Segersången hördes över hela Kalmar

Mamma och pappa var på bjudning hos Willy och Irene igår.
Lasse sa att när han öppnade fönstret i Kalmar i torsdags kväll runt 20.30-20.45 så hörde han hur hela Fredriksskans sjöng SEGERN ÄR VÅR! SEGERN ÄR VÅR! VI HAR VUNNIT! SEGERN ÄR VÅR!
Han trodde att han hamnat i England, för det är ju enbart där dom sjunger på matcherna.
Men vi i Kalmar kan också.

Kom bara på detta nu som hastigast, att det fick lov att printas ner.
Jag hoppas vi kan få sjunga i morgon också.

Ingen aning om vad det ska handla om

Idag har jag noll i fantasi, verkligen.
Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Om någon vet det så kan ni ju höra av er innan klockan 22.00.

Det jag har att säga är bara det att AIK älskar man bara ibland, när dom förlorar och spelar 0-0 matcher.
Det är verkligen underbart att tycka om AIK då.
Men alla vet ju att Kalmar FF är det enda rätt att hålla på.
Och imorgon måste man vinna för att slippa bli avkastad av guldtåget som rullar vidare genom Sverige.
Just nu sitter vi ju i första klass. Malmö måste få stryk i morgon. Så är det bara. Samtidigt som Bajen ska mangla ner IFK Göteborg.

Dennis har föresten blivit sjuk.
Det är verkligen inte bra, särskilt med tanke på att jag vart sjuk och är fortfarande.
Jag hoppas inte det är jag som smittat.
Jag vet i alla fall vem som är smittokällan till att vår familj däckade i förkyldning.

Äh, det var väl allt idag.

Tack och bock!

Minnen som kommer tillbaka

När man är sjuk ligger i alla fall jag och funderar över saker och ting.
Idag har varit en sådan dag. Jag känner mig bättre i huvudet men jag har ändå tagit det lugnt, borsett från att jag jobbade 4 timmar idag. Men men, pengar behövs och jag känner mig faktiskt piggare än på länge.

Åter till ämnet.
Jag satt idag och tänkte tillbaka på skolgången på Lars Kaggskolan.
Vilka fina minnen man har från den skolan. Men ändå är det inte dessa innifrån skolbyggnaden som jag kommer ihåg mest. Det är andra minnen. Det är minnen med Annica, Dennis och Andreas. Dom är starkast. Saknar dessa tre så ofantligt mycket.

Jag kommer ihåg alla måndagar man skulle upp tidigt, redan klockan 05.50 började mobilalarmet att tuta. Då skulle man upp, duscha och äta frukost. Sedan bar det iväg sisådär klockan 07.00 med Jonssons. Första och andra åren var det bara Annica och Andreas med, sen kom Dennis in sista året, dvs 2006. Visst vi hade honom med några gånger till Skansenskolan åren innan, men dessa gånger kommer jag knappt ihåg. Det var alltid så tyst i bilen på morgonen. Alla var trötta, men vi bet ihop ändå. Det enda som hördes var radion, och där spelades antingen Rix MorronZoo eller Äntligen morgon. Det var skönt att sätta sig i bilen.

Måndagarna var också sköna på sitt sätt att vi alltid handlade efter skolan. Det var alltid Maxi-måndag på just måndagar. När jag aktiverade självscanningen för en gång, ja då var det så mycket roligare och handla. Man tittade stolt på dom som stod i rullbandskassorna och tänkte "Varför självscannar dom inte, det går ju så mycket fortare?" Men vi lät dom stå där. Blip-Blip. Sen bar det antingen hem i bil, eller på en cykel.

Ett annat starkt minne är alla tisdagar. Många gånger hade vi PT (PizzaTisdag) dessa dagar. Det var nästan alltid prat om pizza på dessa dagar. Oftast var det väl kanske jag som drog upp det här med att beställa pizza och förmedladedet vidare till Dennis, men inte alla gånger. Vilka minnen.

Alla dagar då vi var "sjuka" var också underbara dagar på något sätt. Även att vi visste att vi gjorde fel, så känndes det så rätt för stunden. Var vi "sjuka" hade vi alltid nästan något annat att göra istället, som ansågs viktigare än skolan. Många av dessa saker ska ej nämnas här för då får jag väl syndafloden efter mig eller nåt, men det var kul, visst var det?

Fredagarna var också ett dilemma. Jag slutade vill jag minnas i årskurs två väldigt sent på fredagarna. Skjutsen hem, hotade oftast med "Vi kör om du inte är hemma vid klockan 16.00" Jag tog oftast dessa "hot" på litet allvar. Men menade ni verkligen det ni sa? Skulle ni lämna mig kvar i Kalmar om jag inte dök upp klockan 16.00? I alla fall fick man alltid kasta sig på cykeln hem, diska, vattna blommorna, städa, packa, springa över till Funkabo. Och alltid så stod skjutsen där och väntade, även om jag dök upp klockan 17.00. Men det var det värt, att jäkta alltså. 

Jag cyklade alltid till skolan. 4km blev det väl sisådär varje dag. Vilken kondition jag måste haft. Jag cyklade i ur och skur. Var det regn, ja då cyklade jag. Snöade det uti bara tusan så cyklade jag. Det kvittade om det var en halvmeter snö på cykelbanan, eller glashalt. Jag cyklade ändå. Nu för tiden är jag knappt utanför huset. I alla fall så tränar jag ingenting. Och det märks tydligt. Jag orkar knappt springa längre. Dennis har börjat springa i Kalmar ju, jag vill också vara med honom. Men det går ju inte när jag sitter här hemma. Å att springa själv det gör jag bara inte.

Ja det är sannerligen bara roliga minnen som jag har, och dom kommer jag ihåg. Dom dåliga har jag glömt för länge sedan.

Tack och bock!

Segern är vår! Segern är vår! Vi har vunnit, segern är vår!

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja detta inlägg.
I vilken ände ska jag starta? Hur ska jag starta? Jag finner knappt ord idag.
Ändå skulle jag kunna skriva spaltmeter efter spaltmeter med bara positiv tongångar.
Att vara en del i det som hände igår är nog det största som hänt mig. Oavsett hur värdelös cupen är i andras ögon så är det både det största som hänt mig, och troligtvis spelarna någonsin.
Och på vilket sätt vi fick uppleva det. Men det var väldigt nära att jag missade alltihopa.

För att göra en lång historia något kortare så har jag ju dragits med bihåleinflammation under snart en vecka.
Det var väldigt nära att jag fick lov att stanna hemma igår, på grund av att det gjorde så fruktansvärt ont. Istället åkte jag till doktorn där jag fick medicin, och väl där frågade jag om jag fick gå på fotboll på kvällen, och det var inga problem med det sa doktorn. Och hade jag missat gårdagens match så hade jag aldrig förlåtit mig själv. Men för att återgå till matchen.

Redan när vi kom in till Kalmar känndes det bra, det skulle bara sluta med seger för Kalmar. Även om jag alltid går in med inställningen att det kommer bli förlust, så känndes det inte så igår. Vi började uppladdningen på donken. Vilken uppladdning eller hur? Vilka är vi då? Jo, Andreas, Annica, Dennis och jag då. Jag saknar för övrigt Annica väldigt mycket på hemmamatcherna. Men igår var allihopa med, fast dom satt en bit ifrån mig. Men det gjorde inget. Huvudsaken var att dom var där och fick uppleva det jag fick uppleva. Vi rörde oss sen mot Fredriksskans.
Känndes verkligen inte alls som det skulle bli så mycket folk. Men tusan vad fel man kan ha. Nästan 7000 på läktarna. En härlig inramning denna ruggiga septemberkväll.

Stämmningen på läktaren var det som helst inget fel på. För en gångs skull var det ett härligt tryck. Jag tror jag drog igång några klapp-klapp på vår sektion några gånger under matchen.

Om det var stämningen runt om kring som var motorn även på planen får vara osagt men Kalmar FF inledde matchen helt suveränt. Jag har nog aldrig sett ett mer taggat röd-vitt lag gå in och så fullständigt dominera som Kalmar FF gjorde i matchens inledning. Det var rött först på allt, både första och andrabollar och IFK var nere i brygga ordentligt. Redan här var jag säker på att det är Kalmars kväll. Det var vår fest. Vår cup. Vår seger.

När Cesar trycker in 1-0 efter ett fint vägspel med Rasmus och David så bryter hela Fredriksskans upp i ett jubel som man aldrig kommer glömma. I andra halvleken gör Ingelsten mål på ett långt inkast som alltid den så duktige Rasmus kastat. Tobbe nickskarvar vidare bollen och vid andra stolpen så står Ingelsten beredd och bara skyfflar in den i mål. Helt underbart. Det var spiken i kistan. Göteborg hade inget att sätta emot. Inte ens Alexandersson var bra. Ingen var bra i Göteborg.

Resten av halvleken kändes som en ren defilering mot Cupguldet men likväl ökade Cesar på slutresultatet till 3-0 på straff. Det var i den 87:e minuten som Cesar fick chansen och han lurade iskallt ner Bengt åt höger innan han lade in bollen till vänster!

Firande efteråt var också det magiskt. det enda negativa med gårdagen var att arragören inte ställt dit någon storbildsskärm. Den saknades ofantligt mycket. Vi på Norra läktaren fick inte se när dom lyfte bucklan. Vilket var hemskt tråkigt. Jag hoppas verkligen någon spelade in matchen och kan lägga ut den på internet. Men den chansen är väl minimal? Det är ju Kalmar FF som vunnit cupen, vem bryr sig?

Men i alla fall.
Tack Kalmar FF!
Tack Fredriksskanspubliken!
Tack alla som gjorde gårdagen till ett oförglömligt minne.
Nu tar vi sikte mot SM-Guldet! Detta är Kalmar FF:s år i år!
TACK!


Göteborg har Ingenting

Kent - Ingenting



IFK Göteborg har ingenting att sätta emot Kalmar FF ikväll!

Jag på Barometern?

Birgitta en kund inne på Alby-Boden pratade med mig för cirka två veckor sedan om fotografering osv.
Det visade sig att hon känner en fotograf inne på Barometern i Kalmar, Lars Johansson, och hon tyckte jag skulle kontakta honom eftesom jag är intresserad av foto.

Tydligen har hon idag, stött på honom i Kalmar för att sedan stöta på min syster lite senare.
Birgitta har tydligen rekommenderat mig för han fotografen, Lars.
Och tydligen ska jag ringa upp honom. Varför har jag ingen aning om.
Det lär ju inte vara något jobb utan mer som en praktik, få följa med honom på uppdrag osv.

Visst det kan vara en väg in till arbetslivet.
Men jag tycker inte jag skulle passa som fotograf där?
Eller vad säger ni?

(blev väldigt mycket av ordet "tydligen" ser jag, men jag hoppas ni stått ut hittils)

Önsktänkade 2

image11

Önsketänkade 1

image10

I morgon smäller det

image9

Oerhört jämt

Fasiken vad jämt det är i toppen av Allsvenskan.
Man tror ju att Kalmar har en realistisk chans att vinna SM-Guldet i år, men kollar men på exempelvis Elfsborgs motstånd de sista fyra matcherna inser man att dom har en mycket större chans. Kalmar kommer säkert att floppa mot något utav lagen man har kvar att möta. Jag skulle tro att det blir mot Örebro och AIK som förlusterna kommer.

Igår gick det ju som bekant väldigt bra i de övriga matcherna. Och jag tippade rätt i de matcherna också.
Attans att jag inte lämnade in ett tips på affären. Kunde kanske blivit lite pengar. De enda lilla missödet var väl att AIK och Djurgården spelade 1-1 istället för mitt tippade 0-0. Sett ur Kalmars synvinkel så var det väl bra ändå.

Men nu är det cup-finalen på torsdag.
Fan-TV på SvenskaFans har gjort ett inslag inför matchen.
Ett väldigt bra sådant, men när Röda bröder gör ngt så är det ALLTID bra.
Jag vill påstå att det är Sveriges bästa Fan-TV som görs i Kalmar.

Sen vill jag bara passa på och säga en sak angående Johan Arneng som spelar i det största skämtet av alla klubbar i Sverige, nämligen Djurgårdens IF. Johan Arneng påstår att det är ett så kallat skämt om Kalmar FF skulle vinna SM-Guld. Jag citerar den utomordentligt bra bloggen kffsnack vad dom hade för syn på saken i förmiddags;

"Han motiverar sitt uttalande med att "förlorade man två matcher med 5-0 ska det inte finnas nån möjlighet till att ta guld".
Så kanske det är.
Men tabellen är ju, trots allt, det enda som räknas till slut. Den är en sammanfattning av en hel säsong, med gjorda och insläppta mål, med vunna, oavgjorda och förlorade matcher och - viktigast av allt - poäng.
Men i Johan Arnengs märkliga värld räknas inte detta, utan det är både rätt och rimligt att Djurgården, eller något annat av "topplagen", ska ta guldet.

Trots att Djurgården har förlorat både borta och hemma mot "skämtet" i år.
Trots att AIK hittills inte har tagit några poäng alls mot "skämtet".
Trots att Elfsborg bara tagit ett av sex möjliga poäng mot "skämtet".

Man undrar vem som egentligen är ett stort skämt.

Själva skrattar vi hela vägen till Fredriksskans på torsdag, och vi hoppas få fortsätta garva ytterligare några veckor."

Tack och bock!

Rätt okej faktiskt

Elfsborg förlorade. Great.
Örebro vann. Ännu mer great.
Malmö förlorade också. Massor av glädje.

Jag är en hejare på och tippa allsvenskan.
Hoppas bara det blir 0-0 i derbyt också.
Det skulle vara guld värt.

HV71 vann idag också elitseripremiären, 6-5. Ovanligt att SVT(!) visade matchen.
Onödigt spännade. Stefan Liv håller inte anser jag.

Lite förändringar

Har suttit idag och pillat med bloggen när jag haft tid. Som ni kanske ser så står det med Guldtext där uppe.
Ska väl ändra om lite mer sen tror jag, men jag vet inte vad jag ska ändra på? Några förslag?

Jag får väl ta tillbaka mina anklagelser mot min mobiltelefon igår.
Tydligen var det Telias nät det var fel på, det förklarade varför det inte gick att skicka meddelanden.
Men jag ska ändå ha ny mobiltelefon. Sanna mina ord.

Just nu spelas det viktiga matcher i Allsvenskan.
Elfsborg - Hammarby
Örebro - Helsingborg
Gefle - Malmö
AIK-Djurgården

Drömresultat i dessa matcher torde vara;
2
1
1
2

Då går i alla fall resultaten lite Kalmars väg i alla fall.
Men det är väl för mycket begärt av en bonde från Kalmar.

FINAL

image8

Måste byta telefon

Nu är jag riktigt arg.
Riktigt förbannad.
Min Motorola V3 Razr beter sig inte som den ska.
Jag måste ha en ny. Det kan inte fortsätta så här.
Är beredd att gå tillbaka till hederliga Nokia 3310.

Jag vill ha in tips på en Sony Ericsson-telefon som inte är operatörslåst, är relativt ny, och har bra pris.
För motorolan lever bara några veckor till, det säger jag bara.
Tack!

Jäkla inflammation

Hemkommen från Skärlöv för en tid sedan, och min huvudvärk, bihåleinflammation, har blivit snäppet värre.
Jag tyckte det känndes så bra imorse. Men nu är det värre. Eller det var värre.

Suttit och läst om Kalmar FF nu vid datorn en stund, och jag tycker det blivit bättre.
Jag tål uppenbarligen inte luften i Skärlöv. När skämt åsido.

Var trevligt att se på fotboll i Skärlöv igen, var ett tag sedan. Minns knappt när det var senast.
Jo jag tror företsen att det var mot Djurgården. Så var det.

Tåget mot guldet har rullat iväg, med Kalmar FF i första klass

Ikväll rullade det in ett gudlfärgat tåg på Kalmar Central, spår 3.
På det tåget fanns det fyra stycken resenärer.
En Gnagare, en Järnkamin, en Guligan och en Ängel.
Tåget hade rullat in till Kalmar för att kanske hämta upp ytterligare en passagerare, nämligen Kalmariten.
Frågan var bara, skulle Kalmariten hinna att få sin plats?

Tågets avgångstid var satt till 19.00
Redan klockan 18.45 rullade det ut från Kalmar, med sig hade de fyra resenärerna nu en femte, nämligen Kalmariten.

För idag avgick guldtåget från Kalmar central, och i det sitter bland annat Kalmar FF.
Man har världens chans att ta SM-Guldet nu.

Nanne sa följande "Vinner vi de återstående fyra matcherna så tar vi hem SM-Guldet"
Samtidigt sa jag följande "Vinner Kalmar FF SM-Guld ska jag fan bada i fontänen på Larmtorget"

Två stycken av de kommande matcherna är realistiska för att bärga en seger; Brommapojkarna och Örebro.
AIK och Malmö kan bli svåra. Men Kalmar har ju haft det lätt mot svårt motstånd tidigare.

Det blir derby nästa år

Eftersom HAIK satsar för ett lag i Division VI nästa år, är det med glädje man kan gå på ett äkta DERBY nästa år.

SSG IF fick inte kanonerna att stämma idag. Det innebär att SSG lirar i Division VI nästa år, förmodligen med Hulterstad AIK!

Men ska vi satsa Dennis?
Jag är tveksam?

Bihåleinflammation

Det är första gången jag råkat ut för detta fenomen, eller sjukdom, vad man nu kallar det.
Försöker att lindra värken genom att göra följande;

- Försöker röra på mig måttligt, till exempel genom att promenera.
- Har fixat massor med extra kuddar under huvudet när jag ska försöka sova. Ligger man högt med huvudet tydligen så kan svullnaden minska.
- Försöker att andas in ånga eller fuktig luft då och då, eftersom fukten tunnar ut det som täppt till.
- Dricker kopiöst mycket vatten också, eftersom det tunnar ut vätskan.

Nu låter jag som en doktor.

Fick ofantligt ont igår när jag körde bil. Vet inte varför, men det bara small till. Ska försöka undvika att köra bil medan jag har ont hade jag tänkt, men jag vet inte om jag kommer lyckas.


Det blev Göteborg

Jaha nu var det klart.
Det blir IFK Göteborg som Kalmar får möta på torsdag, attans.
Men pappa pratade om att det kanske vore en fördel om Kalmar fick möta just Göteborg, eftersom Göteborg är på framåttåg i serien och kommer dom etta eller två får dom ju automatiskt en Champions League-plats eller Uefa-plats. Och om Göteborg skulle vinna mot Kalmar på torsdag och detta inträffar att Göteborg blir 1:a eller 2:a serien, ja då överlåts platsen till Kalmar.

SSG:s match är färdigspelad, men jag har inte fått någon klarhet i hur resultatet blev. Någon annan som vet detta?

Förnnat kul och ha bihåleinflamation kan jag meddela. Det är en dans på rosor.

I afton väntar kräftkalas med goda vänner till familjen.

Semifinalmotståndare i Svenska Cupen skall utses

Idag ska det avgöras. Vem som Kalmar FF får möta på Fredriksskans i Svenska Cupen-finalen nu på torsdag.
Det är faktiskt första gången detta inträffar, att finalen spelas på en av finallagens hemmaplan.
Biljett är redan fixad, det inskaffades redan i måndags när det var rabatt för årskortsinnehavare.

Just nu spelas det om vem Kalmar FF får möta. Antingen blir det IFK Göteborg eller Landskrona BoIS.
Jag personligen hoppas att Kalmar får möta BoIS. Annars riskerar vi nog att få se ännu en 0-5-förlust på torsdag.

Just nu spelas också en direkt avgörande match om vem som får ta klivet ner i division 6 Kalmar nästa år, mellan SSG IF och Vissefjärda. I den matchen hoppas jag mycket på Vissefjärda, eftersom HAIK förmodligen kommer ha ett Division sexgäng nästa år. Vi får se på mötet som kommer att hålla nu på onsdag. Jag är inbjuden dit i alla fall som "journalist".

Fler arbetar

Den viktigaste klyftan som delar Sverige är den mellan dem som jobbar och dem som inte har ett jobb. Alliansregeringens budget innehöll fortsatta åtgärder för att bekämpa utanförskapet och minska klyftorna.


Redan under året som gått har utanförskapet minskat med 130 000 personer, detta är statistiskt säkerhetsställt av SCB Arbetskraftsbarometer för 2006-2007 (PDF 1.32mb) Det innebär att var femte minut lämnar en person utanförskapet och går till ett arbete.

Inkomstspridningen, och därmed klyftorna, minskar nu i Sverige. I jämförelse med inkomstspridningen år 2000 när socialdemokraterna styrde Sverige är skillnad mycket stor. Då var klyftorna mellan rika och fattiga historiskt höga i Sverige.

Nyfriskjobben, de utökade nystartsjobben och steg två i jobbavdraget är alla reformer som minskar utanförskapet. Vi ger människor en chans att komma tillbaka till jobbet och arbetsgemenskapen samtidigt som vi gör det lönsammare för vanliga människor att arbeta. Det minskar klyftorna i samhället och gör Sverige rättvisare.

Jag ska nu bringa lite klarhet i finansminister Anders Borgs budget som landade igår.

I budgeten beräknar finansministern att 175 000 färre kommer att befinna sig i utanförskap under de kommande åren. Sysselsättningen väntas öka med nästan 200 000 personer samtidigt som arbetslösheten minskar med över 90 000 personer fram till 2010.

I budgeten för 2008 finns flera förbättringar som syftar till att skapa tydligare drivkrafter till arbete och fler och bättre vägar tillbaka för dem som i dag står utanför arbetsmarknaden. Inkomstskatterna för framför allt låg- och medelinkomsttagare föreslås sänkas ytterligare genom ett förstärkt jobbskatteavdrag på 11 miljarder kronor. Det ger en tusenlapp mer i månaden för de flesta inkomstgrupper.

Här kommer då min lilla hjärtefråga som jag försökt att korta ner i förståerliga ord, så att ALLA kan förstå.
Man föreslår ett klimatpaket med bland annat skattehöjningar inom energiområdet med syfte att bl.a. begränsa utsläppen av koldioxid. Det särskilda villkoret, "tullvillkoret", som gäller för att etanol som låginblandas i bensin ska vara skattebefriad, ska slopas så snart det är möjligt, dock senast den 1 januari 2009. Regeringen avser att under nästa år presentera en klimatproposition. Glädjande nyhet.

Är det något mer ni vill att jag ska föra klarhet i så berätta det!


Men alltså - lägg av

Självklart är nya regeringens politik rättvis.

Om man kan arbeta - ska man arbeta.
Om man inte kan arbeta - ska man få vård.
Om man arbetar - ska man få sänkt skatt.


Välfärd kostar pengar. Om vi ska ha råd med välfärden måste alla bidra. Det är inte rättvist att de som tjänar lite mer skall försörja alla andra. Det är rättvist att alla är med och betalar, och ju fler som kommer i arbete ju bättre och mer välfärd kan alla få ta del av.


Flytta periskopet från det försvunna sovjetunionen och rikta det istället mot verkligheten. Var det bättre i Sovjet? Är det bättre på Cuba? (som för övrigt är ett favoritland för både partiledare Sahlin och partisekreterare Ulvskog).


Jag kunde inte låta bli

Men nu finns det en länk till Fotbollsfrun till höger i länkspalten.

Förlåt mig.

Oj oj oj....

I natt har det trillat in kommentarer i mängder, i alla fall sex stycken, fast jag skulle bara korta ner det till två stycken. Eftersom det är samma person som skrivit 5 kommentarer, som man kunde buntat ihop i en.

Jag får tydligen inte tycka som jag vill.
Jag trodde Sverige var ett fritt land?
Det jag säger är tydligen fel, väldigt fel.

För att svara på en av de frågor som kom in igår;

För ett tag sen var det ju du som skrev tjugo bloggar om hur viktigt det var med klimathotet.
Jo det stämmer, det var jag som förespråkade detta, att sluta köra bil och cykla exemelvis, när man hade så nära som man hade till olika aktiviteter man skulle på osv. Att det senare är svårt att cykla exempelvis från Ottenby till Kalmar kan jag förstå. Men när man har högst 1-2 km och väljer bilen framför ett fordon som inte spyr ut avgaser, ja då vet jag inte. 
Sen att Miljöpartiet enabrt tycks tro att det är böndernas fel att det blivit ökande växthuseffekt. I alla fall läggs mycet av deras politik på att stoppa all gödsling av åkrar och att bönderna ska sluta köra sina hostade disemotorer.
Det roliga är, att jag vet en som är aktiv inom miljöpartiet, som bor på norra Öland och kör varje dag in till Kalmar med sin gamla Amazon. Är inte det rätt lustigt? En miljöpartist som kör en gamal bil som inte har en fungerande katalysator som renar avgaserna.  Hujedamig!

Vill bara såhär i slutet säga att jag fortfarande är emot klimatförändringarna.
Jag vet en sak till som är en stor bov till i dramat om klimatet, men det vågar jag knappt nämna, för jag vet att det är en känslig punkt hos många. Kanske jag får hela Sverige emot mig om jag nämner detta.

Lägg märke tillatt jag inte någonstans nämnt Socialdemokraterna i texten ovan. Det ni!

Varför kan inte alla vara sams?

En dag som denna talar många om hur synd det är för de stackars socialdemokraterna med kommunistpartiet V i släptåg och det "nyttiga" miljöpartiet som halkar med på något slags bananskal.

Jag tänkte på en sak. Varför kan inte alla vara sams?
Miljöpartiet till exempel. Dom har ju varit för en höjning av diselskatten och bensinskatt. Nu fixar ju dom blå detta. Varför klagas det då? Jo för det var inte dom miljömedvetna som fixade det. Dom fick inte äran. Ja aldrig kan man vara nöjd inte.

Stackars miljöpartiet allierar fortfarande med Vänsterblocket. Det är egentligen tragiskt.
Är miljöpartiet med dom, så blir det automatiskt socialistisk regering.
Men miljöpartiet får ändå inga platser i själva regeringen av socialdemokraterna. Varför hålla på och alliera med dom, om man inte får något utav det.

Rött har jag alltid förknippat med kommunism. Alla i Vänstern är kommunister. I alla fall delvis.

Men varför kan inte alla partier vara under ett och samma tak. Alla skulle få lika många platser i riksdagen, och alla skulle få vara representerade i regeringen.

Känner på mig att jag kommer få en del "rödingar" emot mig. Men det är väl smällar man får ta.

F.ö så ligger jag nu i sängen och bloggar från mobilen. Smidigt egentligen.
Anledingen till det är att jag inte orkar gå till datorn pga att hela mitt huvud bultar.

Justice är denna dag märkt med för evigt. Tjoho!

Tack och bock!

Justice!

Just ordet justice spelar en väldigt stor roll idag. I alla fall för mig.
Det handlar inte om budgeten som Anders Borg presenterat idag utan om något annat.

Men man blir så glad när sånt här inträffar. Skadeglädjen är ju alltid den sanna glädjen, men i detta fall handlar det inte om skadeglädje utan om, just det, justice

Jobba! Jobba! Jobba!

Jaha, när man är sjuk så ska man tydligen jobba. Bra planerat.
Men inte tackar jag nej till det inte, cashen behövs ju. Samtidigt som det är ortroligt roligt att få jobba med Andreas. Martina också för den delen också, men med henne vet man inte hur mycket man kan våga skämta. Med Andreas kan man ju skämta rejält.
Idag har varit en riktig hets- slash otursdag.

Morgonen började med att faxen hade lagt av så ingen kunde faxa till oss. Till slut blev vi så frustrerade att vi stängde av faxen eftersom de inkommande faxen blockerade den vanliga telefonlinjen. Innan dess hade Allan ringt inte mindre än fem(!) gånger mellan 09.00-09.30. Martina var smått galen ett tag eftersom det var hon som tagit alla fem samtalen. Jag hade oturen att få prata med honom en gång, och då förstod jag inte vad det va han ville riktigt så jag låtsades att jag förstod precis varenda ord han sa.

Morgonen fortsatte i samma tempo som den började. Efter klockan 09.45 kommer det in en dam som är väldigt hysterisk. Hon skulle tanka men fick ingen benisin. Det kom bara ett kvitto, och hon hade inte alls tankat för den summan som stod på kvittot. Kvittot var stämplat den 17/9. Har man en gång tankat och glömt att ta kvitto så spottar automaten ut det automatiskt när man kommer nästa gång och ska tanka. Och det var precis det den gjorde idag. Det märkliga var dock att tanten inte vart hemma det aktuella datumet så hon kunde omöjligt ha tankat sin bil då. Martina fick ringa Nordea för att få klarhet i saker och ting. Nordea sade att kortet hade varit använt i bensinautomaten den 17/9. Samma datumsom tanten varit i Kristianstad Jag började här misstänka att tanten råkat ut för kortkapning, alternativt skimmning. Hon berättade då att hon just råkat ut för detta för ett år sedan. Banken ringde uppe henne och frågade om hon varit i Spanien förra sommaren. Då hade någon filur tagit ut 15 000:- på hennes kort i någon semesterort i Spanien. Jaja, nog om detta nu.

Men mitt i alltihopa kommer det en gubbe som ska betala campingen. Jag vet ju hur man gör, men jag visste inte hur mycket gubben skulle pröjsa för någon jäkla försäkring som han betalat Willy någon dag tidigare. Blev till att ringa upp Irene och fråga. När väl det var löst kom det in en kund med en beställning till Systemet. När jag väl kom igång med den så kom GB Glace med glass. Vad annars liksom? Och inte nog med detta. Samtidigt så rullar det in en fullastad buss med ungdomar. Alla skulle givetvis in i affären och handla, och givetvis fick jag ta hand om kassan. Som vanligt när det gäller busslaster så handlar dom inte mycket, högst för 30 kronor per man. Men alla småväxel det tar dom. Var som värsta julruschen som vi brukar ha i december när vi har kvällsöppet. Sen började de väl lugna ut sig, när busslasten försvunnit.

Vid klockan 13.00 trillade Andreas in i affären och tur var väl det. Vi hade ju inte fått upp några varor knappt. Med honom i teamet gick det betydligt fortare. Jag passade på och käka en bit mat medan Martina fortfarande var kvar, eftersom det alltid måste vara två stycken som jobbar i affären hela tiden. När jag kommer ner igen från lunchen så håller dom andra på och plockar varor fortfarande. Då händer det. En burk med pastasås ramlar ner och krossat glas viner i affären, och golvet blir fullt av pastasås. Detta var bara början på oturen denna dag. Stackars Martina var först ut att råka ut för den. Hon kunde ju dock pusta ut eftersom hon snart skulle gå hem.
När hon väl lämnade oss vid klockan 14.00 var det min tur att se oturen i vitögat, det inträffade dock två timmar senare för mig. 

Jag passade på och fylla på lösviktsgodis och befann mig där läskbackarna står. När jag började hälla i burken som skulle fyllas på tog det tvärstopp. Och skumsvamparna flög all världens väg, ner på golvet och in bland läskbackarna. Det var bara för mig och Andreas att dra fram några läsbackar och plocka svamp. Ofta man gör det i en livsmedelsaffär. Plockar svamp alltså. Innan dess hade jag dock tagit det ganska lugnt, vilket jag ofta gör. Annica och Dagmar kom ju på besök. Pratade lite med dom också osv.

Sedan var det  väl hyffsat lugnt resten utav eftermiddagen fram till stängningsdags. Vi låste och gick hem.
Väl hemma skulle det smaka med Smörgåstårta. Mumma riktigt.

Dags att jobba imorgon igen. Imorgon är det dock bara halv dag, idag var det ju heldag. Fast jag tycker ändå heldagar går betydligt fortare än halvdagar. Varför vet jag inte. Ska i alla fall jobba med Andreas igen imorgon vilket kommer rendera i att tiden kommer gå blixtsnabbt, samt att vi hinner skämta med varandra.

Tack och bock!

Tänk att få sitta med skolarbeta till gymnasiet, trotts att man slutat

Sitter och skriver lite på en inlämningsuppgift som syrran ska ha in i morgon. Varför måste jag då sitta och göra detta? Jo för att detta är en medieuppgift, syrran kan inget om media. Hon har ingen känsla för det.

Har snart lyssnat sönder Kents nya låt, Ingenting. Men det är verkligen bra.

Mikkaela kan verkligen konsten att överraska.

Jag har blivit besatt av Malin Wollin numera. Jag tittar på hennes blogg ett antal gånger om dagen. Den är nästan roligare är Nyströms blogg. Besatt.

Kent - Ingenting

I Hagnesta Hill blinkar TV-ljusen
Jag gör vad jag kan, drömmer mig bort
I Hagnesta Hill bland dom identiska husen
Rycker vi till, reklamen avbryts för sport

Ingenting, först kom ingenting
Sen kom ingenting, sen kom ingenting
Men ingenting är ingenting

Dom jävlarna tog oss en efter en
Dom ljög och bedrog oss med sanningen
Dom jävlarna tog min älskling där
Från krönet av kullen kan jag se min förlorade värld

Jag ska göra nånting, jag ska slå er med häpnad
Gå över en gräns, jag ska bryta mig ut
Jag älskar dig så, som att vara beväpnad
Och under belägring kan jag skjuta dig ut

Ingenting, först kom ingenting
Sen kom ingenting, sen kom ingenting
Men ingenting är ingenting

Dom jävlarna tog oss en efter en
Dom ljög och bedrog oss med sanningen
Dom jävlarna tog min älskling där
Från krönet av kullen kan jag se min förlorade värld

Ingenting, först kom ingenting
Sen kom ingenting, sen kom ingenting
Men ingenting är ingenting

Dom jävlarna tog oss en efter en
Dom ljög och bedrog oss med sanningen
Dom jävlarna tog min älskling där
Från krönet av kullen kan jag se min förlorade värld

(Spelas i en radio nära dig, just nu)


"Den som ropar efter mycket mister ofta hela stycket"

Så låter ett gamalt ordspråk.
Och genom det har jag lärt mig något av idag.
Igår satt jag och höll tummarna och hejade både på Göteborg och Elfsborg.
Det blev också oavgjort där som jag ville. Hpnade till och med Mikkaela för resultatet.
När det gällde min match, idag, så såg det på pappert ut att bli en klar seger till Kalmar FF.
Något jag nu efterråt fått äta upp. Matchen slutade 2-2.
De var inte GAIS som var bra, utan det var Kalmar som var dåliga.
Så kan man sammafatta det.

En sak till Mikkaela; Prova att uppdatera webbläsaren, jag uppdaterar min blogg VARJE DAG.

Tack och bock.


Ännu mera politik

Fick ännu mer kritik igår angående mitt inlägg om politiken.
Ska försöka reda ut detta nu. Det handlade främst om fastighetsskatten.
Jag har kommit fram till följande;

Framför allt för barnfamiljer med behov av lite större utrymme och pensionärer med små inkomster har fastighetsskatten under många år varit en tung utgift.
Många familjer har haft små marginaler i sin hushållsbudget och äldre har tvingats flytta från det trygga boende man haft i många år.
Regeringen föreslår därför att fastighetsskatten avskaffas och istället införs en kommunal avgift på en procent av fastighetens värde, dock max 4500 kronor. Det kommer för de allra flesta att innebära en sänkt skatt och mer pengar över till annat.
Avvecklingen av fastighetsskatten kan hjälpa många som har små marginaler eller tunga kostnader för boendet. Om skillnaden i fastighetskatt och den kommunala avgiften blir 4700 kronor per år, så är den ekonomiska effekten lika stor som en barnbidragshöjning på 200 kr i månaden för en tvåbarnsfamilj.

Hoppas dett ger lite klarhet i den socialistiska dimman som råder.
ALLTID HÖGER


Personalfest och "Jag står för vad jag tycker"

Efter en liten titt bland kommentarerna i det senaste inlägget från i torsdags hittade jag en intressant rad "försäkringskassan och arbetsförmedlingen har ändrats drastiskt sen den nya regeringen tog över"
Visst det har blivit förändringar. Det kanske är bra att man måste söka över hela landet. Men saken är att jag inte vill söka över hela landet. Nu låter detta hur dubbelt som helst. Det bästa vore att starta eget företag. Det bestämmer man själv över.

Jag kan bara konstatera att 1,5 miljoner svenskar är arbetslösa eller jobbar mindre än de skulle vilja. I socialdemokraternas Sverige har jobben blivit till friår, arbetstidsförkortning, plusjobb och AMS-åtgärder. Det borgliga blocket vill att fler ska ha ett jobb. Därför vill dom sänka skatten för alla, men allra mest för de som tjänar lite och som därför behöver det bäst. Och därför vill dom underlätta för företag att starta, växa och stanna i Sverige.
Men med en socialistisk regering försvinner denna möjligheten. Tyvärr får vi nog inrikta oss på att det kommer bli Mona och Miljöförstörarna som tar över i nästa val. Tyvärr.
Nog om politik nu då. ska försöka reflektera lite över gårdagen.

Var en stund i Kalmar och handlade present och mat, samt hämtade Kristin på skolan.
Ungen har en telefon men hon har den antingen avstängd eller ingen täckning när man behöver få tag i henne. Smart.

Igår kväll var det personalfest hos Willy och Irene.
Klockan 18:55 svängde Andreas in på parkeringen och in tågade vi till Fredrikssons.
Mycket trevligt får jag lov att säga att det var.
Vi var hela gänget samlade dvs. ägarna själva, Andreas och jag, Sara, Lovisa, Martina, Jessica.
Till förrätt serverades soppa med kräfta. Väldigt stark soppa var det. Här hade man inte sparat på peppar. Fick klunka i mig ett helt glas fullt med vitt vin för att försöka släcka törsten så gott det gick, men det blev man ju bara ännu törstigare av.
Medan vi väntade på varmrätten så pratade jag lite fotboll med Andreas, Robin och Ola. Vad annars liksom. Det är väl det ända jag kan något om.
Till varmrätt serverades kyckling med pressad potatis och grönsallad. Det var kalasgott. Jag vågade inte ta så mycket första gången ifall det inte skulle räcka till de övriga. Jag är lite glupsk av mig. Men andra gången tog jag till mig lite för mycket, men det var gott. Inte lika starkt som kräftan, men gott. Så därför slank det ner mycket lätt.

MItt i maten tar Irene fram ett kuvert där hon meddelar att vi har verkligen varit skitduktiga allihopa under sommaren. Aldrig har vi sålt trisslotter som nu. Därför belönades vi med ett pris av 1000 kronor från Svenska spel eftersom vi slog förra årets försäljningssiffror. För dom pengarna ska vi åka till Borgholm den 27 oktober och bowla. Preliminärt i alla fall. Det är antecknat i kalendern. Grattis till oss på Alby-Boden.

Eftersom vi var hos Fredrikssons så blev det ju inte helt oväntat ord- och vanliga lekar mellan maten och kaffet.
Kommer inte ihåg om det började med en ordlek där man skulle gissa namn utifrån ledtrådar. Men jag utgår i alla fall från att vi började med det.
Jag kan ju ta några som jag kommer ihåg någorlunda så får ni lösa dom. Den som knäcker alla får ett pris. I alla fall blir han/hon omnämd i kommande bloggar. Jag börjar med pojk- och flicknamn;
Hon har egen månad.
Här är armen fäst vid kroppen.
Säger hon om apelsinjuice.
Hittar han barr i skogen på.

Sen vart det en annan lek där man tävlade i lag. Det gjorde vi i och för sig i ordlekarna också. Var samma lag där som resten av kvällen. Jag var med Andreas och Ola.
Nu fick vi två bokstäver på två A4 som var fästa i snören som man skulle ha på sig. Ena bokstaven på magen och den andra på ryggen. Här gällde det att hålla reda på vad som var fram och bak, samt att vara snabb att flytta runt när domarna sa orden man skulle bilda. Vårt lag kom till final. Visserligen var vi bara fyra lag så det var semifinal först kan man säga. I finalen blev motståndarlaget för svåra. Men vi hade i alla fall kul.

Sen vart det kaffe med fruktsallad och glass. Välbehövligt efter en stunds lekande.
Allt vin, kaffe och likörer gjorde mig varm på slutet. Men gott var det.

Här trodde nog de flesta att det var det sista vi fick för nu var klockan 23.00 cirka. Då skulle det igång och lekas igen. Den här gången var det städer och orter man skulle klura ut. Även här låter jag er gissa några städer;
Insektshona
John Bauer mössa
Gylflös kalsong
Fridfull dunge
Böldklippa
Fågelklippa
Flodmat
Sångort

Och sen hittade Willy ännu en ordlek på Irenes skrivbord.
Nu var det lite enklare. Man skulle fylla i bokstäver i luckor och det skulle bilda yrken.
P_L_S
_O_O_R_F
B_E_B_R_R_
_Ö_M_R_K_

Efter detta blev det ännu mera kaffe och då var klockan 23.45 kanske. Jag som trodde vi var klara.
Men nu bjöds det alltså på kaffe och kaffetårta. Kan säga det att kaffetårtan smakade inte lika gott som vanligt kaffe.

Vid halv ett var jag hemma, och då blev det att sova med en gång. Orkade inte av en del förståeliga skäl.
Vaknade idag trött men ändå utvilad.

Dagens bästa var när IFK-Ellos spelade 2-2.
Imorgon har Kalmar chans att gå upp på samma poäng som Ellos.
Dagens sämsta var att Mikkaelas kompisar blivit attackerade och misshandlade i Göteborg av s.k "Änglar".
Det är bara en myt att Göteborgs suppotergrupp är just "Änglar" stämmer ju inte för fem öre.

Nehe nu blev det väldigt långt. Kul är väl iof det.

Imorgon stundar Kalmar FF - Gajs. Måste bara bli 3 friska poäng.

Tack och bock.


Jag vill inte!

I morgon ska jag tydligen på Arbetsförmedlingen.
Jag tror bestämt att jag är utkastad därifrån redan. Därför vågar jag inte gå dit.
Ni tycker säkert jag är feg osv nu. Jo men visst, jag tar det. Att ni tycker så menar jag.
Men jag vill klara mig själv, jag vill söka jobb på egna ben, jag vill inte att någon ska ringa mig och säga att det finns ett ledigt jobb uppe i Kalix för dit vill jag verkligen inte. Visst det finns fördelar också, men jag anser inte att dom är många. Jag är feg.

Får se hur jag gör i morgon. Willy pratade annars om jobb. Men det är väl högst osanolikt.
Ska hämta Kristin i Kalmar i morgon också. Ska passa på och visa upp mig från min bästa sida när jag ska försöka få tag i personalchefen på Maxi i morgon också. Hur lätt kommer inte det bli?

Dagen idag är inte mycket att drifta om egentligen. Upp tidigt för att förmodligen gå och lägga sig sent.
Samma visa i morgon.

Våran handelsminister har hamnat i blåsväder redan.
Vänster-packet gör tydligen allt för att smutskasta högern.
Förbannade pack.

Tack och bock.

Happy birthday, mamma

Idag fyller min kära mamma år. Hur gamal hon blir, det vet jag inte. Eller innerst inne vet jag nog det men det är bäst att kanske inte rota fram det. Man är liksom inte så stolt över sin ålder när man är i min mammas ålder tror jag. Livet håller på och gå utför skulle jag tycka. Mitt liv har ju precis börjat. Fast för min egen del räcker det med att jag får fylla 20 år. Då brukar man få göra det mesta som går att göra. Nog om detta. Grattis till Mamma i alla fall.

Annars har dagen bara bestått av kaffe och kakor.
Nu tror ni säkert att "Jaha, du har firat din mamma hela dagen med släkt och vänner".
Men ack, nu tar ni fel.

Jag är snarare beroende av kaffe numera. Hur jag blev det kan jag ju dra historien om.
Började med att jag och Stephanie skulle ut på en fika på stan. Jag beställde, och bjöd (hör inte till vanligheterna) på cafe laté till Stephanie och jag själv skulle ta te. Te var det jag var beroende av då. Innan dess var det ju Coca-
Saken är den att jag fick kaffe istället för te.
Tryckte ner kaffe i halsen och det smakade... Gott. Efter några slörpningar så gillade jag kaffe.
Nog om det nu.

Dagen har som bekant redan handlat om kaffe. Och det är för att jag ska hålla mig vaken.
Försöker avvänja mig från Coca-Cola men det är inte så lätt. Därför tar jag till kaffe. Och kakor slinker ner lätt det med.

Fick idag rätt många tider av Irene som jag ska jobba.
Blev väldigt glad när jag så att jag ska få jobba med Andreas.
Det är så mycket roligare att jobba med honom än någon annan.

Ikväll ska vi då fira mamma.
Hemlis vad vi hittat på.

Dom som känner mig ser direkt att jag hoppar mellan ämnen.
Jag ska försöka att blir bättre på att inte göra det. Men detta är jag.

Tack och bock!

Dagen som Dennis sa

Jaha, ska försöka dikta ihop något om dagen idag då.
För det första kan ju nämnas att man just idag ska skänka en tanke till dom som förolyckades i terrorattackerna i USA för exakt sex år sedan. Gör det du också!

Vet inte riktigt vad man ska börja någonstans annars, men man kan ju alltid börja med att säga att jag blev väckt innan klockan 8 i morse. Varför har jag ingen aning om eftersom jag somnade om. Vaknade precis i tid till "Vinn Adams pengar" på Mix Megapol, faktiskt exakt 08.47, precis då det börjar. Det är nästan liksom dagens höjdpunkt. Att få starta upp dagen med allmänbildning.

Jag har dock börjat tvivla på att Adam Alsing verkligen går ut från själva studion när frågorna väl läses upp. Jag tror i och försig att han går ut, men borde inte redaktionen ha en radio på så dom kan lyssna på sändningen också? Jag borde skicka in frågan till "Våga fråga" på den konkurerande radiokanalen Rix FM. Fast jag bojkottar ju så gott som Rix FM numera. Mix Megapol är så mycket bättre. Vad off topic jag kom nu känns det som.

Fortsättningen av dagen har enbart handlat om jobb. Har en grym ångest att jag inte kontaktat Ams i Färjestaden.
Jag tror inte jag vill vara arbetssökande hos dom längre. Varför vet jag inte. Många blir nog besviken på mig nu. Jag kanske redan är utkastad? Men det är smällar man får ta.

Fast emellan kom Dennis och undrade om det möjligtvis kunde bli BioRio i kväll. Och jag var självklart på. Men då är haken det att Annica och Andreas vill vi gärna ha med oss också. Sen kom jag ju på att jag jobbade ju, så därför kunde jag inte idag. Andreas jobbar i morgon så då går det ju inte heller. Sen passade jag på att uppdatera HAIK-hemsidan som i princip stått still under nästan en månad. Har inte funnits tid till att sitta och uppdatera.

Jobb ja. Har försökt få tag på en person som jobbar på Maxi i Kalmar under för- och eftermiddagen. Det verkar vara stört omöjligt faktiskt. När jag ringde första gången så var hon på lunch. När jag ringde lite senare, en halvtimme efter första samtalet så var hon på möte till klockan två. Jädras tänkte jag, jag ska ju jobba. Nu får jag ju inte tag i henne heller. Struntade i att försöka ringa någon mer gång sen eftersom jobbet kallade på Alby-Boden vid klockan 13.00. Får nog försöka i morgon förmiddag istället.

Väl inne på jobbet var det som vanligt var(u)dag och man hade lite varuplockning framför sig.
Det gick väldigt fort idag eftersom Martina redan hade plockat upp det mesta. Vid klockan 14.00 försvann hon, och det var bara jag och Jessica kvar. Kändes inte som jag jobbade så effektivt under eftermiddagen. Kunderna tog all min tid framme vid kassan. Många stannade kvar och småpratade. Som längst pratade jag nog med en som heter Kristina i 10 minuter. Pratade med Annica om BioRio. "Inte den närmsta veckan iaf" sa hon. Tror jag? Rätta mig gärna om jag citerade dig fel nu. Trist men så är det.

Och nu sitter man här, vid datorn, vart annars och pillar lite med Högskolekursen.
Birgitta sa på affären idag att jag skulle bli nästa Mästefotograf från trakten. Tydligen finns det någon gubbe som dött för ett antal år sedan som var jättebra på att ta bra bilder. Hon tyckte jag skulle satsa på att bli som honom. Fast ännu bättre förstås.

Nehe, nu är Dennis otålig, han vill läsa vad jag skrivit.
Ska bara läsa igenom inlägget så det inte är några stavfel.

Tack och bock!

Digital bildbehandling

Så har man då äntligen tagit sig igenom den första lektionen i Digital bildbehandling.
Det som sades på lektionen av Mattias var till stor del mycket av det jag redan visste. Men jag lärde mig också ett och annat nytt trick och verktyg. Bland annat hur man fortsätter markera en markering i Photoshop.
Jag tror jag kommer få mycket nytta av kursen. Visserligen är den rätt "slapp" men ändå, det är ett tempo som passar mig.

Vet inte riktigt om jag ska fixa Photoshop CS3 eller om jag ska hålla mig till CS2.
Minns att Mattias visade någon funktion som jag tyckte var rätt häftig som bara finns i CS3.
Blir nog att fixa CS3 ändå med tiden skulle jag tro.

Jag undrar föresten vad Annica och Dennis har gjort idag.
Dennis har jag haft lite koll på idag, han har ju skickat mig massor med bilder fårn Stockholm.
Dom finns att beskåda både i hans bilddagbok och i min.

Jag hoppas föresten på att vi ska på BioRio någon gång under veckan.
Borde finns tid till detta borde man tycka eftersom bion går på kvällarna.

Nehe, nu ska jag leka vidare i Photoshop.

Tack och bock.


Är glad för att jag bor i Boschen.

Mikkaela som inte läser min blogg så ofta (tror jag?) skulle nog inte gilla rubriken jag satt på dagens inlägg.

Jag är förbannat glad att jag inte bor i närheten av Stockholm.
Vilken trafik. Vilken stress. Vad mycket folk.
Kalmar är lagom stort för mig. Jag är förbannat glad att ja bor där jag gör.

Känner idag att det var en väldans tur att jag inte tog den där praktikplatsen på TV-prgrammet Elixir i våras (är det föresten någon som kommer ihåg prgrammet?).
Jag hade aldrig klarat av att köra runt folk i en bil inne i Stockholms city. Aldrig.

Det är som Annica säger; "Tar man körkort i Kalmar borde det enbart gälla för att köra i Kalmar också, ingen annan stans"

EM-kvalmatchen igår då?
Jo då. Härlig stämning innan, under och efter matchen.
Resultatet? 0-0. Speglade väl matchen rätt bra.
Sverige var bättre och hade farligare målchanser framåt, men Danmark förde spelet på ett bättre sätt än Zlatan och co.

I och med Em-kvalet igår så har man då varit på Råsunda också.
Titta gärna i min BILDDAGBOK för bilder från Råsunda.

Den andra matchen som var av intresse igår speldes mellan Väsby och Kalmar FF.
Kalmar vann med 4-1 (David, Patrik och Brasse-Lasse x2) och är därmed klara för Svenska Cupen-final på Fredriksskans.
Ska bli kul. Men jag räknar med att det blir Göteborg Kalmar får möta igen. Och hur det gick sist behöver jag väl knappast tala om.

Hinner inte skriva så mycket mer idag.

Tack och bock.

I Stockholms förorter

Vi befinner oss i utkanten av Stockholms city.
Tror stället heter Orminge. Jo det gör det föresten men det är väl inte hela världen.

Vi har ätit frukost precis. Tittar på Nyheterna och argumenterar vart vi ska sitta på Råsunda.
Enligt Annica kan inte jag sitta utan henne. Dennis kan inte sitta utan oss. Anna-Karin vet jag inte vart hon vill sitta.
Äsch strunt samma föresten.

Vi ska snart åka in till city nu.
Jag vill gå på NK.
Får se om jag kan få dom andra och följa med.
Tack och bock!

Stockholm i mitt hjärta... NOT!

Imorgon åker jag och Jonssons med respektive till Stockholm för en weekend-helg.
Vi ska bland annat gå på Skansen och titta på alla djur.
Titta där kungen bor, det ska tydligen vara ett mäktigt slott han har.
Eller nja, skämt åsido. Vi ska faktiskt inte göra något av det jag just nämnde, förutom att ta oss till Stockholm förstås.
Detta blir andra helgen i rad som jag är ute på äventyr utanför Smålands gränser.
Förra veckan var det ju Skåne/Danmark/Tyskland som var på tapeten.
En resa jag främst kommer komma ihåg som matförgiftning.

Jag hoppas den kommande resan slipper detta.
Vi ska ju till Råsunda och titta på Sverige-Danmark!
Det ni!
Jag kommer så väl ihåg den där morgonen för några månder sen när jag skulle fixa biljetterna.

Idag har dagen tillbringats i Kalmar med Jonsson.
Handlade lite kläder, tre plagg från H&M. Två tröjor (riktigt snygga) och ett par jeans.
Hämtade ut foton från Studenten m.m.

Ikväll har jag packat ner det sista som ska med i morgon till Stockholm.

Ses imorrn Stockholm.

Stockholm i mitt hjärta... NOT!

Tack och bock!

(Btw, designen har jag tillverkat själv i bloggen. Egentligen är det till Dennis blogg som designen är till för, men jag lånar den lite )

Malin Wolin - Helt sinnessjuk

Kom in på Aftonbladets bloggportal i förmiddags och där till höger på sidan fick jag syn på Malin Wollins blogg. Ni vet hon som är ultrafeminist, kallar sig "Fotbollsfrun" (hon verkar inte ett dugg intresseradav fotboll) och är tillsammans med Joachim Lantz i Kalmar FF.
Skumläste mellan raderna. Det låter ungefär som en 14-åring har skrivit det jag just läst.
Har inte människan ett bättre ordföråd?
Till och med jag framstår ju som smart om man jämför med henne.
Tycker synd om Joachim som är tillsammans med henne. men jag ska väl inte lägga mig i deras liv helt enkelt.
Har ni inte läst hennes blogg så gör det.

Jobba i eftermiddag, 13.00-18.00.
Cash!

Tack och Bock.

Jag är hemma

Det räcker med att säga att man är hemma.
Efter 4 dagar i Skåne är man mör, dels på grund av att man blev rejält trött av en resa till Tyskland, och dels att man blv ordentligt matförgiftad av en dansk "delikates" (Vill egentligen inte kalla det delikates) Pölsa.
Bara ordet Pölsa ger mig kväljningskänsla. Nämn för sjutton inte ordet Pölsa för mig. Aldrig.

Hann hem och piggna till idag för match på Fredriksskans.
Räcker med att säga att det var en stabil seger. 3-0.

I veckan blir det Stockholm med Jonssons, förhoppningsvis vinner Sverige matchen på Råsunda, samtidigt som Kalmar FF vinner Semifinalen i Svenska Cupen samma dag.

Tack och bock.

RSS 2.0