom dom vill ha människor som har jobbat i butik så hade jag väl fördel eller vad man ska säga.

Till sist lämnade jag över ett uppdaterat CV med betyg och personligt brev samt anställningsbevis från ICA och Södernavet.

Glad i hågen som jag var traskade jag därfirån och körde hem. På hemvägen skrålade Äntligen Morgon ut genom högtalarna i bilen, och jag nästan flög fram. Men man vet ju som sagt inte om man får tjänsten eller inte. Man sitter som på nålar och bara väntar på att dom ska höra av sig dom närmaste veckorna.

Hoppas ni har njutit av ett ganska långt inlägg.

Här har ni listan

Jag har länge pratat om det.
Men nu är den äntligen här, listan över de sportkommentatorer jag stör mig mest på i svensk television.
Det har varit ganska svårt att rangordna dessa, men jag har kommit fram till ett beslut.

På första plats hittar vi inte helt oväntat, Anders Blomqvist
Anders Blomqvist kommenterar skidor åt (S)vergies Television tillsammans med Jakob Hård.
Jag har absolut ingenting emot Jakob Hård alls. han är en trevlig kommentator. Men Anders Blomqvist, hur kan en människa som han, få ett jobb som sportkommentator? Han är överdriven, glad trotts att det går rent sagt åt helvete för Svergie i olika sammanhang. Till exempel nu i helgen, under upploppet nämnde han två ord sammanlagt 11 gånger. 11 gånger! Ett ord han brukligt använder är "HÄRLIGT". Det räcker om han säger det en gång för att man ska må dåligt och byta kanal. Han är helt enkelt överdrivet positiv till allting.

Fortsättning följer...

Exklusiv förhandsvisning på iseeu.blogg.se: Hulterstads AIK's nya hemsida


Kommer du ihåg miniknubbis?



Repris 6/6 2008?

Nu är det väl ändå bevisat vilken skola som är bäst

I dagens Barometern kan man läsa vilka av de tre största gymnasieskolorna i Kalmar som har flest elever med högskolebehörighet efter avslutad gymnasielinje.

I botten av denna lista hittar vi lite oväntat faktiskt, Stagneliusskolan.
Märkligt egentligen.

Bifogar här en liten bild från dagens Barometern där det står svart på vitt.



Klicka på bilden för större upplösning.

Jag gick på den bästa skolan i alla fall.
Så gjorde även Annica.

Hoppet är nog ute för dig miniknubbis ;)

Sjuk humor, jag vet

Varje dag, måndag-torsdag, mellan 22.00-23.00 kan ingen störa mig från att INTE titta på MTV.
South Park <3


Idag var ingen vanlig dag för det var Annicas födelsedag, Hurra Hurra Hurra

Idag har en mycket viktig person lämnat tonårslivet bakom sig, Annica.
Själv är man kvar i bebbostadiet som miniknubbisen hade sagt, i alla fall i 89 dagar till.

Eftermiddagen från klockan 14.30 var det stor uppvaktning borta i Skärlöv.
Vi fikabordet konstaterades att:
  • Anna-Karin trodde jag var född i någon annan månad än April.
  • Det var nästan Stockholms-rush med bilarna på Skärlöv bygata. Antalet bilar som passerade inom 1 ½ timme var nog tvåsiffrigt. Det brukar nog aldrig hända
  • Dagmar efter mycket om och men tog en tårbit till slut
  • Det blev en bulle över i kakfatet
Men trevligt ahde vi i alla fall. Om jag får säga det själv, var det en riktigt bra eftermiddag, trott att jag inte hade några presenter med mig. Känner lite ångest för det. Men jag hade inte råd med en bil. Tyvärr Annica. Men när jag vunnit mina miljoner på Keno så ska du få en, det har jag ju lovat.

I förmiddags ringde Lotta från Bråkmakargatan nere i Mörbylånga och ville ha hjälp med alla bråkstakarna dom har där nere. Redan idag kunde jag fått jobba om jag velat. Men jag sa nej. Tur var väl det. Hade blivit väldigt kort varsel i så fall. Men imorgon blir det jobb, 09.30-17.30. Jävla tider säger jag.
Direkt efter avslutat jobb ska Annica komma och hämta mig, för då ska vi på BioRio med Stora Andreas och miniknubbisen. Vi ska titta på Arn. Kajsa sa att den var bra. Men henne kan man aldrig lita på.

Meddelande till Miniknubbisen och Stora Andreas
Hämta biljetterna imorgon. Använd mitt telefonnummer som går till lägenheten. Kan ni inte det så ring mig!
Köp en 2liters Coca-Cola till mig på MAXI, samt diverse godis som jag kommer välja under morgondagen.

Till Annica
Tack än en gång för en trevlig eftermiddag!
Grattis som fasen till att vara 20 år.

20 år

Grattis väldens bästa Annica!
Idag fyller du 20 år, här är lite saker du får göra från och med idag:

  • handla på systembolaget
  • övningsköra med buss
  • söka till polisutbildningen
Däremot får du inte längre bidragsförskott, bidrag till adoptivbarn, barnpension, gratis tandvård, studiehjälp eller börja i gymnasieskolan.

GRATTIS än en gång!!!

Månadens kom ihåg

Om jag inte kommer ihåg det själv kan ni ju hjälpa mig.
31 januari på TV3, "Du är vad du äter"
Måste se!


Anna Skipper, lite kär i henne faktiskt ^^

SuperBowl

SPORT
Min helg har bara bestått av sport.

En del påstår att man inte har ett liv när man bara är intresserad av idrott med mera.
Men har ni något liv, ni som super ner er varje helg och inte kan ta vara på er själva? (Observera: Exempel!)
Jag skulle vilja påstå att det nästan är värre att supa och förstöra sin kropp på det sättet, än att tillbringa ett par timmar framför en TV, med familjen eller vännerna för att titta en stund på människor som har roligt.
Människor som kämpar för att få sina mål uppfyllda. Det är underhållning det. På hög nivå.

När vi ändå sitter här och pratar om idrott i allmänhet kan jag nämna två stycken roliga saker som har inträffat denna helgen. För det första så har Hulterstads AIK för första gången i år gått ut på gräsunderlag vid Albylens fotbollsplan. För det andra så har det slagits ett fantastiskt rekord. Hulterstads AIK:s hemsida har haft över 200 unika besökare på en vecka! Det är stort. Jämför man med i sommras, vecka 23, när fotbollen borde gå på högvarv i en idrottsklubb hade hemsidan endast 20 besök på en vecka. Nu har vi 200!
Ny hemsida är på väg också. Kommer vi över 300 unika besök under en vecka under 2008 är det fantastiska siffor för en så liten klubb som Hulterstads AIK.

På tal om ny hemsida. Jag håller ju på med en ny variant av hemsidan.
Ska lanseras innan serien startar. Men jag undrar om jag verkligen hinner det. Skulle inte tro det.

Imorgon, ja vad händer imorgon?
Miniknubbis? Jag vill ha ett svar från dig.


Ny, Nyare, Nyast

Jaha, då sitter man här med syrrans dator och fixar lite program som hon skall ha till skolarbete.
Vilket tjat om datorer det varit idag egentligen. Men jag gillar laptops. Jag skulle vilja ha en egen också. Men det blir för himla dyrt skulle jag tro. Jag kräver ju alltid det senaste i datorväg. Strunt samma nu egentligen.

Nu har jag hunnit äta min semla, druckit mitt kaffe och tittat på herrarnas skidskytte.
Björn ferry vann alltihopa. Bådar gott inför VM.
Nu är det fotboll som gäller på tv för resten av kvällen.

Det går en väldigt bra match inatt vid klockan 03.00 på en liten skitkanal som kallar sig TV4Sport. Den kanalen har inte vi. Men andra människor har den. USA-Svergie. Hade det inte varit för att Viktor Elm är med i landslaget hade jag inte brytt mig särskilt mycket om det. Men nu bryr jag mig om landslaget. Faktiskt. Men jag missar matchen. Jag orkar knappast gå upp vid klockan 03.00 inatt för att titta. Där sprack det direkt så att säga. 

Till miniknubbisen. Jag har fortfarande inte kommit på vad vi ska göra på måndag. Det var något viktigt tror jag.
Hör av dig om du kommer på det.

Robins

Det blev ingen storm. Tur var väl det. Vad skulle man gjort annars liksom?
Utan TV när det är en härlig sporthelg med skidor utför och på längden med ett gevär på ryggen. All engelsk fotboll man missar på grund av strömavbrott. Skönt att det uteblev som sagt. Synd om dom som dock inte har någon ström för tillfället.

Nu har man alltså tre datorer i hushållet. En huvuddator där allt är kopplat till, för övrigt den jag använder just nu och för det mesta också. Sen har vi en dator inne på mitt rum. Den använder jag bara till surfning och läsa mejl. Men det senaste tillskottet till datorfamiljen kom igår. Kristin har skaffat sig en laptop av märket HP. Rätt okej dator. Fast jag får ju inte låna den så jag kan inte utforska den som jag vill. Men men. Nu är vi tre stycken som slåss om platserna på det trådlösa nätverket, som inte ens är vårt egentligen. Ni som är dom rättmäriga ägarna, ni måste säga till när ni vill ha tillbaka routern! Jag ska ju fixa det inne i Kalmar hos er någon dag. Kanske till veckan? Nog om datorer.
* * * * * * * * *
Nästa vecka händer det lite saker.
Det var något viktigt på måndagen som jag inte kan komma ihåg var det var för något. (A)
Jag kommer nog på det när det är tisdag. Attans att man ska vara så glömsk,
eller vad säger du miniknubbis? Vad var det vi skulle fixa då?
Äsch det kommer väl fram vad det lider tror jag.
* * * * * * * * *
Ni som saknar stryktipsraden. Jag vet att det är en hel del faktiskt.
Jag orkar inte lägga upp den. Mina rader går inte hem för tillfället. Jag lovar att jag ska lägga upp en vinnande rad snart.
* * * * * * * * *
Sen till Annica får jag lov att säga hemskt mycket GRATTIS till det fasta jobbet som TU.
Jag är inte ett dugg avundssjuk. Jag sitter inte och gråter över att jag inte har något jobb. Jag är glad ändå.
(Märker ni hur ironisk jag är i de tre sista meningarna?)
* * * * * * * * *
Tills nästa vecka hoppas jag svenska folket tar sitt förnuft till fånga och röstar ut Danny ur Let's Dance. Danny är fasen värre än Darin. Darin och Uffe, kom tillbaka, allt är förlåtet.
* * * * * * * * *
Nähä, nu har miniknubbisen något att läsa medan jag går och kokar mig en kopp kaffe, tar en semla, tittar på skidskyttet och avslutar kvällen med Premier League och Hockey-night på Canal+. Det blir en lång dags färd mot natt eller vad det heter.

Jobba är jobbigt med jobbiga människor

Har idag tillbringat förmiddagen uppe i Gösslunda hos en gubbe som vill ha en hemsida till sin hästgård. Så långt är allting lugnt. Men han förstår sig inte på upphovsrätt, hur man faxar saker till Danmark, eller så vet han inte vad ett momsnummer är. I ärlighetens namn vet inte jag vad momsnummer är heller skall tilläggas. Men vi fixade i alla fall detta efter mycket om och men. Det var jag som såg till att faxet kom fram i alla fall. Samt fixade en domänadress till hemsidan. Skall tilläggas att det var jag som fixade alltihopa åt honom.

Men detta var inte det enda han ville ha hjälp med. Jag skulle nämligen installera hans nya modem till ADSL. Vilket gick väldigt bra för det var bara att byta sladdar i stort sett med det gamla han hade. ADSL-modem är dyra saker. Därför ska man vara rädd om dom. Uppenbarligen har han inte varit det. Åskade lite i höstas ju, då rök alltihopa för honom. Smart. Men i alla fall så löste det sig.

Men det var inte slut där, nu skulle jag hjälpa honom med digitaltv från Telia. Inte världens svåraste uppdrag direkt. Bara det att han hade teven på andra sidan alvaret typ. Så den lilla sladden som telia hade skickat med på typ två meter räkte inte att dra från ADSL-modemet till teven på andra sidan alvaret.. Vi struntade i att fixa digitaltv. Han skulle fortsätta köra med "Robban-Boxen" sa han. Jävligt roligt namn på Boxer tycker jag. Bara jag som tycker det.

Nu över till en annan sak. Det ska bli storm. Vad roligt. Alltid mysigt med strömavbrott. Kalla hus. Öppen eld i spisen. Stearinljus på borden. Verkligen mysigt. Någon som håller med? Det var dom positiva sakerna. Dom negativa är många. Man kan inte gå på toaletten, dator och TV fungerar inte. Man kan inte dricka vatten. Man kan inte koka sig mat eller kaffe, eftersom det inte finns något vatten. Men hur som helst. Det ska bli kul med storm igen. Det är jag nog ensam om i hela Svergie att tycka.

Dags för förnyelse

Idag har jag invigt en liten ny banner här ovanför.
Jag blev ganska nöjd med den, faktiskt.
Dennis har jag lovat en ny banenr, en gång i tiden, och det var länge sedan. Ångest.
Måste fixa det till honom. Men han hade så svåra krav, det ska vara kravlöst. Det är bäst så.
Vad tycker ni om bannern då =)

Det var då själva fan

Köttskandalerna avlöser varandra med jämna mellanrum på ICA.
Varför är det enabrt ICA som granskas? COOP och andra handlare fuskar nog minst lika mycket som ICA.
Fast det är som Willy sa: "Är man störst i Svergie ska alla klaga på en"
ICA är störst!

Men senast idag var det alltså en ny "skandal" på en affär i Varberg som går under ICA-flagga.

Åklagare ska granska hanteringen av fryst, importerat lammkött på Ica Kvantum i Varberg. Det frysta köttet från Nya Zeeland blev, efter upptining i Ica-butiken, märkt med svensk flagg. Det frysta köttet skulle hålla i två år. Efter upptining var hållbarheten två dagar. Ändå sattes bäst före-datum till 30 dagar senare. En kund uppmärksammade tilltaget och larmade miljö- och hälsoskyddet. Enligt butiken var det nödvändigt att  tina upp köttet för att få fast en etikett med streckkod och den svenska flaggan slank troligen med i farten. (källa: SVT Text)

Ge er nu för fan. Alla fuskar (läs dock: Inte Alby-Boden)

Vart håller du hus, Annica?

Var väldigt länge sedan Annica hörde av sig.
Eller jag har väl inte direkt hört av mig heller, men jag har messat och msn:at i alla fall.
Vart håller du hus min vän?
Jag saknar dig...

Minnen från Italien

Hittade nu när ja satt och letade efter musik i min stora dator, en mapp med musik som jag hade med mig till Italien när vi var där på Food4U-resa. Tänkte delge er låtlistan nedan.

AIK trubaduren - Hata Göteborg (fråga mig inte varför jag hade denna?)
Alex Megane - I think of you
Armand van Helden - When the lights go down

Basshunter - Boten Anna
Basshunter - Ventrilo
Blessed Union of Souls - I Belive
Brooklyn Bounce - Sex, Bass and rock'n'roll
Cascada - Miracle
Cascada - Bad Boy
Cascada - Reason

Daniel Lindström - Någon slags verklighet
Goo Goo Dolls - Black Balloon

Goo Goo Dolls - Iris
Goo Goo Dolls - Slide
Goo Goo Dolls - Here is gone
Marion Raven - Break you

Marion Raven - Here I am
Martin Stenmarck - Sjumilakliv

Mythos & Watergate - A neverending dream (orginal mix)
Mythos & Watergate - A neverending dream (mixed by ?)
Nerina Pallot - Everybody gone to war
Patrk Isaksson - Hos dig är jag underbar
Red hot chili peppers - Dani California
Ronan Keating - Iris
Sister Act 2 - Oh happy day
Starlet Suicide - God bless this mess
Starlet Suicide -  Hairspray lover
Starlet Suicide - I'll be gone
Sven-R-G vs. Bass-T - The sign
The Sounds - Rock'n'roll

Kommentera gärna låtarna.

Fåfängan slår till

Har inhandlat lite saker på H&M som jag tänkte delge er.
Största orsaken är att jag ska ju resa bort i februari med Andreas, Annica och miniknubbisen.
Jag har verkligen inga kläder att ha på lite varmare breddgrader. Men nu har jag lite i alla fall.
Tänkte höra med miniknubbisen om han vill följa med på en shoppingrunda igen ngn dag i veckan kanske?
Här är det jag hittils inhandlat:


Fåfängan slår till som tusan...

Stödjer du också goda ändamål?

Jag skulle vilja tipsa om att håller ni något väldigt varmt om hjärtat så stöd detta med en liten slant om året.
Jag stödjer två saker som jag håller kärt.
Vill ni veta vad det är för något kan ni alltid klicka in på länkarna jag kommer att delge er nu.
Första länken

Andra länken


Sött

Oh nu ska jag blogga för första gången sedan sist. Och det var väldigt länge sedan. Typ förra året eller något sådant. Folk tjatar på mig. Speciell miniknubbisen i Kalmar. Men som synes är jag igång. Livet leker faktiskt lite. Man måste våga leva lite farligt som Kalle Blomqvist sa en gång i tiden.


I alla fall så har det hänt lite saker. Jag har pratat med en jättetrevlig tjej på msn nu i några dagar, faktiskt sedan nyårsafton. Kunde absolut inte sova nyårsafton/nyårsdagen så jag hängde på nätet istället. "Träffade" där Anna. Vi har ju inte träffats på riktigt ännu, men det kommer förmodligen i nästa vecka. Om det inte redan blir att vi säger hej till varandra redan imorgon. Hoppas kan man alltid.


I alla fall så har vi snackat vidare på msn nu under det nya året. Och så igår, så ringde hon till mig. Hjärtat slog och pulsen steg som sjutton när hennes nummer dök upp på displayen i min telefon. Jag vågade svara. I den andra änden av luren satt då Anna. Hon lät så underbart trevlig. Vi snackade nästan hela natten, långt i på småtimmarna. I alla fall så la vi på runt klockan 12 igår natt. Blev väl 3 ½ timmes snack där. Vi var båda trötta, men glada. I alla fall var jag det. Jag svamlade mest tror jag? Men trevligt hade vi, mycket trevligt. Nästa vecka ska vi försöka få till det så vi ses i Kalmar någonstans, kanske blir att titta på en lite film hemma hos mig, vem vet.


Ska ta och ringa henne nu ikväll någon gång. Så fort den vanliga telefonen blir ledig.

Hoppas det blir snart.


All for now, nöjd miniknubbis?


RSS 2.0