Stålhammar brukar betyda problem... Så även idag, men inte för Kalmar

Det har spelats allsvensk fotboll idag på Fredriksskans i Kalmar.
7349 personer hade kommit för att titta på den bästa matchen som Kalmar FF spelat på mycket, mycket länge.

Jag själv kom till Fredriksskans ungefär 45 minuter innan matchstart. Tänkte att nu ska jag få kolla på uppvärmningen ordentligt samt att kanske träffa någon man kan prata lite med innan man sätter sig till rätt i sin stol. Sagt och gjort. Satt där och tittade på uppvärmningen för domare och spelar.
Just domaren i denna match skulle spela en betydande roll för spelets gång.

Jag sa till min granne till höger
- När Daniel Stålhammar dömer matcher blir det alltid minst en utvisning.
Visst höll han med mig i det jag sa.

Matchen kom igång och Fabio hade ett farligt skott efter bara 30 sekunder. Publiken på Fredriksskans hade knappt hunnit sätta sig till rätta i sina stolar. Kunde mycket väl stått 0-1 efter detta skottet. Touray räddade Djurgården den gången. Kalmar spelade sedan första halvleken mycket bra fotboll och det borde stått minst 1-0 till KFF.
Förutom det sköna spelet KFF bjöd på, bjöd Djurgårdarna på ett par riktigt kvalificerade filmningar. Kanske bättre att söka till Dramaten i Stockholm där dom kan bli stuntman? Går fan inte att hålla på och filma i situationer där försvararen tar bollen på ett schysst sätt.
Visst vi i Kalmar har också ett par spelare som också kanske borde söka sig till Dramaten, framför allt en, men Djurgårdarna är bara patetiska med sitt filmande.

Djurgården hade för övrigt bara en chans i första halvleken men det var också den farligaste i hela halvleken. Men Wastå stod i vägen två gånger genom två snabba reflexräddningar.

Andra halvleken och Kalmar fortsätter dominera.
Stålhammar som brukar vara en Kalmar-hatande domare har bytt till att vara Stockholmshatare verkar det som.
I första halvleken hade vadera lagen fått varsin spelare varnad. Fabio i Kalmar FF och Andrej Komac i Djurgården. När Stålhammar dömer brukar det som redan nämnt bli en utvisning till något av lagen. Av någon konstig anledning burkar det vara Kalmar FF som får utvisningen mot sig. Men inte idag.

Andrej Komac fick sitt andra gula kort efter att ha kapat Cesar. Och Djurgården var reducerat till 10 man på planen. Egentligen var det bara en spelare som spelade bra i hela matchen i Djurgården och det var Pa Dembo Touray. Hade det inte varit för honom hade Djurgården legat under med minst ett par bollar redan innan utvisning kom.

Två minuter efter utvisning kom så målet som alla KFF:are längtat efter. På straff. Signerat Cesar Santin. Förarbetet signerat Patrik Rosengren som blev fälld i straffområdet.
Målet var så vackert.

33 minuters väntan hade innefunnit sig till klockan skulle passera 90 minuter.
Segt, men Kalmar malde på. Men när Ari, Fabio och Cesar byttes ut istället för Daniel Pettersson, Rasmus Elm och David Elm så dog anfallsspelet totalt. Det var inte alls samma skärpa som innan.
Men Kalmar vann både matchen på planen och på läktaren!

4-1 i avslut på mål i första halvleken följdes upp med totalt 16-2 i avslut på mål efter slutsignal. Det säger ju en hel del hur utspelat Djurgården faktiskt blev.

Ska man vara kritisk till något denna eftermiddag så är det just avsluten. Det är den lilla skärpan som fattas för att det ska bli mål. Det är det enda som jag har att kommentera på.
Annars en KANONMATCH!


Stå ut eller spela bättre!

Just bevittnat Halmstad BK - Kalmar FF genom PPV. Och jag måste säga det att Kalmar spelade bländande fotboll i första halvleken. Halmstad kom inte upp i något anfall alls knappt. Det tog stopp redan vid mittfältet. Kalmar tar ledningen också, 1-0 genom frispark av Sorin som en HBK-skalle nickar i eget mål. Fram till det kan man väl säga att Kalmar va de bättre laget. Men så händer någonting.
Precis innan halvtidsvilan så IDIOTPASSAR Eklund i eget straffområde och Arvidsson i HBK får göra 1-1. Helt orättvist. Varför Kalmar FF? Varför? Man blir helt tom.

Andra halvlekn drar igång och nu känndes det verkligen som att Kalmar skulle kunna trycka dit 2-1 och kanske 3-1 också. Istället har taktpinnen ramlat ifrån Kalmar och detta är helt och hållet HBK's halvlek. Helt ombytta roller alltså. KFF tillbakapressat, Halmstad leker med Kalmar. Det är då frustrationen gör så påmind. Varför kan inte Kalmar FF göra två bra halvlekar? Varför sätta in Rasmus Elm istället för Fabio?
Frågor som vi nog aldrig kommer få svar på.
Halmstad gjorde också 2-1 som jag trodde. Min pesimism brukar oftast resultera i optimism efter slutsignalen. FAN OCKSÅ!

Inte ens Ari kom upp i sin vanliga klass som han hade när serien slutade i höstas. Ska man bli proffs kan man inte springa runt och bara vänta på boll. Tycker nästan det är Dedé Anderson-varning på Ari.
Förbättras inte spelat får vi kanske inrikta oss på en placering runt tionde plats.

Rydström gick i veckan ut och "kritiserade" hemmapubliken på Fredriksskans. Med all rätt egentligen. Det gnälls så fruktansvärt mycket på spelarna från läktarhåll och Sorin blev "rädd" sade Rydström från hemmapremiären förra helgen..
Men om ni, Kalmar FF, spelar bra i en halvlek och uppträder som ett Reservlag i andra halvleken, Tycker ni inte då att det är underligt att Kalmar-pubilken buar och gnäller på er? Spela bättre i två halvlekar och bli påhejade istället.

Mot Djurgården nästa vecka vill jag i alla fall inte höra gnället från ståplats bakom mig. I alla fall inte rop som "Fan va dålig du är Sorin. Det är då själva fan va kassa Kalmar är!" Heja på istället och gör Göte-klappningarna. Det hjälper!

Nya tag på Söndag alltså.
Kom igen Kalmar! 

Min nya Idol

Magnus Betnér - Stockholm Live


Det luktar sommar

Hade bilen idag in till Kalmar, skjutsade syster till Ingelstorp först, sen hade jag bilen till skolan för att sedan åka hem till Öland igen. Ska ju in på utvecklingssamtal i morgon och mamma ska med och höra lite tänkte hon.

Nu när jag sitter på övervåningen vid min stora dator luktar det inte vår längre, det luktar sommar.
Jag kände den där doften av nyklippt gräs, hö som ligger och torkar och doften av blommor som siprade in genom ett fönster som stod lite på glänt förut.

Det är inte långt kvar nu till Studentmössan åker på, och jobbet och sommaren börjar. Längtar mer till Alby-Boden än till Studenten nästan.

Btw, Willy frågade om jag kunde jobba på lördag, och visst kan jag det. Ännu en känsla av sommar som kommer infinna sig. Doften av sommar tyckte jag hade innefunnit sig redan i affären i helgen som gick.
Gah! Längtar som fan!

Dagen bästa:
Staffetvinst, Innebandyseger i tre matcher, Evighetsstaffetvinst.
Jo jag tackar ja!


Mikkaela, här är något för dig!

Idag blev det klart att Allers investerar i blogg.se.

Vad innebär det för dig som bloggar? Först och främst att vi nu äntligen har möjlighet att vidareutveckla bloggtjänsten på ett sätt som vi har eftersträvat. Vi kommer att förbättra driftsituationen. Vi kommer att lägga till efterlängtade funktioner. Vi kommer att kunna skapa mer trafik. Och, vi kommer framför allt att säkra långsiktigheten i att förse privatpersoner och organisationer med en bra bloggtjänst.

Vi hoppas att du vill vara med och bygga ett stort och intressant bloggnätverk som utmanar traditionella media med oberoende, snabbare och folkligare åsikter och underhållning.

/Blogg Esse-teamet

Japp du läst rätt.
Nu kanske vi slipper beklaga oss över att inlägg försvinner (själv har jag bara råkat ut för det en gång).


Måndagar

Sällan har väl en måndag varit mer tråkig än en vanlig måndag.
Det där lät fel men nåja.
Jag kan fortfarande inte släppa gårdagen.
Gång på gång har jag sett det. Jon Perssons frisparksinlägg som trillar rakt in i målet bakom Wastå. Varför?
Det var jävligt klumpigt av Sorin att idiotkapa och dessutom dra på sig en varning.
Det är helt och hållet hans fel att Kalmar förlorade 2 viktiga poäng.
Något säger mig att dessa förlorade två poäng kan vara avgörande för något senare i höst. En missad serieseger? En missad Royal League-plats?
Men, Kalmar FF är nere på jorden igen.

Simon Bank sammanfattar det ypperligt i sin krönika på Sportbladet.se

Måste passa på och citera Patrick Ekwall från hans blogg på fotbollskanalen.se:
Att förflytta sig från Söderstadion till Fredriksskans är som att resa tidsmaskin.
Halva sittplatsläktaren är farbröder med keps modell Ä o det är "heja kalmar friskt humör"...o där borta i ståplatshörnet en rätt stor röd-vit-klack så väldigt, väldigt tyst som om den gassande solen slagit för hårt mot söndagsbakfyllan efter en hård natt på Harrrys eller Ernestos...o totalt lite drygt 5000 åskådare.
Idylliskt på nåt vis, men väldigt tamt, väldigt trist.
Gräsmattan däremot, bäst i allsvenskan så här långt.

Visst har han rätt i det han säger!
Första halvleken var det i alla fall lite drag på Norra läktaren.
Club 1910 har ju sagt att dom ska få med hela Fredriksskans i hejjandet av Kalmar FF.
När får vi se något utav detta?
Andra halvleken var det knäpptyst på hela Fredriksskans. Man kunde höra hur magar kurrade efter (skrov)mål.

Lite sorgligt är det dock att jag är ensam kvar av "gänget" som hade fyra stycken plaster förra året på Norra Läktaren. Istället för Annica sitter det en sur gubbe till höger om mig nu. Ser ut som en sköldpadda gjorde han också. Jag sa hej till honom, han sa inte hej. Men som tur är tanten och farbrorn på raden nedanför kvar. Och det största glädjeämnet är gubben från Färjestaden som också är kvar! Skönt att ha någon trevlig person att prata med under matchen. Tack gubben från Färjestaden! <3

Dagens bästa

Du jag har faktiskt flickvän, hon känner sig inte ett dugg hotad av dig utan tycker enbart att du ska lägga av att försöka lägga beslag på andras pojkvänner. Speciellt de som inte vill att du ska hålla på. Hon tycker enbart att du är larvig o fåning. Så ge upp!

Signerat världens bästa människa!
<3


Att det alltid ska avgöras i slutsekunden

Aldrig har jag varit så arg efter att Arthur Sorin kapat en BP:are i matchens absoult sista minut.
Den frisparken seglade in i Wastås mål. Och jag vände på klacken och gick hem.
Innan dess hade BP tagit ledningen efter friläge.
Matchklockan spurtade i snabbare fart än någonsin fram till att Ari blev neddragen utanför straffområdet.
Fabio kvitterade snyggt på frisparken när det var en kvart kvar av matchen.
Två minuter senare gjorde Cesar 2-1. Då började klockan gå sakta igen.
Kunde den inte gått lite fortare?

Jaja, ny match nästa vecka. Vart ska man se den någonstans? Troligtvis tvärs över gatan.
Ett glädjeämne denna kväll är dock att pappa och Ingvar ska åka in och sen Kalmar FF, troligtvis mot Djurgården den 29 april. HÄRLIGT!

image4

Känslor dagen efter

Idag har dagen gått åt till att sitta och läsa i forum och webbtidningar om matchen igår och diverse uttalanden som spelare och ledar gjort. Det är rätt roligt att se att många tidningar verkar helt vara helt partisk mot Stockholmslagen.
Bland de mest idiotiska artiklar jag kunde hitta citeras spelare i AIK Enlig den här artikeln på aftonbladet.se kan man läsa följande:

Förlust med 0?1.
Men AIK:s mittbackar var inte imponerade av Kalmar.
- Jag tror inte att de blir något topplag i år, säger Niclas Carlsson.
Niklas Sandberg fyller i:
- Kalmars spel fungerar bra så här i början av säsongen: sju man i försvaret, och tre däruppe. Klassisk kontra och spring, säger Sandberg.
Inte ens Kalmars brasilianska anfallsduo imponerade på AIK, trots att César Santin gjorde målet, framspelad av Ari Ferreira.
- Jag tycker inte de var speciellt svåra att möta. De gjorde ett mål, annars hade de inte en målchans, säger Niklas Sandberg.
Nicklas Carlsson:
- Hade de mer än ett skott på mål?
Blir Kalmar ett topplag?
- Nej, det tror jag inte.
AIK, då?
- Ja, det tror jag, säger Nicklas Carlsson.

Det var första matchen Nicklas Carlsson! En enda match av Allsvenskan har spelats. Att döma ett lag som icke ett topplag redan efter en match är löjligt. Skulle jag göra det samma så skulle ju jag placera AIK runt 12-13 i serien efter att den summerats ihop. Men jag tänker inte göra det. Visst jag tror Kalmar hamnar inom topp fem i år igen, och AIK likaså. Men jag dömer inte ett lag så på direkten.
Detta tyder ju på att AIK är väldigt dåliga förlorare istället och inte kan erkänna att de mötte ett bättre lag igår.

Kunde läsa detta i ett forum där jag kommenterade KFF:s vinst igår:
"Och du menar att ni vunnit om Ingvarsson dömt rättvist? Var du ens där!?
Ari da Silva eller vad fan han nu hetet armbågade först Carlsson, fick inte ens kort och sen tar han med bollen med handen/armen innan han passar till Kalmars och matchens enda mål.

Stockholmshataren Ingvarsson fick som han ville igen... "

Mitt svar löd enligt följande:
"Jag var inte där, men jag såg matchen på TV och där fick vi se många repriser på många filmningar och många solklara frisparkar.
Och att säga att Ingvarsson dömde till Kalmars favör är bara rent bullshit, det vet både jag och du.

Men Du menar alltså att AIK var snälla som lamm och inte gjorde någonting mot Kalmar?
Två gånger kom AIK:are in sent i situationer (Kalmar är inte bättre heller, jag vet) och Ingvarsson blåste inte. Ena gången var när Fabio blev halvt mörbultad av vem det nu var, andra gången var det Carlsson som tryckte till Ari i AIK's straffområde. När Ari inte reste sig upp slet och drog Carlsson i armen på honom som att han ville skada Ari ännu mer. Det renderade inte i något. Sen att Carlsson sedermera fick en armbåge av Ari förtjände han nästan, såsom han ligger på sin markering.

Tycker det var starkt av Ingvarsson att inte döma straff när vem det nu var som filmade i straffområdet för AIK, plus att han varnade Mendes för filmning. Starkt Ingvarsson.
Många domare är rädd för publiken i dessa situationer och dömer hellre en straff än friar, men inte Ingvarsson. Hade det varit Stålhammar eller Fröjdfelt hade han blåst sönder matchen ännu mera. Dessa två herrar är nog de sämsta domarna som svensk Elitfotboll har.

Jag anser att Ingvarsson och Hansson är just nu Sveriges bästa domare.

Där har du min reflektion, vill du kommentera eller diskutera vidare är du mer än välkommen."

Fick sedan inget mera svar från denna AIK:are.
Men här ser man hur mycket en förlust betyder för supportrarna. Jag tror inte att vi i Kalmar hade reagerat så mycket på en förlust. Nanne hade väl sagt något i stil med "Vi mötte ett bättre lag, därför förlorade vi" sedan hade det inte varit mer. Men när det gäller dessa Stockholmslag som tror att dom är övermäktiga allt och alla, då ska det ältas fram och tillbaka och hitta fel hos motståndaren istället för att erkänna att man var lite sämre, kanske hade en lite sämre dag än vanligt. Det är sånt som händer, med risk för att verka allt för kaxig nu.

Avslutar med en härlig bild som skribenten PDX på benno.se la upp:image3

Seger i premiären

image2

AIK - Kalmar FF 0-1 (0-0)
Publik: 26 334
Om matchen kan man läsa på Kalmar FF.seAftonbladet, Aftonbladet, Expressen
Nästa match: Kalmar FF - Brommapojkarna 15 april klockan 15:00 Fredriksskans

AIK - Kalmar FF

Idag är det så dags för den allsvenska premiären för Kalmar FF. För motståndet står AIK på Råsunda.
Enligt de rappoter jag tagit del av har det snöat lite i Stockholm i natt. Bland annat är den här bilden tagen av skribenten Benno Briljerar på Kffsnack.

Det förväntas bli publikrekord på Råsunda idag, närmare 30 000 har AIK beräknat ska komma. Men jag tror inte på det så mycket. Kanske 25 000 är lagom att tippa.

Resultatet då? Jo jag har sagt till mina vänner och bekanta att jag tror på oavgjort eller förlust för Kalmar. Närmst ligger nog ett ovgjort resultat. 0-0 eller 1-1 blir det. Ari eller Ingelsten nätar för Kalmar.

Matchen kommer jag i alla fall att se hos Jonsson's i Skärlöv. Det är alltid lika trevligt att åka bort dit. Senast jag var där var när HV71 vann över Modo i den femte semifinalmatchen.

Måste passa på och säga det att jag kanske va lite väl kritisk i mitt föra inlägg om Elfsborg.
Men jag står helt och hållet för vad jag skrev.

Elfsborg, premiärnerver eller flopp?

Har bevittnat Elfsborg spela oavgjort mot Malmö FF idag på Borås Arena genom dyngkanalen TV4.
Varför TV4 är det kan vi ta en annan gång, men nu till matchen.

I första halvlek var det egentligen bara ett lag på planen, Malmö FF.
Måhända att jag är lite färgad av mig på grund av att jag håller på Kalmar FF och Elfsborg och Malmö är de värsta utmanarna till guldet anser jag. Men idag var det bara Malmö FF som verkligen bjöd upp till fotboll.
Det var vi som såg matchen helt överens om.

Elfsborg sprang omkring som ett gäng dåliga förlorare och gjorde efterslängar som domare Hansson borde sett till att varna. James Keene till exempel vräkte omkull en Malmöit nere vid hörnflaggan. När Keene kände sig besegrad så istället för att ta de som en man så blev han fly förbannad och tog armen över huvudet på Malmöiten och bara vräkte omkull honom.

Elfsborg är sannerligen inte en guldkandidat som Hasse Backe påstod att dom just var.
Hasse Backe: Det är två guldkandidater som vi ser här idag på Borås Arena.
I din fantasi Hasse Backe!
Inte med de spelet dom visade upp idag. Nu är jag kanske lite väl kritisk men guldkandidat kanske måhända att dom är men dom är ingen slutsegrare till Allsvenskan 2007. Jag tror på Brommapojkarna haha.

Hur gick matchen kanske ni undrar?
Jo det blev 1-1, ett resultat som kanske speglade matchen rätt så bra men Elfsborg var inte bra.

Mitt tips för Allsvenskan 2007

Jag vet att jag borde publicerat detta tidigare men det har inte funnits tid till detta. Jag vet också att man inte borde tippa slutplaceringar men nu gör jag det ändå. Men här är ändå mit tips på hur Allsvenskan 2007 kommer att sluta.

1. AIK
2. Kalmar FF
3. Elfsborg
4. Helsingborg
5. Malmö
6. Hammarby
7. Djurgården
8. IFK Göteborg
9. Halmstad
10. GAIS
11. Gefle
12. Brommapojkarna
13. Örebro
14. Trelleborg

Jag vet att första omgången spaldes idag men tabellen skrev jag igår.
Bara det att den inte blivit publicerad ännu.


Allsvenskan är igång

Idag sparkade Allsvenskan 2007 igång med två matcher, Trelleborg-Göteborg och Brommapojkarna-Djurgården.
Som vanligt när det är premiär så har olika tidningar och TV-stationer olika tjänster som gör att man kan följa nästan varje steg fotbollspelarna tar.
Aftonbladet hade en sådan tjänst idag. Sportbladet ZOOM tror jag bestämt att den hette. Jag prövade den för att se om det verkligen gick att följa spelarna i realtid som utlovades på aftonbladet.se men jag tycket inte alls att tjänsten fungerade något vidare bra. Enligt den flash-grafiken skulle spelarna slå hörna på hörna innan dom till slut sprang till mitten av planen och rörde sig där som ett gäng 8-åringar som alla jagar bollen.
Nej tack Aftonbladet, ska jag se Allsvenskan så ser jag det via TV eller på plats på arenan.

Jag har som mål i år att åka på minst en bortamatch. Men jag vet inte om jag kommer lyckas. Ingen som jag umgås med är vidare fotbollsintresserad och själv pallar jag inte åka iväg. Men jag har lovat Mikkaela att jag ska komma till Borås när det är Elfsborg-Kalmar den 4 augusti. Borde ju passa mig rätt bra eftersom det är en lördag. Visst jag kanske jobbar då men jag ska försöka ta ledigt. Behöver bara en reskamrat, för Club1910 tänker jag inte åka med.

Jag skrev i tisdags på ett lite skämtsamt sätt om att Brommapojkarna kanske vinner SM-guld.
Och fan vet om dom inte gör det.
För dagens match på Råsunda som normalt är Djurgårdens hemma-/bortaplan beroende på vilket lag dom möter. Idag var det "bortaplan" för Djurgården. Men det utspelades något otroligt på Råsunda. Brommapojkarna vann med 1-0 och enligt pappa som lyssnat på hela matchen på radion nu i eftermiddag sa att Djurgården kom undan med blotta förskräckelsen.
Visst det var första matchen, ingen kanske vågade bjuda upp till sambafotboll direkt, men nykomlingar är farliga. Man ska aldrig underskatta dom.

Sektarbete

Innan jag gick till skolan idag tittade jag på Go morgon Sverige på SVT. Medvarkande; Lasse Johansson, Kalmar FF. Klippet går att beskåda på länken här under.
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=260064


Sitter nu i skolan med Christopher :)
Skitskönt att han är tillbaka igen. Ska förhöra mig lite senare om hur resan till Polen varit.

Vi sitter och fixar med vår sekt just nu. Men inte för tillfället. Jag skriver blogg och han kollar speltrailers tror jag på någon spelsite. Idag ska man få åka hem till Öland igen. Irené skulle ringt till mig igår men hon gjorde aldrig det. Tydligen handlade det om jobb nu i påsk. Ska bli förbannat intressant och roligt att få börja jobba igen. Snart är det sommar och då jävlar blir det full rulle hela veckorna på affären. Gah! Jag älskar ICA tror jag. Varför går jag media när jag kunde gått handels? Kanske för att de som går handels inte har någon framtid. Visst media har inte det heller tyvärr. Om man inte har kontakter förstås.

Men idag är jag i alla fall väldigt glad över att Christopher är hemma!

Sitter och är hungrig också, Påsklunch i skolan idag. Ska bli gott.

Ciao!

Kaffe och macka

Laddar upp med en kopp kaffe och två smörgåsar nu innan bion börjar.
Klippningen blev kalas, frisören klippte mig med raklblad. Alltså hon klippte inte utan mer skar av håret.
Fränt!

Nu blir det bio, Beck - Den svaga länken

Ciao!

Studenten

Idag kom Studentmössorna, eller dom kom rättare sagt i fredags för jag såg när vaktmästarna laste ur dom från en lastbil och hur kåren körde iväg med dom.
Martina gav mig i alla fall min mössa idag innan historian så jag hastade iväg med den till skåpet med en gång.
Men just nu sitter jag hemma. Historialektionen var inte mycket mer än luft kändes det som.
Det enda som var riktigt utav värde var att
Jessika sa "Är jag den enda som får reda på allt sist i klassen?"
Jag tänkte då, vad kan det nu vara som hon inte visste men som hela klassen visste?
Sanningen är att en av lärarna på skolan som vi håller mycket kärt av ska ha barn.
Nej du Jessika, du var inte den enda som inte visste något. Jag visste heller inget fören hon sa det.
Jag undrar om Christopher vet om det? Ska bli ett sant nöje att säga det i alla fall när han kommer hem imorgon från Polen. Har varit så tråkigt utan honom denna vecka.

Nu ska jag hasta iväg till bussen. Ciao!

Ett riktigt klipp och bio

Vaknade idag vid klockan 09.30 redan av att solen lyste in genom fönstret.
Hade ju planerat att sova till åtminstonde klockan 10.30 men det gick inte. hade ett vad med Mikkaela inatt också, vem som kunde vara uppe längst. Jag tror jag förlorade. Jag somnade i alla fall med radion på och jag kommer i alla fall ihåg att jag hört 01.00-nyheterna. Så jag somnade väl en halvtimme efter där.

Idag har jag en lektion som börjar om 40 minuter. Historia och jag kanske får reda på hur provet gick. Jag hoppas på det i alla fall. Jag är fortfarande väldigt glad över mitt betyg på religionsprovet igår.
Efter detta så ska jag åka med bussen till Mörbylånga och fixa till mig lite.

Sen ska vi på bio! ÄNTLIGEN! som Gert Fylking hade sagt.

Kvällen kommer nog avslutas med Champions League.

Sen till media vill jag säga en sak. Ni är väldigt bra på att förstora upp saker. Jag tror banne mig ingen av spelarna tagit illa vid sig när dom filmade nere på La manga. Jag såg dokumentären igår på webben och jag må säga att det var roligt emellanåt. Inget att förstora upp, tror nog Bajen, Aporna och AIK gör likadant,men där är det mer stängt. I Kalmar vågar man bjuda på sig själva.

Brommapojkarna vinner allsvenskan

Satt och pratade med Mikkaela nu ikväll om Allsvenskan lite.
Dagens klockrenaste är "Brommapojkarna vinner SM-guldet"
Skulle det hända så är det väldigt dålig status på Allsvenskan 2007.
Jag ska själv lämna min tabell av Allsvenskan 2007 senast på fredag här i bloggen, även om den inte har någon betydelse inför sluttabellen.

Mycket mediauppmärksamhet har det varit angående Kalmar FF den senaste tiden, och sist i raden är träningslägret som dokumenterades av spelarna själva och som i söndags visades i Fotbollskanalen på TV4. Jag har själv inte sett det, jag hoppas det ligger kvar på band hemma sen jag spelade in det.

Här och Här kan man läsa om spektaklet som Expressen förstorar upp angående inslaget.
Röda Bröder's Martin har skrivit en utmärkt krönika bara att buga och bocka.

Kommer med en lite utförligare reflektion angående inslaget senare under helgen förmodligen.

Stavfelsbloggen nummer ett

Grejat lite med designen på bloggen nu sen jag kom hem.
Riktigt fult må jag säga. Ska försöka fixa till det så det blir bättre.

Tittade igenom bloggen samtidigt och upptäckte massor med stavfel på en del inlägg.
Det ska bli ett slut med detta nu.
Från och med nu ska jag granska alla bloggar innan dom åker upp på nätet, så även denna.

Stulen lektion

Efter maten nu sitter jag och skriver om sekten som jag och Christopher ska redovisa om. Ett rätt så bra tillfälle att skriva på nu eftersom Håkan och ljudfamiljen är i Polen så lektionen arbetsmiljö och säkerhet är inställd. Har kommit fram till lite angående vår sekt, bland annat att dom har en "åttafaldig väg" men det är egentligen bara åtta punkter man ska följa om man är scientolog. Hittade också att flera kända skådespelare är med i denna "sekt".
Jag skulle inte vilja kalla det sekt för det verkar inte vara det heller.

Snart dags att lämna datorn för att bege sig till Ugglan.
Har ingen som helst lust att gå dit idag. Är så trött på det, men man är väl så illa tvungen.

Religionsprovet

Sitter just nu på första lektionen för denna veckan. Religion, och hade någon frågat mig förra veckan om den kursen är rolig hade jag svarat nej med en gång. Men idag, då är det åt motsatt håll. Idag älskar jag religionen. Fick nämligen tillbaka religionsprovet idag som vi skrev förra torsdagen. Fick VG på det, märkte dock att det fattades poäng. tre stycken bestämt. Snackade med Ulf och han höjde upp mig. Så nu ligger jag på gränsen till MVG. Så skönt.
Måste tacka Christopher som hjälpte mig med detta. Han skrev två PM som han sände över till mig dagen innan provet som jag pluggade på. Tack Christopher!
Utan honom hade jag aldrig klarat det.

Det är tomt på lektionen idag för övrigt. Vi är bara 16 stycken som sitter här med våra laptops och jobbar. Eller jag jobbar inte just nu, jag skriver ju på bloggen.
Sitter och letar fakta om Scientologikyrkan eller scientologi - tillämpad religiös filosofi.
En sekt som jag ska försöka plugga in med Christopher nu.
Redovisning innan den 10:e maj är det bestämt. Nu ligger det i bloggen också så nu kan jag gå tillbaka och kolla på de.

Martina frågade om jag var ledsen för igår. Jag svarade att jag inte visste vad hon talade om.
Jag vet ärligt talat inte vad som skulle kunna fått mig ledsen från igår?
Kanske att jag var så överlägesen på bowlingen igår kväll?
Det måste nog vara något annat.
Kan inte komma på vad?

Stina är inte här idag vilket är tråkigt.
Christopher, Kajsa, Felicia och Sara är i Polen och kommer inte hem fören i morgon.
Det betyder att jag och Anton kommer vara de enda personerna från A-klassen idag på rörlig bild.

Efter lektionen ska jag och A. gå och äta mat. Är ledig från 11.30-13.30.
Drygt men va gör man.

Jag är i dvala till 9 april. Väck mig då, tack!

Har inte varit en speciell rolig dag idag.
Missade lektioner, dålig mat och framförallt en dålig match av HV71, som skulle gå till final idag.
Fan helvets jävla satans skit att dom missade! Enligt rapporterna skulle dom tydligen vara helt utspelade av Modo.
Tur man slapp och se eländet i alla fall. Var ju på Bowling med familjen idag. Jag vann! Stolt som få, det är väl de enda man kan vara nöjd med idag.

Nu är det en vecka kvar till AIK får stryk av Kalmar FF, om jag får som jag vill.
Jag kommer inte vara kontaktbar den närmaste tiden, eftersom jag laddar upp.
Ser ni rubriken så förstår ni.

Allt för nu, med en väldigt arg och förbannad Andreas.

Fotovecka

Denna veckan som kommer nu skall det fotograferas extra mycket. Jag ska ta med kameran till Kalmar och fotografera. Ska bli väldans kul. Ska ta massor med bilder på Dennis hade ja tänkt. Funderar även på att gå ner till Fredriksskans och ta lite bilder på KFF när dom tränar. Sista veckan nu ju innan det drar igång på allvar. Bara åtta dagar kvar idag ju, och i morgon är det bara sju. Tiden kommer stå stilla den kommande veckan.
På tal om Kalmar FF så spelade dom 0-0 mot Öster idag i Växjö. Det var bra att man inte åkte upp dit, hade inte varit värt det med tanke på att det inte blev några mål.

Istället åkte hela familjen ner till Ottenby fyr och gick där och vandrade lite.
För dom som vill se lite av det kan gå in på min Bilddagbok och beskåda detta.
Kanske inte är så många bilder men ändå.

Har egentligen prov imorrn, har inte övat ett dugg på detta. Ska försöka plugga in så mycket jag kan nu innan jag ska gå och lägga mig. Solen går f.ö ner 19.46. Det blir bara ljusare och ljusare.

i morgon bjuder LRF in till bowling på Kalmar Superbowl, självklart ska man dit, men det är viktigt cokså att se HV71 - Modo i morgon på Kanal5 också. Det får inte missas!

Batteriet som var torrt

Har fått i uppdrag av Måns att i helgen kolla batteriet på min moped för att se vad det är för modell.
Har hittils inte kommit fram till något mer än att jag vet varför batteriet inte har fungerat de senaste året.
Det berodde på att:
1. Det har aldrig varit tal om att kolla batteriet innan, det har ju funkat och kicka igång mopeden ändå så det har alltså inte behövts någon kontroll..
2. Att skruva sig in i motorn är inte roligt.

I alla fall har jag och pappa fyllt på vatten i cellerna nu så vi ska se om det fungerar sen, men pappa ger det inte mycket hopp.
Passade samtidigt på att fotografera lite medan jag höll på och fixa med batteriet så jag kan skicka över bilderna till Måns sen.

Gårdagskvällen ska vi inte prata om.
Samma jävla otur hela jävla tiden.
Kände att jag var i samma upplösningstillstånd som förra året. Men det går fortfarande att vända. Jag hoppas och tror dom gör det. För min skull? Det skulle ju vara så jävla skönt att gå runt med en T-shirt där det står SM-GULD 2007 i sommar. Make my dream come true.

RSS 2.0