Åter dags för toppmöte

Ikväll ska jag på division 6 match igen i Hulterstad. Det är ett "toppmöte" nämligen. Bäst placerade av de öländska lagen är just HAIK i sexan, men dom ligger inte etta, det gör nämligen Halltorp. Dära att jag kallar det för toppmöte.

Jag skriver ju alltid en liten införrapport på hemsidan innan matchen, men senaste tiden har jag inte haft någon inspiration att skriva. Det blir mest svammel. Upprepningar från tidigare matcher och så vidare. Det måste ändå vara korrekt och skrive ur en opartisk synvinkel, om än lite mera åt HAIK:s synvikel, det är ju deras läsare jag skriver för.

Här däremot kan jag blanda och ge. Jag kan öppet tycka till och kritisera prestationer med mera. Jag behöver inte vara korrekt. Ttycker jag att en spelare är dålig eller att hela laget gör en dålig insats så skriver jag det, här.
Men just nu kan jag knappt det. Ingen inspiration till det alls.

Får hoppas jag får igång mitt skrivande efter dagens match. Vi hoppas på HAIK-vinst i afton och mycket publik.

image24

Begravning

Ikväll har jag och mamma begravt vår kära katt Ludde, som omkom inatt/imorse.
Han fick en värdig begravning intill vår krusbärsbuske.

Orsaken tilld detta tordes vara påkörning av en bil.
Annica har berättat att hon sett Ludde fler gånger på morgonen sittandes på affärstrappen med vår andra katt Heavy.
Denna natt/morgon satt han inte där, då låg han antagligen i vår trädgård svårt skadad.
Det enda rätta var att avliva honom med en gång för att få slut på lidandet.

Ludde var en katt vi tyckte mycket om, även om det aldrig riktigt såg ut så.
Han var omtyckt eftersom ha tyckte om oss. Han var alltid kelig och ville alltid väl även om vi tyckte han var för pågångsen ibland.

Han var fin.

R.I.P Katten Ludde

Rest in peace Ludde

image23

Idag har katten Ludde avlidit av skador han fått när en bil körde på honom inatt eller imorse.

Begär utträde från EBU

Så är ännu ett kapitel i sagan om ESC till ända. Och som vanligt är Sverige tippade i toppen. Och som vanligt hamnar vi sist, i alla fall nästan. Detta år var iaf Sveriges bidrag bra till skillnad från tidigare år. ESC är numera ett stort skämt där öst röstar på varandra och väst röstar på öst. Jag anser att Sverige ska gå ur EBU. Gärna melodifestival här hemma, men inget deltagande i ESC framöver. Tack för mig!

Det blev ingen resa

Det blev alltså ingen fotboll idag.
Anledningen? Ja, vi kom hem alldeles försent från Kalmar (18:00) för att man skulle hinna tillbaka till Kåremo i tid ikväll. Dessutom skrev jag faktiskt i senaste inlägget, Sökes: Resesällskap att det eventuellt skulle bli en resa, inte att det skulle bli. Det är en viss skillnad på dom två olika orden.

Så jag förstår inte varför folk är sura eller förvirrade. Det stod klart och tydligt. Punkt slut.
Nästa gång ska jag inte annonsera ut att jag eventuellt ska på någon bortamatch eftersom det uppstår förvirring.

Sitter iaf nu och väntar på att resultat ska trilla in på gästboken eller på Smålands FF.
Vi får se vilken kanal som hinner först denna gången. Jag brukar annars vara snabbast på Öland med att publicera resultat.

Uppmärksammad hemsida

"Hulterstads AIK vann kvällens drabbning på Kvarnvallen mot SSG med 2-1.


Matchen var så där härligt jämn och kamprik och i halvtid stod det 1-1.


I andra halvlek hade gästande SSG både ribb-och stolpträffar men boll-uslingen ville inte in. Istället kunde HAIK med ca fem minuter kvar av matchen göra 2-1 till hemmapublikens stora förtjusning.
Enligt åskådare på plats hade 1-1 varit ett rättvist resultat av matchen med tanke på de målchanser SSG skapade i andra halvlek. Men HAIK visade att det gäller att spela hela matchen.


Personligen tycker jag att det är fantastiskt roligt att HAIK lyckades vinna det första derbyt mot SSG på fem år.
Vilken comeback i div 6.
Dessutom har man den fräckaste och bäst uppdaterade hemsidan av alla Ölandslagen. Bra jobbat Andreas."
/Daniel Bjelkendal, Anderssons SportBlogg


Sökes: Resesällskap

Nu när HAIK vann gårdagens match mot SSG och fotandet plus skrivandet gick bra vill jag eventuellt nu åka till Kåremo och fota och skriva. Det enda jag söker är ett resesällskap som kan åka med nästa isf fredag. Jag kör givetvis isf. Annars får jag fråga någon av spelarna om jag kan få skjuts med dom. Lämna intresseanmälan i kommentarfältet.

Derbyfest


Ikväll är det äntligen dags.
Hulterstads AIK ska spela ett väldigt klassiskt Ölandsderby i afton.
Ärkerivalen SSG IF kommer på besök till Kvarnvallen. Denna matchen får man inte missa om man har något hjärta i någon av klubben/föreningen.

Jag själv har laddat som tusan. Jag vet att Hulterstads AIKs spelare har laddat också.
Alby-Boden kör stora annonser utanför om att det är Derby.
PÅ HAIK:s hemsida har jag också triggat upp stämningen en aning med bilder och text.

Anderssons Sportblogg har också triggat upp stämningen på sin blogg.
Jag diggar den bloggen mycket. Man får reda på mer där än av någon annan.

SSG verkar inte så laddade inför kvällens match dock.
Intresset på deras hemsida verkar svalt, sen vet jag ju inte hur det är i de egna leden. Dom kanske sitter hemma hos någon och laddar med vitlök eller whatever.

Hur som helst blir det en toppenmatch, och efter matchen drar hela spelarstabben till Albylen för fest efteråt.
Jag kommer självklart vara på plats och rapportera.

Tack för mig så länge.

Grattis!

Idag säger vi grattis på 19-årsdagen till Mikkaela. Borås stolthet och nu även Kenyas stolthet!
Grattis grattis från Sverige och boschen!

Serieledare minst till juli

Jag har inte nämnt någonting angånde lördagens batalj på Fredriksskans mellan Smålands stolthet och aporna från Skansen. För att nämna det i riktiga ord, Kalmar FF - Djurgårdens IF. Vilken match det var!

Började med att jag åkte in till Kalmar för att fixa lite saker i lägenheten. Efter att ha fixat klart allting begav jag mig till Fredriksskans med cykel. Det var verkligen ett underbart väder i Kalmar denna lördag. Tror säkert det var över 25 grader varmt. Dagen till ära hade jag kastat jackan hemma och enbart tagit på mig matchtröja och blåjeans. Verkligen en oslagbar komination.

Väl framme vid Fredriksskans en halvtimme innan matchstart möttes jag av något som är väldigt sällsynt. För första gången denna säsong var det kö både till biljettluckorna och till insläppet genom A-ingången. De tidigare matcherna har det bara varit att knalla fram till första bästa grindvakt och visa upp sitt säsongskort. Men inte denna lördag. Köer så långt man kunde se. Istället för att ställa sig i kö direkt varvade jag ner med att gå och köpa mig ett matchprogram. Gick sedan runt utanför och pratade lite med folk som man lärt känna både innan man började gå på fotboll och även folk som man lärt känna genom fotbollen. Tänk vad fotboll kan göra för en. Man kan få vänner för livet. I alla fall människor som är som jag, som avgudar fotboll.

Men men, gick och ställde mig till insläppet till slut. Fick säkert stå i alla fall i två minuter, och det tillhör inte vanligheterna kan jag säga. Nog om det. Väl inne på området gick jag direkt och satte mig på min vanliga plats, 4079 på sektion C. När jag kom upp på läktaren så stod luften verkligen stilla. Det var så kvavt och äckligt att jag höll på och spy. Satte mig dock till rätta och tittade nyfiket på uppvärmningen. Funderade över om dom fyra platserna till höger om mig skulle vara lediga idag också. Dom är nämligen alltid lediga. Men denna dagen var dom inte det. Satt fyra män där. Jag tror dom är från Svenska Spel. I alla fall har dom någonting med dom att göra. En av dom har jag nog suttit bredvid förr. Kände igen rösten. Dom hälsar aldrig dom där. Oförskämda människor.

Någon minut innan matchen skulle dra igång kom min bästa vän när jag är på fotboll, Janne. Mer än så vet jag inte om honom, än att han just heter Jan skulle jag tippa på. Han var som vanligt på strålande humör.

Matchen startade efter femtioelva reklamavbrott i TV4. Ja, matchen sändes i TV4, och Kalmar FF brukar aldrig gå ihop med TV-sända matcher, och det skulle det väl inte göra denna dagen heller hade jag sagt på förhand. Vi minns väl alla 0-5 förlusten mot IFK Göteborg förra året. Samt årets match mot Elfsborg på Borås Arena, Kalmar blev totalt utspelade då och kom ju undan med blotta förskräckelsen med 0-1 i baken.

 Kalmar FF-Djurgården då? Behöver jag egentligen inte orda så mycket om. Alla som följer fotboll vet att Kalmar FF spelade ut Djurgården så det bara sjöng om det. Det var fart och det var spänning, nåja i 11 minuter var det de i alla fall. Sen var det Kalmar FF för hela slanten. Slutresultate skrev till 5-1! Fucking jävla 5-1! Så underbart. Vilken revanch för debaclet mot IFK två dagar innan då man ledde med 2-0 i paus och tappade allt i andra halvlek och förlorade med 3-2. Men, 5-1 gott folk! Det är inte kattskit. Plus också till pubilksiffran som för första gången detta året var över 7000. Man tycker ju att fler borde ta sig till Skansen för att bevittna Sveriges bästa fobollslag, än dom 6000 som brukar vara där.

När jag lämnade Fredriksskans hade jag ont i händerna eftersom jag hade hyllat Kalmar FF så himla mycket denna eftermiddag. Jag hade ont i halsen för att jag skrikit så mycket. Jag hade ingen röst knappt. Men så underbart var det! Man tar gärna sådana smällar när man är lyckligast på jorden. Vem behöver äkta kärlek från en levande varelse? Har man bara Kalmar FF så klarar man sig livet ut.

Det var underbart att vara röd och vit denna lördagseftermiddag.

Pinsamma Djurgården


En uppdatering

Någon efterlyste en uppdatering. Och ja, det vore kanske på sin plats. Det var väldigt länge sedan jag skrev något. Men anledningen är att jag har haft så mycket att gör så det har inte funnits tid till att skriva någonting över huvud taget. Har det hänt något av värde att berätta om då?

Ja ska vi börja med det tråkiga har ju Kalmar FF åkt på en snöplig förlust i onsdags mot IFK Göteborg. Sveriges skattesfuskande förening lyckades med bedriften att vända ett 0-2 underläge till seger på 8 minuter.
Det var fullsatta läktare hos Jonssons i onsdags i alla fall. Tror aldrig vi varit så många där någon gång, samtidigt och tittat på Kalmar FF.

Jag kan dock inte räkna in mig i stammisskaran som alltid följer Kalmar FF i Skärlöv. Tycker jag borde varit där fler gånger i år än vad jag egentligen varit. Anledningen är väl att jag sett bortamatcher på teven här hemma.

Det var det tråkiga. Nu över till lite roligare saker.
Jag har jobbat i affären i fredags-lördags förra veckan,och även denna veckan, i onsdags.
Dessutom ska jag ju jobba även i sommar i affären. Men det verkar bli utan Andreas. Vilket är hemskt tråkigt.
Det är nästan så jag kommer ligga sömnlös och grubbla över hur detta egentligen skall gå. Man har varit van att Andreas alltid finns där på sommrarna. Men i år ser det alltså inte ut så. Fasen detta blev tråkigt detta stycke också.

I fredags (2/5) satt jag, Andreas och Annica i ösregn på Kvarnvallen och bevittnade fotboll. Tyvärr förlorade HAIK. Snöpligt efter att, enligt mig, totaldominerat i första halvlek mot ett pressande Rockneby IK.
Ikväll är det så dags igen att bänka sig på Kvarnvallen, det är dags för ÖM-Kvartsfinal mot Mörbylånga GoIF. Lite mer publik ska det väl ändå bli till denna matchen. Dessutom ska jag väl kunna få ihop lite fler bilder än dom 4 som jag lyckades ta i ösregnet i senaste matchen. Håll utkik på hemsidan för mer informtion hur det går i dagens match. Snacket inför matchen har gått varmt i gästboken.

Dessutom har jag/hemsidan blivit omnämd i Anderssons Sportblogg inför matchen ikväll. Daniel Palmelund som bevakar den Öländska fotbollen på ett mycket korrekt och fyndigt sätt ska även börja skriva på Ölandsbladets bloggavdelning.

Nu har ni fått er uppdatering. Jag hoppas det kommer ännu en snart.

RSS 2.0