Tålamod är fiskarens bäste vän

När ni kommer in på bloggen så kan det förekomma störningar. Jag tror det är bloggvärderingen som spökar så ha lite tålamod så ska ni se att högermarginalen dyker upp inom någon minut. Tack!

Brist på inspiration

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om egentligen. Totalt nollställd. Är mest förbannad för att Kalmar FF får lov att ta sig till Borås för att försöka slå ut Elfsborg i kvartsfinalen i Svenska Cupen. Skit också. Hade ju hoppats på lite lättare motståndare. Till exempel Hammarby. Aja, det är väl bara att bita i det sura äpplet och komma igen.

Jag är i alla fall stolt att jag befann mig på Fredriksskans igår och såg matchen på plats. Stämningen var kanske inte den bästa, men nu när jag sett matchen i efterhand, ja jag spelade in den på datorn, så lät det ungefär som när det var allsvensk fotboll när Kalmar gjorde mål.

Vad händer då i veckan? Jo det blir jobb och fotboll.
Imorgon måndag ska jag jobba kvällspass med Willy. Kom gärna och underhåll mig en stund efter klockan 18:00 för då brukar det nämligen vara tämligen dött på affären.
Tisdagen är det också jobb som gäller, morgonpass mellan 8-14. Rätt soft ändå. Då kan man hitta på något roligt på eftermiddagen/kvällen i form av fotboll eller tennis.
Onsdagen kommer bli en plågodag. Omstart i Allsvenskan för Kalmar FF mot Gefle i Gävle. Jag jobbar kvällen. Förbannat också. Blir till att följa första halvleken av matchen på affärens text-tv och sen springa in till Ingvar och se andra halvlek där.
Torsdagen inbjuder inte till några större aktiviteter skulle jag tro. Det är väl bara lite jobb på morgonen sen är det nog inget mer. Blir väl kanske lite fotboll på eftermiddagen eller tennis. Det får framtiden och vinden utvisa.
Fredagen kan vi säga samma sak som vi gjorde för torsdagen bara det att jag jobbar kväll och inte har någon möjlighet att spela någon fotboll/tennis. Dessutom så skulle det varit seriematch för HAIK på fredagen, om det inte vore för att dom tagit ett dumt sommaruppehåll. Fotbollen ska ju spelas på sommaren när det är som bäst väder. Men icke. Nu ska vi tvingas vänta till i augusti.
Lördag med stor L. Kalmar FF möter Halmstad hemma på Fredriksskans. Jag är ledig och kommer givetvis vara i Kalmar under dagen. Kanske kan få med mig någon annan som vill se matchen också.
Söndagen kommer innebära massa lathet. Ledig och kommer bara vila ut.

Kan nog hända att jag kommer med ändringar eller nya saker under veckan, men det får som sagt framtiden utvisa. Kvällen har tillbringats med att lyssna på Enya. Fasen va bra musik det är. Lugnande och harmoniskt. Jättebar avslappningsmusik efter att man tränat, eller när man bara ska somna in på kvällen.

Nu när jag tittar tillbaka på inlägget här så ser jag att det blev ganska långt. Inspirationen verkade inte ligga så lågt som jag trodde när jag startade skrivandet. För att avsluta med något bra vill jag tipsa om att läsa Stephanies blogg och Dennis blogg.

See ya!

Ingen slår Enya, ingen!


City Grossvänner

Idag efter fotbollen åkte jag, Måns och Felix till City Gross. Skulle handla lite grejer som vi skulle ha här hemma. Träffade Ebba i kassan. Hon är verkligen trevlig. Henne saknar jag nog mest av alla i Manpowergänget. Vi stod iaf och pratade en liten stund. Såg Line på vägen ut från CG också. Hann aldrig hälsa på henne tyvärr. Ebba och Line gillade jag bäst när jag jobbade där i mars. Till hösten blir det ju jobb på Media Markt, granne med CG. Hinner nog hälsa på Line också skulle jag tro. God natt.

Vintips

Visst är det väldigt gott ibland och bara ta sig ett glas vin?
Särskilt ett sött och friskt vitt vin. Det är det allra bästa. Jag tänkte tipsa lite om de viner jag tycker är goda.
Först ut har vi Foot Of Africa. En motivering behövs knappast, eller?

Mästarna visade mästarklass

Snart är det så dags för omstart i allsvenskan och serieledarna från Kalmar kommer inte låta sig utmanas i första taget. I dag visade regerande cupmästarna klass när de slog Degerfors med hela 6-1 i fjärde omgången Svenska Cupen. Viktor Elm gjorde mål, ja nästan hela laget gjorde mål, utom då stakars David Elm. Brorsan Rasmus stod dock för matchens prestation när han på något märkligt sätt tråcklade sig igenom Degerfors försvar innan han frispelade brassen Abiola Dauda som dunkade in 3-1.

Det som jag tycker är lite roligt är att Svenska Fotbollsförbundet verkar ha noll koll vad det gäller spelare, bland annat vem fasen är Abiola Adedeji? Visst jag vet ju vem det är, men efternamnet är helt galet. Abiola Dauda heter killen för fanken.

Nåja, kvartsfinal är Kalmar FF i nu. Lottningen sker imorgon i Radiosporten klockan 16.15. Kalmar FF lottas tillsammans med följande lag; GIF Sundsvall, IF Elfsborg, Valsta Syrianska, Hammarby IF, Enköping, IFK Göteborg och Norrköping. Önskemotståndar vore nog Enköping hemma på Fredriksskans.

In your face fotbollsexperter!

Vi har en del knepiga människor som är förstå-sig-påare här på östra sidan av Öland där jag kommer ifrån. Dessa personer tror sig veta allt om fotboll. Dom tror dom vet allt och lite till. Jag kanske ska tillägga att jag också försöker vara just en sådan person som kan allt och vet bäst hur fotboll ska spelas, men jag vet när jag har rätt. Så igår, var det några kunder i affären som bestämt hävdade att det visst skulle spelas bronsmatch idag mellan Ryssland och Turkiet. Jag motsatte mig bestämt i går när dom snackade om det. Vem tror ni hade rätt av kunderna och mig? Jag så klart. Fan va skönt det känns att sätta folk på plats, när man vet så väl att man har rätt. Det är en lättande känsla som sprider sig i kroppen. Vad snopet det måste ha känts för dom att se nyheterna ikväll där medierna rapporterade om Ryska landslagsspelarna hyllades. Jag skrattade gott åt den nyheten.

Referatet från gårdagens match

HAIK spräckte Norra Tångs långa segersvit

(080627)
Hulterstads AIK tog emot serieledarna Norra Tångs BK på ett blåsigt Kvarnvallen. Det var många som hade letat sig till Kvarnvallen denna kväll. Det var ju serieettan mot Ölands för närvarnade bästa lag i Kalmarsexan som skulle göra upp. Norra Tång kom till Hulterstad med sex raka segrar, alltså helt obesegrade hittills.


HAIK valde vinden i ryggen i första halvlek. Det hjälpte dock föga till att börja med. Norra Tång spelade bättre och hade mest boll. HAIK stod upp bra dock, och Jonny i HAIK-målet var en viktig kugge för att allt skulle fungera. Hulterstad fick dock ge med sig i den tolfte minuten då Norra Tång gjorde 1-0. Målet föranleddes av en kommunikationsmiss i backlinjen för HAIK. Något snöpligt, men fullt rättvist om man ska se till spelbilden. Innan denna sekvens hade det varit dåligt med riktigt klara målchanser.

Det dröjde ända till den tjugofemte minuten innan HAIK lyckades vaska fram det första avslutet på mål. HAIK kämpar nu mer och man spelar bättre och rakare. Innan var det mycket felpassningar. Mycket på grund av att vinden ställde till det och gjorde det svårbedömt. I den trettioåttonde minuten får HAIK sin första hörna, men den blir resultatlös. Man blev avblåst för ruff i straffområdet.

Så, precis innan pausvilan lyckas HAIK skapa fram en målchans som också går i mål. Skytteligaledaren Jan Eriksson gör inga fel utan sätter bollen säkert i mål bakom Norra Tångs målvakt. Något orättvist kanske, eftersom det var Norra Tång som hade fört matchen hittills. Men det var otroligt viktigt för HAIK att få målet precis innan pausvilan. Nu skulle man bara kör över Norra Tång i andra.

Andra halvleken drar igång. HAIK gör en del byten och Stefan Andersson går in i backlinjen. Tyvärr får han tidigt i andra halvlek en smäll över foten och tvingas kliva av. Gult kort till spelare i Norra Tång. Annars var det mycket kamp och spel på mittfältet med höjdbollar som inte nådde rätt adress. I den sextionde minuten vaskar Norra Tång fram en hörna som var otroligt farlig. HAIK kom undan med blotta förskräckelsen. Bollen dansade på ribban två gånger innan den gick ut till inspark för Jonny. Innan dess hade Jonny gjort en riktigt bra räddning. 2-1 där och HAIK hade fått svårt att vända på matchen.

I spelsekvensen sjabblas det i Norra Tångs försvar och Peter Eriksson sätter säkert 2-1 bakom en chanslös målvakt i Norra Tång.

Norra Tång sätter nu ännu högre press än innan. HAIK går ner på 4-5-1 uppställning för att försvara ledningen. Samtidigt öppnades det upp ytor för HAIK där man borde kunnat utöka ledningen. Men matchen innehöll allt för få målchanser. Daniel Henriksson i backlinjen var fenomenal när Norra Tång tryckte på som mest. Klockrena brytningar. Extra plus till honom. Jonny i målet ska också ha beröm för sina våghalsiga utflykter men som var ack så viktiga för att Norra Tång inte skulle få in en kvittering.

Riktigt roligt att Hulterstads AIK lyckades vinna mot ett obesegrat lag. Sett till hela matchen var Norra Tång det bästa laget, men HAIK lyckades göra målen som behövdes. Ska man sammanfatta lite kort vårsäsongen så får den väl godkänt. HAIK har varit obesegrade sedan i början av maj. Man har slagit ut Mörbylånga GoiF i ÖM, samt det kanske viktigaste matchen under året; Derbyt mot SSG IF som man vann på ett fullsatt Kvarnvallen. Nu går laget på sommarvila till mitten av juli då man ska spela semifinal i Ölands Mästerskapen. Semifinalen kommer att spelas på Tallhöjden i Färjestaden. Vilket lag som ska få möta HAIK är ännu inte klart men det står mellan Färjestadens GoIF eller Böda/Högby.

Text och foto: Andreas Johansson

Matchbilder >>


Helvetesdag imorgon

Usch imorgon blir ingen rolig dag på jobbet. Eller ja det blir väl inte mer än vanligt förutom att jag jobbar kanske 8-18 som mest. En hel jäkla dag. Men det är ju jag som ställt till det för mig själv och andra så jag får väl skylla mig själv. Grejen är den att jag skulle varit ledig imorgon och jobbat på lördag istället. Men eftersom Kalmar FF spelar Svenska Cupen på Fredriksskans på lördag bytte jag dag och tid till imorgon mellan 8-14. Istället flyttade Irené Lovisa till lördagen. Saken är den att Irené glömde sätta en person på eftermiddagen där alltså Lovisa stod föörst. Irené är alltså själv imorgon mellan 14-20.15. Därför ska jag jobba ända till klockan 18:00.

Efter jobbet blir det Hulterstads AIK. Vårsäsongens sista match står för dörren. Serieledarna Norra Tångs BK står för motståndet. Jag ska givetvis fotografera och skriva om matchen. Som alltid. Men det kommer bli en jäkla dag imorgon.

Ska man säga något om dagen idag så kan man sammanfatta den med ett ord. Sömnpiller. Ja det var så förbannat tråkigt att jag höll på och somna. Johanna och jag hade förvisso trevligt ihop. Oj det lät misstänkt. Ta inte den meningen på det sättet jag tror ni läser det som. Men i alla fall så hände det knappt någonting förutom att två kändisar dök upp. Samuel Fröler som jag redan nämnt, samt min ingifta släkting Per Svensson. Jag är nästan lite stolt över att ha honom i släkten. Trotts att vi inte är släkt på riktigt. Jag är dock syssling med hans barn.

Måste bara avsluta med att säga att jag hatar den där värmländskan som gör reklam för TRE. Hon är så störande. Ville bara ha det sagt.

Tio kronor rikare

Sitter och tittar på Ryssland och Spanien. Spenien leder med 2-0 och det återstår bara tio minuter. Förbannat också. Jag hade hellre sett Ryssland i en final mot Tyskland än Spanien. Nu blir det att hålla på Tyskland.

I alla fall, nu när jag satt här med datorn i knät tänkte jag kolla Oddset LIVE på svenskaspel.se för att kanske sätta (3-0 till Spanien nu) en tia på att Spanien gör det tredje målet. Det borde jag kanske gjort eftersom dom just gjorde 3-0. istället köpte jag en TIA-lott. och tro det eller ej, jag vann tjugo kronor. Eller ja, jag köpte den ju för en tia och vann 20 kronor, så det blir ju egentligen bara en tia i vinst. Men i alla fall.

Tråkigt för Ryssland att åka ut. jag höll på dom ända in till slutet
.

Gammal tiokronorssedel

Skenet bedrar, Samuel Fröler!



Idag när jag jobbade tittade Samuel Fröler in i affären. Han har sommarhus i Vickleby cirka 3 mil från vår lilla affär. Ändå åker han och handlar hos oss. Det är väl egentligen slöseri ed pengar, men han kanske har gott om, vad vet jag. I alla fall var han och handlade hos oss. Det var första gången jag sett honom hos oss. Andreas (som jag inte jobbar med längre) har expiderat honom förr. Idag var det min tur. det var för övrigt Johanna som upptäckte honom i affären, annars hade jag nog inte kännt igen honom.

Jag har under åren fått intrycket av att Samuel är en trevlig person som kan skämta och vara glad. Men skenet bedrar verkligen. Jag själv anser att man kan vara något trevligare när man försöker hjälpa till. Men Samuel var inte trevlig. Han var bara allmänt otrevlig. Eller otrevlig kanske är fel ord. Han var väl frånvaranade på något sätt. Han kanske trodde att jag skulle fråga om en autograf eller något. Johanna var nog sugen på en skulle jag tro. Men jag lät bli att fråga i alla fall.

Det är soft att få lön, igen

Nu tycker jag nästan själv att jag har tjatat sönder denna månads löneutbetalning men jag måste bara nämna ännu en mysko grej.

Jag jobbade ju som vikarie på ett fritids i Mörbylånga i vintras/våras och fick således lön.
Idag kom det ännu en lönesåpecifickation från kommunen med semesterersättning. Ska jag verkligen ha den? Trotts att jag inte längre är anställd inom kommunen? Någon som kan reda upp detta?

Det var de jag ville ha sagt, för denna gången.

Avbrott i hela världen? Nej bara i TV4

Sluta ljug Wenström och co

Igår hade jag som många andra bänkat mig framför teven igen för att få se lite fotbollsunderhållning. Matchen var verkligen underhållande och hade allt. Vi blev dock blåsta på ungefär hälften av andra halvlek.
TV4 ljög oss tv-tittare rakt upp i ansiktet. Dom påstod att ingen i hela världen hade bild från matcharenan.
Men tydligen hade flera kanaler bild, utan störningar. Anledningen? Jo att dessa tv-stationer hade en egen sändningsbuss på plats vid arenan. Därför sände dom själva från matchen. TV4 sitter ju och sänder i kungsan i Stockholm.

Men vi kanske inte ska begära så mycket mer av TV4, det är trotts allt just TV4 vi tala om.
Inkompetenta journalister hela bunten. Fast sossebunkern på gärdet är ju inte så vidare bra heller.
(S)vensk (V)änster Television hade i alla fall inte tappat sändningen.

Låt oss hoppas att kvällens match mellan Spanien och Ryssland slipper avbrotten.

Avslyssna storebror


Klicka på bilden för att komma till avlyssnat.se

På riktigt eller fejkat? Vad tror ni?


Grillning på lönedag

Åh, ikväll har varit lite fest. Eller ja det var ingen stor fest. Vi grillade enbart lite kareéskivor från ICA. Men det var som sagt riktigt gott. Särskilt gott är det när man själv grillar och vet att man får till det så jäkla bra. Det är världsklass. Jag tror aldrig vi grillat lika mycket någon sommar innan, då har sommaren nästan precis börjat. Det är soft.

Som sagt det har jobbats en del av dagen också. Det fanns inte så väldans mycket att göra i butiken. Onsdagar är en onödig dag. I alla fall ur den affärsmässiga synvinkeln. det händer absolut ingenting förutom att mejeribilen kommer med mjölk. Det kastar man ju in ganska fort i kylarna. Så det ska bli skönt imorgon att veta att det kommer en varubilar med diverse grejer som man kan pyssla med under dagen.

Ikväll är det åter fotboll. Semifinal mellan Tyskland och Turkiet. Vi har en kund på affären som är nästan beredd att sätta sin förmögenhet på att turkarna vinner ikväll. Jag är inte lika säker på att dom faktiskt gör det. Det skulle vara EM:s största skräll om tyskarna åker ut i semi. I den andra semifinalen möts ju Spanien och Ryssland, som spelas imorgon, där jag hoppas innerligt att Ryssland tar hem segern. Dom har spelat bäst fotboll hittills. Det är roligt att titta på. Det gillar jag.

För övrigt är det fotboll på fredag i form av seriespel i division sex Kalmar. Jag ska fotografera och skriva om matchen som jag alltid gör. Det är verkligen kul när folk säger på affären att det är bra det jag skriver, samt att jag varvar med foton. Jag själv har svårt att ta till mig den positiva kritiken. Jag borde bli bättre på det. Jag viftar hellre bort kritiken med med ett "Äh, det är väl inget", när jag egentligen borde sagt "Åh vad roligt att du tycker det. Tack så mycket".

Lördag kommer jag åka till Kalmar. Jag ska försöka hinna med att springa i lite affärer, för dom måste väl ha öppet en lördag inne på Kvarnholmen? Eftermiddagen sen kommer vigas åt fotboll på Fredriksskans. Svenska Cupen knackar på dörren och jag är inte sen att öppna upp för ännu ett cupår med Kalmar FF.

Löneonsdag

Tjoho!
Idag kom lönen, och det var inte kattskit heller.
All semesterersättning på samma gång för hela året. Det är inte illa.
Jag är helnöjd i alla fall.

Nu kan jag åka till Kalmar någon dag och inhandla lite nya kläder. Tittade i garderoben idag och upptäckte att det mesta för smått eller passade inte längre in på min image längre. Om jag nu har någon image vill säga. Jag tror knappt det, men jag ville inte kännas vid dom kläderna som hängde där iaf.

Lovar Mona detta rö(s)tar jag

Mona Sahlin vill riva upp FRA-lagen.
Hon har dock glömt att Socialdemokraterna var med och utformade lagen när dom satt i regeringsstyre förra mandatperioden. det var dock Moderaterna och ett antal sossar som röstade igenom lagen.
Skulle dock Mona LOVA att riva upp och ta bort lagen till 2010, ja då har hon min röst i riksdagsvalet 2010. Men bara om
om hon LOVAR! Och lova saker är ju riksdagsmänniskor bra på att göra, men att verkligen få saken till skott är en helt annan historia.

Jag måste på konsert

Jag satt ikväll och tittade igenom bilder i Dennis bilddagbok. Han är så flitig den pojken att fotografera. Tyvärr har inte jag bidragit med min nunna den senaste tiden. Men det kanske det blir ändring på. I alla fall. Den 1 augusti förra året var vi på konsert i Borgholm. Är det ingen konsert där i år som är värd att se? Jag vill dit i alla fall, för vi hade det trevligt tyckte jag. Någon som hänger på? (Bilderna nedan är från konserten vi var på den 1 augusti förra året i Borgholms Slottsruin)

EDIT 22:11: Ni får kolla bilderna på Dennis Bilddagbok även här eftersom länkningen inte fungerar. Kolla här!

Dagen som bara försvann

Idag har det ju jobbats. Första gången i år som jag var med och stängde affären vid klockan 20:00. Det är ju som bekant öppet lite längre på sommaren hos oss, ICA Alby-Boden, vilket är väldigt roligt. Eftermiddagen bara försvann idag. Jag tycker inte jag fick någonting gjort. Men ändå måste jag ha gjort någonting. För varor ha plockats upp och jag har hunnit med att stå i kassan. Tänkte bjuda er på lite bilder från affären nedan. Det är mästerfotografen Dennis som plåtat bilderna i affären. Bilderna kommer från den 17-18 mars 2007. Alltså väldigt länge sedan. Men det ser likadant ut fortfarande. Jag har väl förändrats en del till utseendet kan jag tänka. Jag lånar bilderna från Dennis bilddagbok. Hoppas det inte gör något?

Ändring 22:05. Länkarna verkar inte följa med bilderna. Skit också. Ni får länken till Dennis bilddagbok istället där ni själva kan kolla på bilderna. Här har ni den

Älskar Mozilla Firefox 3

Upptäckte igår att det finns en ny version av Mozilla Firefox. Världens bästa webbläsare när det gäller säkerhet och funktionalitet. Enligt mig då. Den nya versionen slår verkligen Internet Explorer med hästlängder. Det som gör mig så exalterad är att i denna nya version finns det en ordlista. Så när jag sitter och skriver blogg, vilket jag gör nu, så känner webbläsaren av om jag stavar fel eller skriver ett ord som inte finns. Precis som i ordbehandlingsprogrammet Microsoft Word alltså. Väldigt smidigt.

Ladda gärna ner Mozilla FireFox. Du kommer bli helnöjd.

Det ska jobbas

Veckan som följer ser ut så här:

Tisdag dvs idag jobbar jag 14-20:15
Onsdag jobb mellan 8-14
Torsdag jobb mellan 14-20:15
Fredag mellan 8-14

Det är väldigt roligt att jobba i affär.
I alla fall tycker jag det. Service är det bästa jag vet.

Ge mig ett inlogg Gösta

Om nu Gösta i Triberga skulle läsa detta vill jag bara säga en sak:
Ge mig ett inlogg till FOGIS!

Troligtvis läser han inte detta, men man kan ju försöka.

Ögonorgasm



Detta är verkligen ögonorgasm. Idag är det bara 9 dagar kvar till Allsvenskan drar igång igen.

Ledig

Puh. Idag har man varit ledig från sommarjobbet. Det är skönt att vara det ibland. Ledig alltså. Slippa tänka på vad man måste göra. Trotts att det inte  varit något ordinarie jobb idag har det ändå pysslats här hemma.

Vi målar om lite varstans. Det ska tydligen bli ommålning av boningshuset i sommar också. Men det är en senare historia. Idag har det alltså målats dörrar istället. Jag som själv tycker att jag målar bra lyckades kladda ner mig å det grövsta idag. Hela höger hand var röd innan jag avsutade med att ha ut en burk med färg. Verkligen lyckat.

Idag kom f.ö mitt anställningsbevis från Media-Saturn att jag är anställd hos dom och Media Markt i Kalmar från och med augusti. Jag tror inte jag sagt det eller skrivit det på bloggen innan att jag fått ett deltidsjobb på Media Markt som öppnar i höst. När vet inte ens jag. Även om jag skulle veta det, så skulle jag inte säga det ändå. I alla fall inte här.

Känns skönt att veta att jag har jobb i alla fall till februari 2009. Är ju en provanställning på sex månader först. Brukar ju vara så.

Imorgon börjar jag jobba 14:00 på ICA. Vi stänger inte förän 20:00 nmu på vardagarna, så dagarna är långa.

Ikväll är det ingen fotboll. Eller jo, Kalmar FF spelar mot Trelleborg i en träningsmatch. HAIK spelar B-lagsmatch borta på Ljungbyholm. Men ingen av dessa matcher kan jag se. Det får bli South Park ikväll mellan 22-23 innan man lägger sig.

Tack och hej Mix Megapol

Jag överväger starkt att ännu en gång byta radiokanal.
Förr lyssnade jag enbart på Rix FM som jag då tyckte var väldigt kul, men som på senare tid urartade. Det var liksom inte roligt längre. Då kom räddaren i nöden. Radio Match försvann och ersattes av Mix Megapol. Många ansåg nog detta var skit. Och det kanske det var också. Nu blev reklamkanalen Radio Match som på den tiden var lokal och sände från Kvarnholmen i Kalmar uppköpt av SBS som satte Mix Megapol på frekvensen.

Jag såg möjligheter med den nya kanalen. En nackdel var dock att den sändes från Stockholm, vilket Rix FM också gjorde. Men jag bytte till Mix Megapol på morgonen. Då spelades Äntligen Morgon med Adam och Gry vilket var så mycket bättre än Riz Morronzoo. Har sedan dess enbart lyssnat på Mix Megapol under dagarna. Aldrig Rix FM. Inte ens för ett reklamavbrott har jag bytt till en annan station. Men idag överväger jag att bojkotta Mix. Anledningen? Jo att istället för Adam&Gry på morgonen heter det nu under sommaren "Äntligen Sommar med Katrin och Rasmus".

Jag avskyr Katrine Schulman. Alex Schulman kan jag leva med coh stå ut med i viss mån. Men aldrig att jag kan acceptera henne. Fy fan.
Så här säger Rix FM om Äntligen Morgon: 
"Äntligen Morgon fokuserar mycket mer på att vara ett Stureplansprogram med Anders Timell och mycket . Vi har hela tiden haft strategin att ha ett nationellt tänk och det tänker vi hålla kvar vid. Sett i hela riket är vi större"

Mycket ligger nog i vad dom säger. Det stämmer när jag tänker efter. Mix är inte så nationellt som Rix FM.
Jag tror jag byter till 104.0 under sommaren i alla fall. För att slippa Katrine Schulman. TACK!

I väntans tider

Dom som känner mig lite väl mycket vet att jag är tokig i väder och vind. Speciellt åska.
Det enda som fattas är bara en egen väderstation från Clas Ohlssons eller något sådant. Jag bara älskar att sitta och beräkna och titta på olika vädersiter på nätet. Speciellt följer jag blixtradar.

Förra året lyckades jag faktiskt fotografera blixtar. Det var lite tufft sådär.
Jag kände mig rätt stolt faktiskt. Som tur var det nattåska jag fotograferade, vilket är betydligt lättare än att otografera i dagsljus.

Ikväll är en sådan dag då jag sitter och väntar på åska.
Som ni ser på denna bilden har det åskat rätt kraftigt under kvällen i holland, danmark och tyskland.
Jag bara väntar på att det ska dra sig upp mot Öland så jag kan fotografera. Men än så länge är det en bit bort.

Kan meddela att på en timme fördubblades antal blixtnedslag från 2309 nedslag mellan 00:00-18:00 idag, till 4559 nedslag mellan 18:00-19:00. Det är häftigt.

Så rätt


Andrej Arsjavin tystade tulpanernas förlovade land

Oj vilken match det var igår. Holland-Ryssland.
Holland som jag höll som favoriter innan EM försvann igår mot det unga härliga Ryssland.
Nu behöver man inte skämmas längre över att Sverige förlorade mot den ryska lagmaskinen. Dom var så mycket bättre än Holland igår. Men spännande var det.

Ikväll ska Spanien slå ut den äkcliga nationen Italien!
Sen blir det semifinal mellan Ryssland-Spanien. Vilka tror ni jag håller på?
Ryssland så klart. Dom Kan gå hela vägen!

Bloggvarde.se - Värdering?

Testade och värdera min nuvarande blogg på bloggvarde.se
Fick fram att iseeu.blogg.se är värd 3 842 SEK.

Vet inte om man ska tro på det eller inte. Jag la iaf in scriptet till höger.
Får väl se om summan ökas på efter hand.

Tittar på till exempel på Mikkaelas blogg, problemprinsessan.blogg.se så är den värd 7 134 SEK
Dennis blogg, deenkee.blogg.se är den värd 2 535 SEK

Hur värderas bloggen egentligen? Någon som kan ge klarhet i det?

Förbannade webbhotell

Vissa dagar när man verkligen har något att uppdatera HAIK:s hemsida med, så fungerar inte det förbannade webbhotellet som hostar från Telias server. Man får ju alltid fem hemsidor med ett bredbandsabonnemang när man tecknar sånt. Ja ni hajjar väl. Men i alla fall. Idag är en sådan dag då man inte kan logga in på servern för att lägga in ny information. Det händer ibland att man inte kan nå hemsidan heller. Men dom gångerna är oftare än man INTE kan logga in på servern. Väldigt invecklat blev det här.

För att gör en påbörjad historia något kortare;
Idag kan man nå själva hemsidan via adressen. MEN man kan inte logga in på servern.

Är inte dessa dagar underbara?

Man mår som man förtjänar

Jag vill inte påstå att jag drack överdrivet mycket alkohol igår. Det gjorde jag faktiskt inte.
Det blev dock ett antal glas vin till maten. Det var allt. Eller iof, vi grundade med en öl var när vi grillade.

Gårdagen bestod annars mestadels av jobb. Har ju jobbat hela denna veckan, med undantag från idag då. Det är verkligen skönt att var ledig. Men man vet inte vad man ska göra riktigt. Borde egentligen sova ut ordentligt. Men då försvinner ju dagen. Hur som helst så jobbade jag 8-16 igår. Det var förvånansvärt mycket folk i rörelse ändå. Jag trodde inte det skulle vara det. Dessutom kom alla varubilar på samma gång, igen. Har ni hört den historien förr måntro?

Kvällen sedan inleddes med att vi grillade god mat. Eftersom jag är grillmästare var det således jag som stod för grillningen. Det blev utsökt gott. Kareéskivor varvat med Entrecôte med tillbehören potatisklyftor och salladsmix. Potatisklyftorna blev aningen för salta. Men dom hade jag inget ansvar för som tur var. Därför blev man väldigt törstig efter maten. Jag vade att släcka törsten med något vin som gästerna hade tagit med sig. Jag borde använt mitt förstånd och släckt törsten med vatten. Istället klunkade jag på med vitt vin. Sen försvann mina minnen från resten av kvällen. Sen mår man också lite dåligt såhär dagen efter. Man får helt enkelt skylla sig själv.

På det hela taget var det en riktigt trevlig kväl, i alla fall så långt som jag kommer ihåg det.

Från huvudkudden

Jag borde sovit för 3 timmar sedan. Jag lovade mig själv att jag borde lagt mig tidigt denna kväll. Men det blev inte så. Det kanske ni märker själva? Det blir aldrig som man själv tänkt sig. Imorgon är det ju en sådan viktig dag. Den kommer bli jobbig. I alla fall fram till eftermiddagen. Men som Mikkaela säger det blir en jäkla massa pengar. Jag är ju ledig på lördag. Då ska jag sova ut. Gud vad skönt det ska bli. Nu ska jag blunda, andas och drömma och somna in. Vi ses imorgon. Tyskland går till semi btw

Värre än julafton, typ

Jag tror aldrig jag varit så trött på jobbet under dagtid som jag var idag.
Allting krånglade till sig något så otroligt.

Först på morgonen hände det ingenting, ur varusynpunkt. Det händer dock massor med andra saker. Till exempel var det ca 60 kunder på två timmar vilket är extremt ovanligt för lilla Alby-Boden. Jag hamnade i kassan, fick således ta hand om alla kunder. Man kände sig riktigt.. Ja vad ska man säga?

När jag väl fick min kafferast tog det inte länge förän telefonen började ringa. Då skulle folk ha jordgubbar hit och jordgubbar dit. Alla på samma gång också. Förbannade människor att ska ha, tänkte jag.

Vi skulle ju få massor med varor under dagen. Inte kom dom. Eller jo det gjorde dom ju till slut. Men inte utspridda. Alla varubilar kom på samma gång. Vilket sammanträffande. Aldrig kan det komma i normal ström. Det är likadant med alla kunder. Antingen hur många kunder som helst i affären, eller ingen alls. Jag blir så trött. Det är jag redan föresten.

Lika bra att jag avslutar här. Punkt.

Hej då

Hej då Sverige. Hej då Ljungberg. Hej då Lagerbäck. Hej då Lars-åke Lagrell. Välkommen generationsväxling! Välkomna bröderna Elm!

Kalmar FF-uppdatering

Visst känns det aningen konstigt att man inte tänker på Kalmar FF längre. I alla fall gör inte jag det.
Men idag har dom i alla fall spelat en träningsmatch mot GAIS i Malmö. Det ordinarie laget var väl bara halvt med tror jag. Det blev 2-2. Jag minns ju knappt hur det gick i den senaste matchen i allsvenskan. Tur att intrnet finns så man kan slå upp saker.

Den 28 juni är det dock dags igen och sätta sig på stol 4079.
Då är det svenska cupen, Kalmar FF - Degerfors. Inte så glamoröst med 8-delsfinal kanske. Men är det Kalmar FF på hemmaplan i en tävlingsmatch så missar jag den inte. Kan vi hoppas på en publiksiffra som letar sig över 1000 personer?

Inget EM

Det har varit dåligt uppdaterat med EM-nyehter och referat samt resultat.
Anledningen?
1. Jag har inte TV4Sport och kan därför inte följa en av de två matcherna som sänds. Eftersom ingen ska gynnas av resultatet så spelas ju matcherna exakt samtidigt.
2. Jag har jobbat 9-18 tre dagar i streck och kanske sovit 12 timmar på tre dagar, vilket är för lite. Jag har alltid bara sett en halvlek av den ena matchen, sen har jag somnat. Därför vet jag aldrig hur det gått i matchen förän dagen efter nästa dag. Typ.

Därför slutar jag med EM-uppdateringarna regelbundet, och kommer skriva när jag känner för det. Punkt.

Det är ovanligt kul att prata engelska

Idag kom det in två stycken personer i affären som inte var från Sverige. Jag hörde ju att dom pratade på något annat språk. Antingen tyska, belgiska eller holländska. Dom såg liksom ut att komma därifrån. Det visade sig att dom var från Holland. Jag tjuvkikade ut genom fönstret för att försäkra mig om att jag hade rätt. Det stod bara svenska bilar på parkeringen, samt en från Holland då, NL på nummerplåten.

I alla fall. Jag stod ju framme vid kassan och fxade lite. Fyllde på trisslotter m.m. Då kommer dom här två holländarna fram till mig och ställer en fråga om produkten "Fjällfil". Jag som brukar göra mig väldgt oförstådd på engelska förstod vad dom frågade om, dessutom kunde jag ge ett bra svar tillbaka. Dom undrade om Fjällfil var youghurt. Nej sa jag, fast på engelska då så klart. Sen frågade dom om vad som då var yoghurt i mejerihyllan. Jag pekade på yoghurten såklart. Dom tackade för hjälpen och fortsatte handla, och jag fortsatte med lotterna och putsade lite på kassan så den var ren.

Sen kom dom fram igen, för att betala givetvis. Då kunde jag inte undgå att fråga dom;
- Where do you come from I asked.
- We are from Holland, they said.
Det visste jag ju redan, men man kunde väl låtsas som om man vore intresserad ändå. Då fick tjejen syn på vårt lilla Svenska Spel-jippo för dagen "Tippa Ryssland-Sverige". Hon frågade då;
- Are you gonna play against Russia tonight?
- Yes. Sweden will meet Holland in the quaterfinal at saturday, sa jag.
Då frågade hon hur det gått för Holland i gruppspelet och om dom spelade idag också. Jag sa då att dom var klara för kvartsfinal samt at tdom spelade igår. Hon frågade då om hur det gick.
- They won with 2-0 aginst Romania.
Tjejen sken upp och blev glad så klart.
- I hope you will win tonight an we will play aginst you att saturday sa hon sen.
- Sure. We will win tonight and at saturday to, sa jag.
Då vart hon inte lika glad. Men hon var ändå nöjd. Hon sa hej då och gick sedan med sin kille.
Detta var bara en liten del av hela samtalet med henne som jag återgav.

Efteråt kände jag att jag verkligen var på G. Engelskan flöt på bra i samtalet. Jag kände mig stolt.

Dagens höjdpunkt

Efter jobbet när jag kommer hem brukar jag alltid gå igenom en massa nyhetssidor och bloggar för att hålla mig uppdaterad om vad som skett under dagen osv. En av dessa bloggar sticker ut mer än andra tycker jag. Det är alltid den jag klickar mig först in på när jag tagit tag i datormusen och börjar knappa på tangentbordet. Bloggen heter peffling och det är Stephanie som skriver den. Jag gillar sättet hon skriver på. Det är roligt, allvarligt, kaxigt och en gnutta humor inblandade i inläggen. Dessutom skriver hon mycket, så man har alltid något att läsa. Men när det börjar lida mot sitt slut (det sista inlägget hon publicerat alltså) så vill jag bara ha mer. Är jag beroende?


Rösta NEJ för FRA!

"Två lagförslag som lagts och som Alliansen planerar att genomföra säger att din telefon, e-post och SMS i stort sett alltid ska avlyssnas och registreras. Din mobiltelefon ska dessutom pejlas in geografiskt, och spåren sparas i ett helt år. Liksom uppgifter om alla du pratat med. När. Och hur länge. När vi berättar om de här lagförslagen blir vi ofta inte trodda. Vi kan läsa innantill ur dem och det hjälper inte. ”Det där är ju Östtyskland”, säger folk. Ingen nation, vare sig nutida eller historiskt, har haft en så långtgående övervakning av sina medborgare. Undra påatt vi inte blir trodda när vi berättar om det. Det här är ju Sverige – här misstänker och avlyssnar vi väl inte vanliga hederliga Svensson?


Avlyssningen ska göras av en myndighet som heter Försvarets Radioanstalt, FRA. I juni tänker Alliansen fatta beslut om att de ska avlyssna alla samtal, e-mail och annan internettrafik som passerar någon av ett antal knutpunkter vid landets gränser. I praktiken passerar de flesta samtal och mail minst en sådan knutpunkt, även om samtalet går helt inom Sverige.


Dessutom ska alla dina samtal och e-postmeddelanden registreras, så att det går att kartlägga vilka du varit i kontakt med. Den uppgiften läggs på ditt telebolag, så att myndigheter ska kunna hämta ut uppgifterna när de vill. Nu är det inte Alliansen som tog fram de här förslagen. Det var den förra regeringen. Så alla sju riksdagspartier är lika skyldiga till det här. Alla sju riksdagspartier har antingen stött en regering som tog fram dem, eller sitter och röstar igenom förslagen idag. Det finns enstaka politiker i riksdagen som protesterar. Men de röstar ändå inte mot förslagen. Tyvärr är det bara Piratpartiet som strider för rätten till ett privatliv.


Vi blev det tredje största partiet utanför riksdagen i valet 2006, och växer snabbt. Våra kärnfrågor är just personlig integritet, rätten till ett privatliv och digitala samhällsfrågor."


Jag sympatiserar INTE med Piratpartiet. Jag citerar bara vad dom själva skrivit på sin hemsida.
Rösta EMOT detta dumma förslag. Som ni redan förstår av texten är det alltså inte Moderaterna som bär skulden till detta. Det var den förra regeringen som tog fram förslaget. Men alla riksdagspartierna har varit med och utformat förslaget. Alla är alltså lika skyldiga.

Andreas är saknad

Andreas Jonsson är saknad i Alby-Boden denna sommar. Ville bara ha sagt det.

Rest in Peace Canal Plus

Idag har TV4 gjort klart med en affär angående Canal Plus.
Man har köpt upp hela bolaget C More Entertainment AB.
Köpet är ännu inte godkänt men mycket talar väl för att det kommer bli det. EU måste bestämma först läste jag på DM.
Tänker nu följande senario: TV4 äger Canal Plus. Man äger alltså Canal+Sport 1&2 samt filmakanalerna som jag inte tänker rabbla upp namnen på eftersom dom som är insatt redan kan alla dessa. Största faran är med Sportsändningarna. Tänk er Patrick Ekwall, Ola Wenström, Olof Lundh och Jihde i samma studio. Det kommer ju förfan vara som clown-tv. Dessutom lär man väl puffa som tusan för den vedervärdiga site fotbollskanalen.se

Jag hoppas innerligt att Granqvist, Fjellström, och Blom får vara kvar och sköta snacket i studion på kommande sportsändningar. Samt att man har kvar Ankan och Arne i hockeysändningarna och som kommentatorer. Jag vet att jag avskyr Arne, men jag avskyr Perlskog betydligt mer som kommentator. Tänk er själva Perlskog kommentera NHL och Elitserien samt Allsvenskan. Han är ju redan så kass. Nej, gör inte inte om Canal+. Låt bara köpet gå igen. Vi vill slippa reklam i betalkanalerna som vi betalar för. TV4 får gärna starta en TV4-reklam med enbart propaganda från Twins och diverse andra skitbolag som säljer uppblåsbara madrasser osv. Men jag kommer inte titta på en sådan kanal i alla fall.

Låt bli Canal Plus snälla TV4!

Grymt sa Sverige

I 92 minuter såg det ut att sluta 1-1 mellan Sverige och España.
Men det blev ändå seger till Spanien i den 93:e minuten genom ett mål av David Villa.
Förbannade skit sa nog dom flesta. Jag sa "Härligt" med huvudet och "grymt" med hjärtat. Varför sa jag nu så?
Jo för att jag hade satt en säker tvåa på EM-tipset och därmed har jag två rätt. Man skulle nämligen tippa halvtidresultatet också, vilket jag lyckades sätta en spik på, dvs ett kryss. Men givetvis, väldigt tråkigt för Sverige som såg ut att gå mot 1-1.

Nu har man allt i egna händer och vinner man man Ryssland i nästa match, ja då är man vidare tillsammans med Spanien.

Satsning på landsorten

I dagens Östran kan man läsa följande:

Surfning stödjer butik

Albyboden hoppas att internetcafé ska locka nya kunder


ÖLAND

Nu ska Albyboden som enda butik på Öland bli internetcafé. Något som kan ge butiken en extra skjuts i sommar.
- Vi hoppas ju att folk ser skylten och stannar till även om de inte annars tänkt stanna här, säger Iréne Fredriksson på Albyboden.

Det handlar om ett landsbygdsprojekt som sköts via organisationen Landsbygdshandelns främjande FLF.
FLF:s uppdrag är att arbeta med den sista butiken på orten. Det finns i dag 1 086 enbutiksorter i Sverige, och Alby är en av dem.Syftet med arbetet är att butiken ska ha större chans att överleva.

Kort i kassan

Att Albyboden nu hamnar i den här internetsatsningen beror på en rad omständigheter. En av de anställda på Länsstyrelsen har sommarhus i närheten, och han undrade om Albyboden var intresserade. Det var den, och i torsdags monterades utrustningen in.

- På måndag kör vi i gång, säger Iréne Fredriksson.

I affären finns nu två datorplatser. Sedan kan kunderna för en mindre summa köpa sig ett kort till mobilt bredband i kassan. För det kan de surfa fritt en timme. Det handlar om samma system som finns i landets Pressbyråkiosker.

Iréne Fredriksson tycker det är roligt att få det här. Det kan också ge affärerna en extra skjuts.
- Om folk åker förbi kan de stanna till och kolla sin mejl, konstaterar hon.


87

Just siffran 87 tilltalar mig ganska mycket just nu. Vad tänker du på när jag säger 87? Ett årtal kanske? Något annat? Låt fantasin flöda.

Nog om det.

Igår vart det fotboll på Kvarnvallen. HAIK tog emot norrdölänningarna Persnäs.
Det var första gången i år som vinden verkligen friskade i på Kvarnvallen. Det medförde att lagen hade i princip varsin halvlek att spela på anfallsfotboll på. HAIK var det något bättre laget, även om matchen präglades mycket av felpassningar och många höjdbollar som inte gick fram på grund av blåsten. HAIK vann klart ed 4-1.

Idag vaknade jag tidigt. Jag är ensam hemma hela dagen, reste av familjen är i Södra Vi hämtar en hundvalp som Kristin köpt. Jag har väl varit aningen tveksam till hund, men ju mer tiden har gått har jag nog blivit allt mer positiv till att ha hund. Jag själv började dock morgonen med att åka till Färjestaden för att hämta bröd åt Alby-Boden som dom beställt, men som dom alltså inte fick igår. Tog ungefär en timme.

Men nu sitter jag alltså här. Funderar på att gå ut och lägga mig och sola lite grann. Men det kommer ju lite stackmoln och driver förbi och det gör ju att det kanske blir aningens kallt. Ska in och handla till mormor i eftermiddag också, samt lämna grejerna till henne med. Sen ska jag hinna med och grilla lite också. Dom övriga i familjen vill nog ha lite mat när dom kommer hem också.

So long, bye!

Lite EM igen

Kroatien-Tyskland slutade 2-1. Lite skräll där faktiskt. Jag hade själv trott att det skulle bli en någorlunda klar seger för Tyskland. Men där ser man hur fel man kan ha. Det var mycket kamp och punktmarkeringar som avgjorde matchen. Dessutom fick Tyskland en man utvisad med minuten kvar av matchen. Men då var den redan körd för kroaterna trillade bara runt bollen mellan sig själva och lät tiden gå.

En mycket inponerande seger trotts allt.

Nu ska vi se om värdnationen Österrike klarar av att skrälla mot Polen. Jag tror dessvärre inte att dom klarar det. Men jag kan ha fel, som vanligt.

See ya!

Det börjar bli tjatigt

Jag har ju sagt att jag ska skriva om alla em-matcherna. Men jag anser att det börjar bli för tjatigt att skriva precis om allting.
Kommer bara nämna resultaten hädanefter, samt kanske vad jag tyckte var positivt med matchen eller negativt.

Börjar med Tjeckien - Portugal som slutade 1-3. Ett ganska väntat resultat är Portugal gjorde vad dom skulle. Inte EM:s bästa match, men heller inet den sämsta hittills.

Schweiz - Turkiet slutade 1-2. Efter en vändning kunde (Tur)karna sätta segermålet i slutet av andra halvlek på tilläggstiden. Oturligt för Schweiz som därmed är ute ur turneringen. Jag hade ju tippat 1X på matchen, nu blev det istället en 2:a. Förbaskat alltså. Lite synd faktiskt eftersom en värdnation försvinner. Österrike kan göra Schweiz sällskap ikväll om dom inte vinner mot Polen.

Polen som faktiskt spelade bra fotboll mot Tyskland i öppningsmatchen i grupp B kan nog gå vidare.

Grattis och fakturan är inte min

Sitter för närvarande i Kalmar just nu. Har nämligen varit på en intervju för Media Markt. Den gick nog väldigt bra skulle jag tro. Fick ha en egen intervju med den blivande kassachefen. Klockan var 08:00 när intervjun satte igång och den var färdig vid 08:30. Då passade jag på att åka upp till lägenhetn, där jag nu befinner mig.

I brevlådan låg det ett brev från Telia. Det stod förljande min adress och allt sånt på kuveret så jag öppnade. Tänkte att det kanske var reklam från Telia eller att dom håller på och förklara för mig att bindningstiden för mitt bredband håller på och löpa ut. Men i alla fall jag öppnade. I brevet visade det sig ligga en faktura på 735 kronor för Telia Fiberlan. Jag har inte ens Telia Fiberlan, ännu. Hur kan det då komma sig att jag får en faktura med mitt namn och adress på? Ja inte vet jag. Tills jag upptäckte att det det inte stod någon trappuppgång på brevet. det står enbart numret. Så det kan omöjligt vara min faktura.

För säkerhets skull logga jag in mig på bredbandswebben.se för att kolla så ingen annan varit och beställt bredband till mig för att jävlas eller så. Men där stod det att det inte fanns några bredbandstjänster levererade till min adress. Jäkligt mysko. Och jag vet inte vad jag ska göra med fakturan heller. Den ska vara betald den 30 juni. Det är ju snart. Jag vill dessutom inte att den stackare som egentligen ska ha fakturan ska få en betalningsanmärkning. Posten lär ju lägga samma påminnelse i min brevlåda igen när den väl kommer, då kanske jag inte är här i Kalmar och kan kolla. Jäkla skit.

Kan det finnas någon mer som heter Andreas Johansson på gata nummer 19?
Ja jag vet faktiskt inte. Får väl ringa telia och höra mig för.

Över till något annat.

Idag fyller nämligen Dennis år. Han blir en liten myndig pojk. Nu får han gå ut på krogen och dricka vin om han vill, eller varför inte Jägermesiter. I alla fall stort Grattis till honom!!

Nu lämnar jag Kalmar för att bege mig hemmåt och slappa på min lediga dag idag.
Adjöken.

Inte en enda minut missad

Jag känner mig faktiskt lite stolt.
För en gångs skull har jag inte missat en match i det pågående EMslutspelet i fotboll. Det känns fantastiskt roligt att man är med från start till mål. Igår så kom jag och tänka på Kalmar FF. Kära gamla Kalmar FF. Jag hade totalt hjärnsläpp. Ligger dom i toppen av allsvenskan eller hur var det? Slutade verkligen matchen innan uppehållet 5-1 till KFF? Man glömmer lätt bort alla dessa viktiga detaljer, när allt annat tar fokus från en.

Imorgon är en speciell dag. Ny intervju med MM på Kalmar stadshotell. Efter det ska jag ta en runda till H&M hade jag tänkt och kanske en sväng till Systemet också. Om Dennis vill ses, kanske jag hälsar på honom. Vet ju inte hur han har det med skolavslutningar och sånt. Men den som lever får se.

Föresten, Dennis, skickade du in till Sverigeresan på TV4? Jag gjorde i alla fall det. Ska du/ni in på lördag och kolla på storbildsteven?
Jag funderar nämligen på det. Visserligen jobbar jag 9-16 samma dag, men matchen börjar väl inte förän 20:45 så jag kanske är fit for fight då. Vi får se.

På fredag är det fotboll igen för HAIK.
Hemsidan går trögt nu i i EM-tider. Inte minst på gästboken. Men det är väl för att jag sagt till på skarpen att man skall använda sitt riktiga namn när man skriver och inte ett påhittat eller köra med enbart tre punkter som vissa håller på med. Sen dess har ingen mer än Danne skrivit i gästboken. Vågar ni inte stå för det ni säger så är man inte respekterad i gästboken. Det lät kanske aningen dumt.

Nu är det fotboll igen. Schweiz-Turkiet.

See ya!

Mera jobb

Nu känns det som man är igång iaf. Jag har jobbat snart konstant i en vecka, med endast en dags ledighet. Imorgon kommer nästa ledighetsdag. Då ska jag in tidigt, tidigt till Kalmar för att gå på ännu en intervju för Media Markt vid klockan 08:00. Kassachefen ringde nämligen i söndags, när jag låg och solade som bäst ute i gräset. Hon ville träffa mig för ännu en intervju på Kalmar Stadshotell. Det ska verkligen bli spännande. Dom hade till och med ringt Willy i måndags för att höra sig för om jag gick på droger och sånt skit. Men det gör jag uppenbaligen inte. Inte vad jag vet. Kanske Coca-Cola i så fall.

Idag ska jag iaf jobba hos Willy. Börjar klockan 13:00. Inte så värst mycket folk för tillfället som handlar, men sommaren har ju inte riktigt börjat ännu.

Tänkte på det. Nästa vecka har halva året gått. Det är inte klokt.

Sverige gjorde det omöjliga möjligt

Det var inte riktigt som mot Ungern i EM-kvalet för tre år sedan och det magiska målet i Budapest — men det var inte långt ifrån. När det lackade mot mållöst och en högst oviss fortsättning i EM, klev han fram. Världsspelaren Zlatan Ibrahimovic.
Fyra minuter senare klev han av och Johan Elmander kom in. Elmander fick direkt foten på bollen sedan Nikopolidis stoppat Fredrik Ljungbergs friläge. Bollen tog sedan en mycket märklig bollbana och landade hos Petter Hansson som köttade in 2-0 för Sverige. Ett riktigt viljemål. Men kostar det så smakar det, både Alexandersson och Chippen klev av skadade, den senare blir nog borta hela EM. Chippen som varit en riktigt injektion på sin kant, komemr saknas otroligt mycket framöver. Sverige har alltså fått en pangstart i EM. Gårdagens match var matchen som ingen mer än Sverige själva som trodde på seger. Nu blickar vi framåt mot lördagens match mot Spanien. Kan vi få kryss där är vi fortfarande med.

See ya!

Spanien gjorde vad som dom skulle

David Villa heter för närvarande EM:s skyttekung. Han gjorde ett hattrick igår när Rysslands slogs tillbaka i grupp D med 4-1. Det har talats mycket om Torres innan Spaniens öppningsmatch i EM. Men grupp D-premiären på Tivoli Neu-stadion i Innsbruck handlade alltså om hans anfallskollega David Villa. I ett stjärnfyllt Spanien var det Villa som var den avgörande faktorn mot Ryssland. I den 21:a minuten kom Torres fri och passade en fristående Villa som bara hade att slå in bollen i öppet mål. 1-0 till Spanien där. Men Ryssland saknade inte chanser. Stolpträff och ribbträff var dock det närmsta dom kunde komma en reducering. Efter ledningsmålet backade spanjorerna och ryssarna fick färre kontringslägen. I stället var det en snabb kontringsattack som gav Spanien 2-0 i första halvlekens slutminuter. När Roman Pavljutjenko nickade in reduceringen i slutet av matchen, var den sedan länge avgjord. Cesc Fabregas hann också med att nicka in 4-1 innan slutsignalen gick. Villa var inblandad då med.

Ryssland var inte helt ofarliga i matchen, man stod upp bra mot Spanien. Matchen mellan Ryssland-Sverige kan nog bli mer öppen än vad jag tror. Mot Spanien ska egentligen inte Sverige ha en chans. Hur gick det då för Sverige igår? Jag säger bara Zlatan.

Holland-Italien: analys

Om det finns ett land som är just överlevnadsexpert från extremt svåra mästerskapsgrupper under 2000-talet så är det det orange Holland. I EM 2004 överlevde de "dödens grupp" för första gången, då de lottades med Tyskland, Tjeckien och Lettland. I år ser dom ut att gå samma väg. 3-0 mot Italien i går i grupp C var en riktig uppvisning av Marco van Bastens lag. Matchen hade i princip allt som kan önskas.  Det helsvenska domarteamet kom direkt i hetluften med Wiiberg och Frödjfelt som huvudfigurer. Efter 26 minuter kom det omdiskuterade målet. Wesley Sneijder sköt in ett skott i straffområdet som Ruud van Nistelrooy styrde i mål. Italienarna gestikulerande vilt och ville få målet till offside. Frödjfelt ruskade på huvudet och dömde mål. Ett korrekt mål skulle det visa sig. Eftersom Christian Panucci blev liggande bakom kortlinjen och upphävde offsiden dömdes det alltså mål. Bara fem minuter senare kom nästa smäll för världsmästaren, "göra-ett-mål-sedan-backa-hem-Italien" som Måns så fyndigt sagt om Italien. Först räddade Giovanni van Bronckhorst bollen på mållinjen och strax efter nådde en crossboll upp till Dirk Kuyt. Liverpoolanfallaren hittade Sneijder som smidigt sköt 2-0 på halvvolley. Resultatet stod sig fram till paus, då hade dessutom Gianluigi Buffon räddat ett friläge från van Nistelrooy. Avsaknaden i defensiven av fotskadade lagkaptenen Fabio Cannavaro var total. Framåt vaknade Italien först med kvarten kvar av matchen. Då lobbade Luca Toni över, Fabio Grosso missade ett närskott och Edwin van der Sar tokräddade Andrea Pirlos mäktiga frispark. När den italienska spetsen saknades fullbordade van Bronckhorst förnedringen med ett nickmål, 3-0 i den 79:e minuten. Ett synnerligen rättvist resultat.

Hur går det då i kvällens matcher i Grupp D då? Just nu leder Spanien med 2-0 över Ryssland i halvtidsvilan. Den andra halvleken sparkar väl snart igång och jag får bege mig till teven igen. Lite senare är Det Sverige-Grekland. En typisk 0-0 matche eftersom det är två försvarande lag vi får se. Blir det EM:s tråkigaste match vi kommer få se? Vi vet det ungefär vid 22:30 ikväll. Analyser och referat kommer imorgon från båda matcherna.

See ya!

EM-match nummer 4 & 5

Här kommer ett litet kort referat och tankar kring Tyskland-Polen från igår.

Matchen som trissats upp rejält i tyska och polska medier fick en rivstart. Efter drygt trettio sekunder höll sig polacken Jacek Krzynowek framme och fick en jättechans när det tyska försvaret klantade sig men avslutet gick högt över. Sedan tog tyskarna över, främst genom anfallsduon Miroslav Klose och Lukas Podolski som båda är födda i Polen. Efter tjugo minuters spel hittade Michael Ballack fram till Klose med en genomskärare som Klose passade vidare till anfallskollegan Podolski. Podolski som säkert satte 1-0 för Tysklad jublade inte. Han visade respekt för sitt fosterland, Polen. Han är nämligen född där. Han skulle inte jubla i slutet av matchen heller, närhan satte 2-0. Ballack fick på en riktig sneträff och bollen gick rakt upp i luften och Podolski satte EM:s hittills snyggaste mål. Matchen var riktigt underhållande och hade det mesta. Slutresultatet skrevs alltså till 2-0. Fjärde matchen jag fick in på EM-tipset.

Så över till dagens första match, den i grupp C mellan Rumänien-Frankrike. ZZZzzzZZzzzZZZzzzZzZZ
Ja vad ska man säga om den egentligen? Det var ett under att man inte somnade när man satt framför teven. Grupp C är kallad dödens grupp. Jag trodde fransmännen skulle sätta högsta fart med en gång och göra lite mål.
Rumänien som hamnat i samma grupp som tre av Europas bästa fotbollsländer valde att spela mycket defensivt och försökte dra ned på tempot. De lyckades med taktiken, fransmännen hade förtvivlat svårt att nå igenom det rumänska försvaret och skapade bara ett fåtal chanser. Närmast var Nicolas Anelka i den första halvleken när han från nära håll nickade en bit över. Inte vart det bättre spel i andra heller. Matchen slutade 0-0. Ett rättvist resultat. Men ack så tråkig fotboll. Härmed inkasserade jag det första felet i mitt EM-tips. Hade Frankrike som säker segrare av matchen.

Nu ska jag se på Holland-Italien. Det kan bli vad som helst. Jag tror inte dom kommer upp i samma fina spelstil som Tyskland och Polen hade igår, men dom kanske nuddar vid den, vad vet jag. Lite om matchen kommer alltså imorgon.

See ya!

EM-match nummer 2 & 3

Skrev ju aldrig någor om matchen igår mellan Portugal-Turkiet. Här kommer därför ett litet referat kring den matchen.

Portugal som är lite av en nation som kan gå hela vägen mötte alltså Trukiet igår. Portugal var det bättre redan från start. Jag hade väntat mig mer av stjärnan Ronaldo, han var inte fullt så bra som jag hade trott. Han hade en farlig frispark i matchen som kunde gått in. Istället gjorde turkarnas målvakt en räddning med fingertopparna och tippade frisparken i stolpen. I andra halvleken kom utdelningen för Portugal. Pepe i Portugal väggspelade sig fram centralt med Nuno Gomez som satte 1-0. På tilläggstid fastställde Raul Meireles slutresultatet till 2-0 efter en kontring som var signerade Ronaldo. Portugal vann rättvist. Därmed inkasserade jag den andra rätta krysset i EM-tipset.

Så över till dagens första match i grupp B.

Värdnationen Österrike spelade mot Kroatien ikväll. Matchen slutade 1-0 till kroaterna efter att dom fått en straff precis i början av matchen. Det blev också det enda målet vi fick se. Kroatien var det bättre laget första 40 minuterna i en match som hade många fasthållningar och fula fällningar. Värdnationen inledde andra halvlek skapligt innan Kroatien vaknade till och det kändes öppet vilket lag som skulle göra matchens nästa mål. Med kvarten kvar hade Österrike ett par riktiga vassa chanser att kvittera. Österrike gör därmed sällskap med sin arrangörskollega Schweiz och som också har en förlust. Härmed inkasserade jag det tredje rätta krysset i EM-Tipset. Bara 10 matcher till som ska gå vägen så har jag 13 rätt.

Nu väntar EM:s första riktigt tunga batalj. Landsderby mellan Tyskland och Polen. Kommer en liten rapport om matchen imorgon, för jag hinner inte skriva om den ikväll.

See ya!

Sol, mera sol

Vilket helt underbar dag det varit. Slen har lyst från klarblå himmel och inte ett moln så lång ögat nådde.
Därför har jag bara legat i solstolen idag. Kanonhärligt. Tror allt att jag har blivit lite brunare också. Det behövs. Solbrännan från Kanarieöns vistelse har sedan länge blekts bort.

I eftermiddag hade jag tänkt att åka och bevaka B-laget för HAIK.
B-laget får ju inte den uppmärksamhet som dom egentligen borde ha. Det är enbart A-laget som jag bevakar mest och intensivast. Så sprack planerna. IFK Kåremo som HAIK skulle spela mot lämnade WO vid klockan 12:30 idag. Antingen hade dom inte fått ihop folk eller så ser dom hellre på fotbolls-EM än att spela en egen match. HAIK hade iaf fullt manskap till matchen.

Ikväll blir det EM-fotboll på TV igen. Ikväll spelar Österrike-Kroatien först, sen efter den matchens slut följer dagens match, Tyskland-Polen. Jaja, det blir bara fotboll hela månaden ut. På tisdag börjar det på riktigt. Sverige-Grekland.

See ya!

EM-premiären

Första matchen i EM är slut.
Matchen mellan Schweiz-Tjeckien slutade 0-1.
Själva matchen var ett riktigt sömnpiller anser jag. Inget ordnat spel över huvudtaget. Vi får hoppas att alla matcher inte kommer se ut såhär som denna gjorde.

Tjeckiens mål kom till efter en hörna. Schweiz som slog undan bollen och var på väg mot en kontring blev av med bollen. Bollen nickades tillbaka mot Schweiz straffområde där Svêrkoš gjorde 1-0 för tjeckerna med en sneträff. Men alla mål räknas, även dom fula.

Schweiz var dock det bättre laget på planen och skapade flest chanser.
Man borde gjort mål på den dubbelchansen man hade i andra halvlek. Precis innan situationen uppstod var det en väldigtmisstänkt handssituation som borde renderat i en straff för Schweiz. Istället dök då dubbelchansen upp, där då
Petr Čech gjorde en kalasräddning som studsade ut till en Schweizare som satte returen i ribban. Ett rättvist resultat hade varit 1-1.

Eftersom Tjeckien vann inkasserade jag mitt första rätt på EM-tipset.

Nu ser jag fram emot matchen Portugal-Turkiet lite senare ikväll, där Portugal borde ta en enkel seger. Men man ska aldrig säga aldrig. Skrällar har inträffat förr.

Årets roligaste reklamfilm?(!)


Nationaldag

Vaknade upp idag redan klockan 07.00. Anledningen till detta tidiga uppvaknande va att Willy sagt till mig att titta in så fort ICA-bilen varit hos dom idag med varoro, eftersom jag skulle hjälpa till med att plocka upp dagens färskvaror. Jag är ju som bekant själv i eftermiddag på affären. Rätt meningslöst att ens ha öppet på nationaldagen. Hade man bott i Norge hade nog allting varit stängt skulle jag tro.
I alla fall, det har fortfarande inte brummat in någon ICA-bil på parkeringen och jag har suttit vaken nu alldeles i onödan. Vi får väl se när den behagar att dyka upp.

Idag är det som bekant alltså nationaldagen. Den firas med att jag kommer ha min "ICA-Sverigetröja" på mig inne på affären när jag jobbar idag. Det ni!

Samtidigt som jag jobbar spelar HAIK seriematch. En match som jag hade tänkt att åka och titta på i Rälla. Men eftersom den tidigare matchstarten är vid 13:00 kan jag ej åka. Förbaskat också!

Nu ska jag lämna in ännu en vinnande(?) rad på Svenska Spel.

See you!


Årets första jordgubbar

Oj vilken morgon detta blev. Men i allt ståhej så ar jag smakat årets första Öländska jordgubbe.

Willy ringde idag på morgonen när jag som vanligt lyssnade på "Vinn Adams pengar". Inget kan störa mig från att inte lyssna på just den programpunkten. Idag var inget undantag. Jag struntade i att svara.

Efter det satte jag mig vid datorn och tänkte skriva ihop morgondagens "inför-matchen". Det blev ingenting av det. Istället ringde Willy igen, denna gången kunde jag inte strunta i att svara. Anledningen till att han ringde var att han ville att jag skulle åka till Kastlösa och hämta jordgubbar av Karl-Hermann. Sagt och gjort.

Jag körde till Kastlösa. Körde fel. Hittade inte den bevattningsdammen som Willy hade pekat ut som ett riktmärke.
Till slut efter ett antal felkörningar så kom jag rätt. På fältet låg det massor med arbetare från polen och plockade jordgubbar. Jag fick fyra lådor jordgubbar av en polack och körde glad ihågen hemmåt mot Alby-Boden.

Väl hemma smakade jag, Martina och Jessica på varsin jodgubbe. Dom var väldigt goda.
Och i eftermiddag ska jag in igen på affären och jobba. Andra dagen i rad 13:00-18:15. Och imorgon på nationaldagen jobbar jag också, samt hela lördagen.

Vi ses där om ni vill!

En ljummen natt

Har precis tittat klart på säsongsfinalen av Lost. Serien blev bättre ju längre säsongen gick. Nu får vi iaf vänta tills i vinter på säsong 5. Känns drygt. Idag har jag jobbat Ja. Ersättare i sommar för the one and only, Andreas, blev johanna i norra kvinneby. Jag kommer sakna Andreas i sommar. Han stod inte med på listan över personal ens. Tråkigt. Om man ska avsluta med något roligt denna varma sommarkväll så är det, att vi fått härligt fina blågula tröjor lagom till EM som vi ska ha på oss när vi jobba.

Jobb redan idag

Trodde ju att jag skulle få två lediga dagar innan sommarjobbet drar igång, men tji fick jag.
Nu ska jag börja jobba i dag klockan 13:00. Skönt att komma igång nu.

Snart börjar allvaret

Ni kanske har märkt av att det inte blivit så mycket bloggande de senaste dagarna. Det har liksom inte funnits tid till det efter allt jobb som varit. Men idag har vi äntligen avslutat allt här hemma på Öland. Alla maskiner osv står för närvande still. Det känns skönt.

Nu är jag ledig en två dagar, sen börjar mjukstarten av sommarjobbet. Och jag vet redan nu lite nyheter som ICA har planerat in. Den första nyheten kom med ICA-bilen idag. "Nyheten" ska stå där alla backar med läsk står. Jag själv trodde att det stod ett sprillans nytt piano på lastbryggan idag, men där hade jag fel. Paktetet såg nämligen ut så. Vad var det som stod där, och som ska står där läsken står undrar ni kanske? Mer om de lite senare när allt är klart.

I alla fall så jobbar jag på affären på fredag och lördag.
Fredagen hade jag planerat att efter jobbet åka och titta på HAIK i Rälla, men det sprack tack vare att dom flyttade matchen på grund av att det är något som kallas nationaldagen, som ingen bryr sig om och som man verkligen inte får fira, för då är man rasist. Är det inte ett konstigt samhälle vi lever i.
Blir till att åka till Persnäs i höst kanske.Derbyt ska jag i alla fall se på Björket.

Sitter ikväll med nya sommarschemat för Albylen och skriver det klart.
Ska nämligen komma ett nytt utskick inför somarens alla aktiviteter. Jag tänkte dra dom lite kort här:

- Spinningen kommer vara igång fyra dagar i veckan med ett pass om dagen. Måndag, Onsdag, Torsdag och Söndag
- Tennisbanan är öppen från den 15 juni
- Knatteforbollen drar igång den 23 juni
- Hennings Sommarcup den 24 juli
- NYTT: Albylendagen med Sesseloppet den 1 augusti

Lite av de sakerna som kommer hända häromkring i sommar.
Tycker dock det är lite tråkigt att man skrotat "HAIK-veckan" som varit tradition de senaste åren.


RSS 2.0