UPPROP! Favorit i repris!

Den 6 juni spelas VM-kvalsmatchen, Sverige-Danmark på Råsunda i Stockholm.
Vi var där den 9 september 2007, och såg Sverige spela 0-0 mot Danmark.

Nu är det dags igen.

Jag vill inte missa detta. Vill ni?

Annars kanske vi kan åka själva?

Biljettsläpp den 10 februari, bestäm innan dess.

Invald i styrelsen

Ikväll har det varit årsmöte för Hulterstads AIK. Jag har aldrig varit på ett sådant tidigare, därför var det extra spänt. På tidigare möten har det kanske varir 10-15 personer. Därför blev det en chock för mig när vi var cirka 35 personer. Ni som vet hur stort norra rummet i Hulterstadsgården är, kan kanske föreställa er hur trångt det var. Jag hamnade mellan A och Sven. Långt bak i rummet. Willy hälsade alla välkomna. Mötet satt igång med omval och nyval av personer. Bland annat så avtackades Bosse Carlzon med blommor och blader för ett bra jobb i styrelsen som kassör. Därmed fanns det en plats till förfogande. Den fick jag. Kan ta en längre sammanfattning om mötet en annan dag.

Jag blev i allaf all invald i styrelsen, ingen viktig post dock. Bara att jag komemr ha mer övergripande ansvar för Internet- och information. Vi hade vårt första styrelsemöte i köket. Där bestämdes att vi ska ha ett nytt möte den 4/2 på Albylen. Yeah, right som att jag kan komma. Får knappast ledigt från jobbet.

Skriver mer imorgon.

Noll koll som vanligt på Barometern

Fyra män anhölls för stölder

Så står det på Barometern.se idag, och gjorde så även igår.
Det är som vanligt helt obegripligt hur Barometern kan föra seriös journalistik när man har så mycket felaktigheter i sina artiklar. Just denna artikel som jag länkar till ovan har felaktigheter.

I artikeln påstås det att männen stulit en plånbok ur vårt personalutrymme, vilket är helt felaktigt. Plånboken stals i ett personalutrymme nere på Baronen i centrala Kalmar. Själva ligan greps däremot utanför Media Markt.

Bra att Barometern verkligen kollar upp fakta innan dom publicerar falska artiklar!

Tårar och åter tårar

Kvällen har bestått av tårar. Både av det lyckliga slaget men och av det tråkiga slaget. Orkar inte prata om det. Kan nämna att jag gråtit av att Nanne Bergstrand fick pris som årets ledare på Idrottsgalan. Det andra lite mera tråkiga, kan vi ta en annan gång.

Sena nätter

Idag är jag trött, riktigt trött. vaknade klockan 9.45 av att klocksatan ringde. Som den alltid gör när man skall gå upp. Men idag var jag tröttare än tröttast. Anledningen? Jo jag var uppe till klockan 03.00.

Gårdagen bestod av jobb. En heldag på Media Markt tar på krafterna, definitivt. Mer folk än vanligt. I alla fall mer än vanligt vad som är vanligt för en vanlig vardag. Mycket vanligt. Men det var alltså ovanligt mycket folk igår och lite att göra. Det pratades om att slänga ihop ett gäng från kassan hemma hos Sara på kvällen. Men först skulle vi åka skridskor.

Klockan 18.15 stegade jag och Edgar in i ishallen med våra skridskor. Edgar hade för dagen ett helt nyinköpt par. Han påstod att han inte kunde åka alls. Pytsan. Han var till och med bättre än mig, och jag tycker jag åker ganska bra. Men uppenbarligen gör jag inte det. Kvällens grymmaste insats stod Kim för. Gud va bra hon åker. I alla fall så lirade dom andra som var med hockey, och jag, Edgar och Kim åkte runt för oss själva på ena halvan. Efter isdansen begav sig Edgar och jag oss hemåt.

Väl hemma ringer Sara och undrar om vi ville dyka upp hos henne och kolla film med henne och Sofie. Var enbart jag som kunde så jag stack ner till Maxi och handlade chips och lite dricka. Dök upp hos Sara på Esplanaden vid 21. Må säga att det var en sjuhelvetes fin lägenhet hon hade. Sofie och Sara hade varit och hyrt en film, Another Gay Movie. En parodifilm på American Pie. Fyra gaypolare ska förlora oskulden innan deras collagetid är över. ja ni fattar. Exakt samma som American pie. Efter att ha sett, eller typ blundat bort den filmen, så är American pie en miljon gånger bättre. Fy farao vad äckligt det var att kolla på den hyrda filmen. Visst, jag har inget emot homosexuella eller så vidare. Men filmen var å de grövsta. Det var inte direkt cencurerat. man såg hela paket och den biten då va. Men Sara och Sofie gillade filmen, mycket pga att det nog fanns en hel del snygga killar i den som dom tyckte om. Näe usch, en sån film är inget för mig.

I alla fall efter filmen satt vi bara och pratade, och klockan rann iväg. Vi kom inte ifrån Sara förän klockan var 02.30, och jag var väl inte hemma förän vid 03.00 och somnade nog inte förän 03.30. Hemska mardrömmar hade jag också. Inte om bögar osv. Utan om inventeringen som ska vara i februari.

Idag har det dock varit en helt lysande dag på jobbet. Lisa var i högform. Hämtade henne i Norrliden på morgonen, samt hennes sambo, Yonna. Gah va jag kommer sakna Lisa nu de kommande veckorna. Hon jobbar alltid när jag är ledig om helgerna. Lite tråkigt faktiskt. Det är en frisk fläkt den där Lisa.

Nu jobbar jag måndag-onsdag sen har jag en fyra dagars ledighet framför mig. Får se om jag hinner hem till födelsedagsbarnet med min present på onsdag. Den som lever får se.

Nu ska jag gotta mig i en av de största konspirationsteorierna, attacken mot WTC. Filmen United 93 går på TV3 och det är en riktigt bra film, bättre än filmen om enbart World Trade Center. Det är enbart KD:ar som kommer upp med sånna här teorier, tror Dennis. Eller var det arbetslösa? Nåväl. Jag har ett jobb, så jag hittar inte på dom i alla fall, jag läser om dom och tror på dom.

Tjillevippen!

Träning, årsmöte och skidskytte

Efter ett ganska långt uppehåll är jag tillbaka igen. I alla fall ett tag. Ibland kan jag sitta och dikta ihop bloggningar på löpnde bad. Men oftast tar det stopp. Skrivkramp helt enkelt. Men nu har jag ju i alla fall lite och berätta.

Tänkte börja med att berätta att dom ringde igår från valberedningen i HAIK. Dom hade haft sammanträde i tisdags och ringde mig alltså igår och undrade om jag ville gå med i styrelsen för Hulterstads AIK år 2009, dvs nu. Jag tackade ja, men jag vet inte till vilken position som jag kommer att bli erbjuden. Jag hoppas inte att det är  sekreterare eller kassör. Det är nämligen dessa poster som står lediga. Men man kan ju hoppas att man bara blir ledamöt eller något sådant. Mötet får utvisa detta, den 25 januari u Hulterstadsgården. Jag är ledig då, så jag lär nog bli tvungen att gå på det. Hela min lediga fyradagarsperiod nästa vecka är snart uppäten av massor av saker som skall fixas.

En sak som jag också bestämt är att börja träna flitigt. Inte på gym då, utan "hemma-träning" eller vad man ska kalla det. Äta nyttigare, och verkligen gå upp klockan 07.00 på morgonen och snöra på sig löparskorna, trotts att man inte vill detta egentligen. Men jag tror om man verkligen börjar med det och kommer in i de så ska man nog kunna få det till en drog och fortsätta med det. Vi får se hur det går, men jag har redan börjat träna lite här hemma nu.

Igår var det skidskytte och jag fick lov att titta på det, förlåt alla bordtennisproffs; Annica, Andreas, Dennis, Johannes. Men det var verkligen spännande att följa. Det är sällan jag får se skidskytte när jag jobbar så extremt mycket. Nu till exempel så kommer jag jobba intensivt i sex dagar med start imorgon. Hela dagar förutom måndagen. Sen kommer en period på fyra dagar som jag kommer vara ledig på. Men som jag redan har fulltecknat i min kalender.

En annan sak som jag stör mig mycket på nu är att min mellanslagsknapp, dvs # på min mobiltelefon har slutat fungera. Jag kan knappt skriva meddelanden, samt att jag måste använda knappen när jag ska gå hem på kvällen från jobbet när det är hemgångskontroll av vakterna. Attans!

Det var väl de hele för nu.

See ya!

Hulterstads AIK:s Årskrönika 2008

Det har varit ett händelserikt år för Hulterstads AIK ur många synvinklar. Dels så skulle man göra comeback i division sex igen efter ett år i reservlagsserien. Laget hade som målsättning under försäsongen att enbart ha kul och lira fotboll. Det dom inte visste då var att säsongen 2008 skulle innebära en tredjeplats i seriespelet när säsongen var summerad.

 

Men vi skall inte gå händelserna i förväg. Året inleddes med den årliga PAIF-cupen i Borgholms sporthall. HAIK som blivit trea i Mörbycupen några helger innan, kom med ett starkt självförtroende även till Paif-cupen. Laget gick igenom seriespelet obesegrade och slutade tvåa, och därmed avancerade man till kvartsfinal. Men väl där tog det ganska omgående stopp. IFK Borgholm blev allt för svåra och Ingesson och gänget fick se sig besegrade och hemskickade till östra sidan igen. Men detta var bara en försmak om den kommande säsongen.

 

Det hände även saker utanför fotbollsplanen i början på året. Flera HAIK:are inom klubben ta emot ett antal fina priser från både Smålands FF och Svenska Fotbollsförbundet. Den första prisutdelningen hölls i Växjö den 3:e mars. Då fanns följande HAIK:are representerade för att mottaga Smålands FF:s förtjänsttecken i guld; Tomas Karlsson, Sven Johansson, Anders Nilsson, Irene Fredriksson, Margareta Carlsson, Saga Sigvardsson och Bosse Nilsson.

 

En månad senare var det åter dags för prisutdelning, denna gång på Svenska Fotbollsförbundets årsmöte uppe i Stockholm. Två stycken HAIK:are, Willy Fredriksson och Gösta Nilsson fanns på plats för att mottaga SvFF:s förtjänsttecken i guld. Årsmötet hölls i konserthuset och prisutdelare var fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell. Under senare kvällen bjöds Willy och Gösta med respektive på Berns Salonger.

 

Veckan efter lanserades den nya hemsidan. En riktig uppfräschning jämför med den gamla. Den nya hemsidan var både enklare att hitta på, och enklare att läsa. Under säsongen blev den både uppmärksammad i lokalpressen och via bloggar, inte minst i PAIF-spelarens Daniel Bjelkendals ”Anderssons SportBlogg”. För att citera Daniel; ”Dessutom har man den fräckaste och bäst uppdaterade hemsidan av alla Ölandslagen”. Det tillkom riktigt utförliga referat, varvat med idel sköna matchbilder. Fokus låg på A-lagets matcher, i synnerhet när dessa spelades på hemmaplan. En uppskattad tjänst som många har haft glädje av under året. Besöksrekordet för hemsidan slogs med råge under året som gick Toppen nåddes under två perioder under året. Kan ni gissa när? Jo när derbymatcherna mellan Hulterstad och SSG spelades. Totalt har 10 624 unika besökare besökt hemsidan under året, med totalt 52 786 sidvisningar. Jämför man med år 2007 då antal unika besökare låg på blygsamma 3963 är det ju en markant förbättring, nämligen 6661 fler besökare. Tack alla ni som nyttjar hemsidan!

 

I slutet av april sparkade så fotbollssäsongen igång på allvar. HAIK var väl inte direkt favorittippat inför säsongen av de så kallade experterna. Man inledde säsongen med två raka förluster. Den första kom i premiären på bortaplan mot Norra Tångs BK, där man faktiskt var nära att ta poäng, men tyvärr tappade på slutet och Norra Tång tilläts att göra 3-2. Veckan därpå var det hemmapremiär på Kvarnvallen mot Rockneby IK. Inte heller denna gång gick det vägen för HAIK. Man förlorade med 1-3 i en blöt tillställning.

 

Veckan efter var det dags för kvartsfinal i ÖM på Kvarnvallen mot Mörbylånga GoIF. Mörbylånga som var favorittippade till seger i denna matchen ledde också med 3-1 när det bara återstod minuter kvar av matchen. Men HAIK vände och kvitterade. Straffar väntade direkt efter slutsignalen, eftersom en förlängning skulle innebära att mörkret skulle lägga sig över Kvarnvallen ganska fort. HAIK gjorde allting rätt och gick vidare till semifinal, där ett hungrigt Färjestaden skulle stå för motståndet i juli.

 

Så kom vi då till det datumet som alla talade om, nämligen den 16 maj. Årets match på Kvarnvallen skulle gå av stapeln mot ärkerivalerna ifrån norr, i folkmun kallade ”Kanonerna från östra sidan”, nämligen SSG IF. Matchen hade trissats upp minst en vecka innan avspark på både bloggar och i tidningar och inte minst här på hemsidan. Psykkriget var igång på allvar. Denna soliga men ack så kyliga majkväll skrevs det fotbollshistoria på Kvarnvallen. SSG kom till matchen som solklara favoriter och skulle bara läxa upp lillebror från söder. Men två bröder satte markant stopp för detta. HAIK-fostrade Jan och Peter Eriksson såg till att Hulterstad kunde gå segrande ur matchen genom att göra varsitt mål och matchen slutade 2-1 till HAIK. Årets första seger var bärgad

 

De efterföljande fem matcherna var HAIK outstanding. Man förlorade bara 2 poäng på dessa fem matcher. Den snöpliga poängförlusten kom borta mot Högsrums FF, där HAIK hade en 2-0-ledning men som man tappade till 2-2. Det enda nederlaget kom i semifinalen i ÖM, där HAIK blev en lätt munsbit för Färjestadens GoIF som hade fördel av att spela på hemmaplan, Tallhöjden i just Färjstaden. Matchen slutade 4-0 till F GoIF.

 

Den 22 augusti var det åter dags för de klassiska Ö-derbyt mellan HAIK och SSG. Denna gång skulle matchen spelas på Björkvallen i Norra Kvinneby. SSG som hade revansch att utkräva kom heltaggade till matchen, och spelade faktiskt stundtals ut Hulterstad. Men det var Jan Eriksson som åter såg till att sänka ”kanonerna” med två mål. Det sista målet prickade John Fredriksson in. Dubbelseger mot derbykollegan under 2008. Det säger en hel del om vilka som faktiskt var bäst under 2008 på östra sidan.

 

Laget slutade trea i tabellen när säsongen var färdigsummerad i slutet av spetember. Med totalt 14 matcher spelade, varav 8 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster var man bästa Ölandslag i serien på 26 poäng. Närmaste laget från Öland var SSG IF som landade på 19 poäng. Sammanlagt gjordes 35 mål under säsongen och 10 stycken av dessa stod Jan Eriksson för som i och med detta vann skytteligan för division sex. Totalt släppte man till 20 mål, men det är mindre väsentligt.

 

År 2008 kommer sannerligen gå till historien som ett av de bästa åren i HAIK:s 71-åriga historia. Den lyckade comebacken i sexan, lillebror slog storebror, prisregn över flitiga HAIK:are, ja listan kan göras lång.

 

Nu ser vi fram emot ett nytt händelserikt fotbollsår både på och utanför planen. Väl mött 2009 på Kvarnvallen och andra fotbollsplaner runt om på Öland.

 

Signerat //


Andreas Johansson, Webmaster för Hulterstads AIK:s hemsida

 


Nytt år, nya möjligheter - tillbakablick 1

Detta blir premiärbloggning för de nya året som skrivs MMIX, eller om man så vill, 2009.

Nyårsaftonen var en mycket trevlig avslutning på år 2008.

Ett 2008 som jag kommer minnas som ett år då jag för första gången satta min fot på Kalmar Airport och klev på planet som tog mig och de övriga till Gran Canaria. En resa jag hemskt gärna ville göra om detta året, men som vissa sätter käppar i hjulet för.

Direkt efter hemkomsten så blev jag kastad i hetluften direkt. Jag hade nämligen fått mitt första jobb i Kalmar. City Gross hade öppning och jag fick starta dag två i kassan. Jobbet blev en månad långt, sen blev vi kickade. Endast en av oss 14 från Manpower fick fortsatt jobb där. Skandal!

I mars månad sparkade fotbollsallsvenskan igång igen, med en repris från förra årets premiäromgång, AIK-Kalmar FF på Råsunda i Stockholm. 0-0 slutade matchen och jag tror om jag inte minns helt fel att jag missade den på grund av vinterkräk.

April månad bestod av firande av min 20-årsdag. Fast nästan hela april, bestod mestadels av fotboll och fotboll och åter fotboll. Hela året har liksom enbart handlat om fotboll. Ja jag vet ni är väldigt trött på mitt tjat om detta fenomen, men bor man i Sveriges bästa fotbollstad för närvarande så är det inte konstigt att det är fotboll i skallen på en hela tiden.

Månaden maj, massor av fotboll och jobb. I alla fall lite på Alby-Boden.

Juni var det åter dags att börja tillbringa sommaren regelbundet i Alby-Boden. Riktigt underbart. Vad man inte visste då under sommaren var att affären skulle läggas ner den 4 oktober. Detta slog ner som en bomb över sydöstra Öland en morgon i september. Äldre människor satt och grät i sina hem har jag fått veta. Men sommaren på Alby-Boden var sig lik. Massor med folk och turister. En arbetsplats som jag lärt känna många människor igenom. Speciellt Olle. Första intrycket var en sur gammal skitgubbe, men som i mina ögon bara blev trevligare och trevligare.

Desuutom fick jag min anställning på Media Markt i Kalmar. En anställning som jag fortfarande har och hoppas kunna få behålla även efter att provanställningen gått ut. Jag är så glad att jag fick jobbet. har fått så många nya vänner som jag umgås med både på och utanför jobbet. Tack hela Media Makrt för denna otroliga vänlighet och glädje som sprids i varuhuset.

Del 2 av Nytt år, nya möjligheter - tillbakablick kommer snarast.

RSS 2.0