Glada veckan

Äntligen!
En vecka man kan glädja sig åt.
En vecka där man kan gå runt med ett leende på läpparna.
En vecka där man slipper höra de gamlas tjat "Det var bättre för..".
Visst det kanske var bättre förr, Kalmar spelade bättre förr.
Det var verkligen länge sen sist som jag kunde köra he från Skärlöv igår kväll med ett leende på läpparna.
Tack Ingelsten
Tack Tihago
Tack Rydström
 Tack folket i soffan i Skärlöv
Ja tack alla som gjorde måndagen den 27 augusti till en av augustis bästa dagar.
Nu ska vi ladda om till på söndag.
Men först ska i alla fall jag njuta och suga riktigt länge på gårdagens 3-1 karamell.

Dubbelseger! Tjalalala!

Sahara Hotnights

Efter den där kvällen för snart 26 dagar sen så kan jag fortfarande känna hur det dunkar i mitt huvud.
Det är Sahara Hotnights låt, Visit to Vienna som så energiskt pumpas in i mitt huvud. Högtalarna verkligen skriker ut "My baby and I oh
My baby and I oh
Oh my baby and I
Hey we need a visit to Vienna
I've heard that there's something about that fallen town
They say don't forget to bring your friend on..."

Jag kan helt enkelt inte sluta lyssna på Sahara. Jag är beroende. Sedan den 1 augusti har jag enbart lyssnat på dem.
Onsdagen den första augusti kommer alltid att förknippas med Sahara Hotnights. Och hur bra The Ark och Bo Kaspers än var, så var detta Sahara Hotnights kväll i Slottsruinen.

"My baby and I oh
My baby and I oh
Oh my baby and I"

Sahara Hotnights - Visit to Vienna

 

Blixtjägare ska jag bli när jag blir stor

Blixtbilder från i natt

Extraknäck

När jag läser rubriken så tänker jag på julen.
Vet inte varför men så är det bara.

Då var man inte arbetslös, helt och hållet.
Irene ringde, mera jobb på söndag. Wiho!

Funderar på att söka jobbet i Rälla.
Han killen som är chef där ser trevlig ut.
I alla fall på bilden man kan se honom på i ICA:s reklamutskick för Öland.

Jag är arbetslös

Dagen har varit hektiskt på många sätt men otroligt rolig.
Började med att skjutsa Kristin till Bårby för att där möta upp Cilla som Kristin skulle åka med. Blev omkörd av en idiot i en röd Volvo. Nu tror säkert några att ni vet vem det var som körde om. Men nej det är inte "hon". Istället var det en liten gubbe. Jag tog häng på honom för att se hur fort han körde. När jag var uppe i 125km/h var jag fortfarande inte ikapp. Det är sånna som kör för fort som man vill ska bli av med körkortet. Men istället är det sånna laglydiga som jag som åker fast för att vi kanske en endaste gång håller 5km/h för fort på en 50-sträcka.
Nog dryftat om detta.

Efter att ha lämnat av Kristin körde jag hem och satte mig vid datorn för att fylla i uppgifter om mig själv på ams.se.
Yes, jag är arbetslös. Fan va roligt. Eller inte.
Sen blev det stress för hela slanten. Var ju avtalat att vi skulle åka till Ams i Färjestaden idag med hela gänget; Annica, Dennis, Andreas och Anna Karin. Anna Karin följde med på ett litet hörn tror jag. Vet inte varför. Men hon är rolig. Tycker jag i alla fall. Jag blev erbjuden svartjobb hos henne. 100 kronor och en glass om jag klippte gräset. Generöst, men jag tackade nej, tror jag?

Skrev in mig på Arbetsförmedlingen till slut i alla fall. Nu var den saken ur världen. Nu gäller det bara att söka jobb.
Finns ett i Rälla som jag blev rekommenderad. Willy, känn pressen, jag överger dig snart (kanske). En sak som är lite skum på Arbetsförmedlingen är att dom hugger huvudet av folk och inte vill vara kompis med en. Eller är det jag som tar orden på för stort allvar?

Sen bar det av till den stora staden. Den näst största jag vet i mitt närområde i alla fall. Alby är och kommer alltdi att förbli den största.
Väl i den stora staden fick jag lov att leta reda på vart Rydbergs motor ligger. Jag hade rätt som vanligt. "Man kan alltid lita på Lilla Andreas", var det någon klyftig person som sa i baksätet, till höger om mig.
Efter den lilla blixtvisiten åkte vi till MAXI <3
Gud jag älskar det stället. Där skulle jag vilja jobba. På kosmetika-avdelningen. Nä, nu skojade jag bara. Jag vill stå i kassan. Fast jag tror man sitter i kassan där. Om man inte jobbar i Självscanings-kassorna. Maxi, ta mig från Alby-Boden. I alla fall ett litet tag. Någon dag. Kanske en månad, men inte mer.

En del påstår att jag pratar för mycket. Gör jag verkligen det? Jag tycker nämligen inte det själv. Hoppar och byter ämne det gör jag i och för sig. Men pratar för mycket? Sällan, att vara social är lika med uppskattad.

Åter till dagen. Eller det stycket du just läst, handlade det mycket om idag. Skit samma ändå.

Åt lite hastigt och lustigt på donken idag. Behöver inte nämna mer inom det området känner jag.
Var i lägenheten och kollade läget. Luktade instängt och uscha där. Får nog vädra ur snart känner jag.
Sen bar det av hemåt. Ett depåstopp blev det innan också.
Jag hade tydligen lovat att bjuda Jonssons på glass. Tror inte jag sa det så ordagrant men men. Tror nästan dom drev med mig där ett tag ;) Sagt och gjort ändå. Det roliga var dock att Andreas betalade glassarna med Annica pengar så jag har inte betalat ännu. Får nog göra det i morgon. Inom sinom tid i alla fall. Min skuldhög växer som en morot.

Nu blev detta en väldigt lång blogg. Inget nämnt om gårdagen. Känns skönt. Måste försöka lägga skiten bakom mig. Äh, sluta skriv nu istället så drar vi inte upp det som hände igår. Punkt.


Kom hem, vi saknar dig Ari da Silva Ferreira

image6

Extradagar är aldrig fel

Så har man avverkat den näst sista dagen av sommaren på ICA idag då. Vemodigt känns det. Jag skulle kunna vara där hela året om det bara vore så. Ibland önskar man bara att dom ska ringa och fråga om det går bra att jobba en eller två veckor per månad. Men riktigt så är inte fallet. Idag skulle jag annars varit ledig, men Willy ringde igår och frågade om jag kunde hoppa in ett par timmar på förmiddagen, och det tackar man inte nej till heller.

Men nu börjar allvaret. Nu ska man försöka stå på egna ben. Söka jobba själv.
En del tror att jag har det väldigt bra. Att jag får allt gratis. Att jag inte bidrar med något.
Så är inte fallet kan jag säga. Jag betalar räkningar, hyra och mat själv. Den som tror något annat har fel, väldigt fel.
Men för att klara detta måste man så klart jobba. Pengarna som jag tjänat ihop under sommaren kommer förmodligen gå till just detta; Räkningar, mat och hyra. Tyvärr.
Men jag vill ju helst fortsätta inom ICA och vara butikspersonal någonstans. Helst på någon stormarknad, även om jag trivs fruktansvärt bra på Alby-Boden så vill jag ändå uppgradera mig ett par snäpp.

Vad mycket svammel jag skriver känner jag.
Ingen som orkar läsa sig igenom hit tror jag.


Funderar på att göra en Mikkaela

För ett ganska bra tag sedan så lämnde Mikkaela Lunarsorm för blogg.se
Jag funderar på att göra samma sak jag också.
Skillnaden är nog att jag inte kommer att lyckas.
Chansen att jag skulle lyckas är ungefär lika stor som att jag skulle sluta tvärt med att dricka Coca-Cola eller att överge Kalmar FF för Trelleborg.
Nej chansen är liten. Men jag sa försöka att skriva mer här och bli mer aktiv.

Dennis, min tennis-kompis har startat en blogg också.
Den är smått komisk. Eller rättare sagt, den är rolig att läsa.
Jag rekomenderar den.

Idag fyller pappa och faster Karin år.
Tillsammans fyller dom 150 år.
Ni får själva räkna ut hur gamla dom blir.
Kanske aningen svårt med tanke på att jag inte nämnt något födelseår.
1912 och 1949.
Tänk att min pappa är fyller år på samma dag som Elvis Presley dog.
Just det, han dog för exakt 30 år sedan just idag. Det stod på Text-TV.

All for now.

Inga förväntningar, men ändå en viktig match

Mikkaela och jag har inte bråkat om vem som är störst, bäst och vackrast i morgon på Borås Arena. Annars brukar vi alltid göra det en vecka innan.
Minns förra året tillexempel där jag var så pass kritisk till Anders Svensson, att jag blev blockerad av Mikkaela nästan i tre dagar. Sen sågs vi utanför Fredriksskans på matchdagen. Jag var fortfarande kritisk, mest på skämt. Elfsborg vann den matchen. Anders Svensson gjorde inte målet, utan det gjorde nog Jon Jönsson på en frispark som ändrade riktning och ställde Wastå i målet. Men det var inte detta som var de mest pinsamma i den matchen. Hela Fredriksskans elbelysning slocknade efter två minuter och Mikkaela m.fl hade nog så roligt borta på bortasektionen.
- Hej! Välkommen till boschen, där el produceras av en gubbe med dynamo som har dålig kondition.

I morgon är det match igen, denna gång på Borås Arena.
Jag jobbar med Willy hela dagen, annars hade jag åkt upp till Borås.
Har inga större förväntningar på matchbilden. Elfsborg lär vinna.
Är mest nyfiken på hur den nye brassen kommer vara.
Jag har inga förhoppningar om att knipa poäng imorrn. Och skulle det bli poäng så får man se de som en ren bonus. Och jag lovar dig, Mikkaela, att om så blir fallet ska jag inte håna Elfsborg eller dig.
Vinna.

Otrevliga jävla Stockholmare!

Idag kom det in en kund i affären.
Kund och kund är väl rätt dumt och säga i denna situationen som snart skulle uppstå. Jag stod i fruktdisken och fyllde på varor där. Då kommer det en kille, ca 25-30 år gamal och kollar lite på mig. Såg nästan ut som han sökte efter något. Så jag sa som vanligt.
- Hej!
Eftersom han såg så frågande ut frågade jag om det var något jag kunde hjälpa honom med. Brukar aldrig annars fråga det men han såg trevlig ut och vilsen.
Efteråt ångrar jag helt att jag ens sa hej åt honom. Ett pekfinger skulle jag givit honom om jag hade varit synsk som Mikkaea hade sagt.
Här får ni Konversationen:
Jag: -Hej! Kan jag hjälpa till med något
08:an: - Det är omöjligt att hitta något i er frys, priserna stämmer inte alls, och nästan alla priser som är uppsatta är varor ni inte ens har. Likaså gäller fruktdisken. Jag hittar inget pris. Jag handlar gärna lokalt men definitivt inte här.
Jag: - Jaha? Tack!
Vad skulle jag säga liksom? Kunde har alltid rätt, även om jag har rätt i alla fall  så kan man inte bara tjaffsa emot. Då har man inga kunder snart.

En stamkund som jag inte vet namnet på, men som brukar handla minst en gång om dagen i affären hörde alltihopa och kom fram till mig sen när han den förbannade 08:an hade gått iväg, utan att handla:
-  Ja det är inte lätt med sånna där. Han vet nog inte hur bra vi har det här med vår affär och hur uppskattade ni är och vilket jobb ni lägger ner.
Tack så mycket. Det värmde.

Efter detta rullade jag ut fruktvagnen på lagret och välte en läskback i ren frustration.
Ska tilläggas att det var en tom läskback. Inget glas eller så.
Gick och retade mig på 08:an hela kvällen sen.

Berättade för Irene sen om den här killen.
Hon blev heller inte glad. Men hon sa sen att man ska bara glömma dom där som är sånna.

Vi ska ta till oss den postiva kritiken som vi oftast får. Vi ska inte låta oss påverkas negativt av några som förstör och kritiserar oss negativt. Många turister som kommer till oss säger att vi har en väldigt fin och välsoterad affär. Även om vi inte har allt som Maxi eller Coop erbjuder, så har vi alltid det nödvändigaste.

Tack alla kunder som är trevliga mot oss.
Jag lovar iaf att bemöta er på ett trevligt sätt om ni ocksågör det mot oss.

Kommer alltid att älska ICA Nära Alby-Boden.
Den bästa affären någonsin.

RSS 2.0