Ingen passande rubrik

Dagen idag har bara gått upp i rök. Vart tog den vägen? Jag vet inte direkt vart jag ska börja någonstans.
Tycker ni det är intressant att höra om vad man gjorde från morgon till kväll eller är det bara meningslöst dravel? Jag tycker i alla fall att det ganska intressant att läsa.

Vi börjar väl då klockan 07.30 då jag steg upp. Åt. Duschade. Gick till jobbet. Kom hem klockan 14.00.

Det var det väsentliga för förmiddagen. Mer kortfattat går det nog inte att få det. Men men.

Resten av eftermiddagen spenderdes som många andra eftermiddagar och för den delen förmiddagar också gjort den senaste veckan. Nämligen i form av solning. Det börjar bli ganska tjatigt nu. Men istället för att bara ligga och sola var jag aktiv och gav mig ut på en löparrunda på ungefär 5 kilometer. När jag kom hem igen rann bara svetten från ryggen. Det är så det ska vara. Hoppade in i duschen fort som tusan med svalkande kallvatten.

På tal om ryggen ja. Den är bättre. Känner av det på morgonen och när jag jobbar. Blir ju mycket stå/lyfta saker i affären. Har tagit det lite lugnare nu med den biten.

Kvällen har däremot inte tillbringats hemma. Istället åkte jag till Skärlöv och tittade på fotboll. Uefa-cupen på agendan på TV4Sport (enda kanalen jag inte har). Matchen spelades faktiskt på Fredriksskans i Kalmar. Jag måste erkänna att det sved faktiskt riktigt hårt att inte få se matchen på plats. Men jag tror jag hade förlorat på att åka in och se den. Jag har inte missat en enda hemmamatch på tre år. Oavsett om det varit Svenska Cupen eller Allsvenskan har jag alltid varit där på plats 4079. Nu är den platsen nersmutsad av att någon annan suttit på den. Det blir att ta med såpa och skurtrasa på måndag när jag åter sitter där. Nej riktigt så allvarligt ska det nog inte gå, men ändå är det min plats. Men men. Hur som helst var det supertrevligt hos Jonsson. Dennis var på lika strålande (!) humör som alltid. Det bjöds på kaffe och kaka i halvtidsvilan. Matchen då? Ja den var avgjord efter sju minuter. Den slutade 7-1 till Kalmar FF. Sammanlagt gick KFF vidare med 10-1. Skönt. Men nu väntar nog betydligt svårare motstånd.

Nu sitter jag hemma. Vart annars liksom? Ryggen bränner av solbränna och myggbett. Förbannade mygg.

Imorgon står mycket på agendan.
- Fotografera Albylen innan dom börjar anlägga parken under nästa vecka
- Fotografera StenåsaBadets Camping
- Hjälpa till här hemma också
- Kvällen kommer tillbringas med "Albylen-dagen" där jag kommer fotografera.

Som ni ser är det fyra saker. Kanske inte så stora, men arbetet efter med bilderna och annat tar tid.

Jag ska försöka bestämma mig om jag ska med på resan, samt försöka få med Kristin också, men det lär inte bli lätt.

Tjillevippen! (Dennis, det är min slutkläm, kom ihåg det!)

Kick Off

Idag damp det ner ett brev i brevlådan (vart annars?) inför Media Markts kick-off.
Jag visste inte ens att vi skulle ha det. Men det brukar man nog ha om det startar ett helt nytt jobb. Ingen känner någon. Det är det kick-off:er är till för förmodar jag. Vi ska i alla fall vara på Öland med en övernattning. Vart, vet jag inte, men jag är väldigt nyfiken på vart vi ska vara. Övernattning i dubbelrum. Hua. Jag trivs bäst själv.

Dessutom ska vi i kassan åka till Norrköping några dagar, som jag har glömt vilka dagar det är, för att se och lära i Norrköpings varhus. Nog om detta nu.

Jobbat idag också, oväntat? Hann med att sola några timmar innan.
Annars vet jag inte vad jag ska skriva om. Just nu är det Paradise Hotell på TV. Minns ni det skitprogrammet?
Här hemma är det dock en viss person som börjat följa skräpet. För den intresserade så går programmet på TV400 på kvällstid.

En liten parantes innan vi avslutar för dagen; jag har fått spam till min mobil.
Jag har förstått att du har en ny hobby: din solning. Tänk att få sola i februari! Beställ resa nu, annars gör vi det. Hälsningar Jonssons resbyrå AB.

Trevligt meddelande. Men det föll inte mig i smaken. Bättre kan ni ;)
Nej men ärligt. Jag vet inte hur jag ska göra. En halvan av mig vill två veckor. Andra halvan säger NEJ! eftersom Kristin inte kan två veckor. Isf blir det bara en. Men jag vill inte flyga hem själv utan resebyråns sällskap. Dessutom vill jag inte resa ner till Kanarieöarna själv heller. Beslutsångest? JA

Ont i ryggen

Går runt med en ond känsla i ryggen. Det sitter en kniv någonstans i korstyggen.
Det värker. Jag har ont. Vad fasen har jag gjort för att fötjäna detta? Det har varit såhär nu sen i fredags morse.
Jag slår vad om att det var efter tennisen. Eller så kan det vara när jag lyfte lite i en av gymmaskinerna i Albylen efter tennis. I alla fall så värker det som tusan. Vad är bra huskurer mot värk? Tigerbalsam ska ju vara bra, men jag vet inte. Kom och tänka på Kan Jang, men det är ju mot förkyldningar så det funkar nog inte så bra mot ryggen.

För övrigt är jag nästa frisk nu från förkyldningen som jag ådrog mig på jobbet i förra veckan. Bara heshet kvar, precis som igår alltså.

Jobb idag mellan 8-14. Jag träffade Olle idag. Det var första gången på över en och en halv vecka som vi sågs. Sist han såg mig var jag bakfull till tusen. Jäkla Whiskey säger jag bara. Det var hur som helst kul och ses. Som vanligt kunde han inte låta bli och fråga "Malmö-Kalmar? Minns du den matchen?"
Klart som sjutton jag mindes matchen, trotts att jag inte såg den. Satt ju på Lånta Fjädrar i Kalmar på kvällen, ja ni vet. Resultatet var ju mindre kul. Därav "spydigheten" tidigare idag. Men jag vet att han skämt, den gamle Olle.

Många kunder kommenterar Kalmar FF, just för att dom vet att jag är ett så inbitet fan. Det är roligt att ha ett intresse som intresserar många. Man vet att man ALLTID kan prata fotboll med just dessa kunder.

Efter jobbet åkte jag till stranden. Eller ja strand och strand. Jag vet inte vad man kallar stenflisor vid havet för något? Stenstrand? Där låg jag i alla fall och lapade sol till klockan 16.30. Hann med att trampa rakt på en taggtråd, barfota till råga på allt, som någon idiot lagt ute bland flisorna. Tur att jag trampade på den med hälen. Huden är ju tjockare där så taggen gick inte så djupt. Men ont gjorde det.

Grillning har det också hunnits med i afton. Besök från den småländska skogen nämligen i form av Bernt från Kristvalla. Känner ni Bernt Karlsson? Har är rätt känd faktiskt. I alla fall i Småland.

Nu blir det en liten stund framför teven.
Tjilevippen.

Oj en vecka sedan

Är det så länge sedan jag skrev något? Ja förmodligen för blogg.se ljuger aldrig.

Men men, jag har inte haft tid att sitta här vid datorn så mycket. Det har hänt en andra massa roliga saker som jag fått lov att se till att gå i första hand. Som till exempel att sola. Fy fasiken vad brun jag är nu. Syrran säger att jag ser ut som en ... ja det där ordet man inte får säga. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så jämnbrun. Enligt mig själv då. Brukar annars bara ha den här bonnabrännan på armarna, men inte i år. Hela söndagen från 10.00-17.00 var jag enbart i solen iförd shorts. Det var makalöst härligt i alla fall. Idag har inte varit något undantag. Fast då fick jag "bara" sola till 13.30. Jobbet kallade vid 14.00.

Tänker nu dra lite kort om vad som har hänt i förra veckan för min del.

Började i måndags när det var stor avtackning av Cesar Santin på Fredriksskans. Kalmar FF vann med 3-2 och under avtackningen före och efter matchen kunde jag inte låta bli att släppa en tår från mitt ena öga. Det var så häftigt. 9689 personer hyllade honom. Men jag tror säker vi var över 10 000 inne på Fredriksskans. det känndes så. Vilket enormt tryck. Bästa publiksiffran på år och dar. Tänk om det alltid var så många som kom till Fredriksskan när det är matchdag. Jag försöker hela tiden få med mig folk som jag vill ska uppleva detta på plats. I måndags fick jag också det. Pappa följde med. Lasse (en kund) kunde inte gå på matchen själv så han lämnade in sin biljett på affären och sa att jag kunde ge den till någon som jag kännde som ville ha den. Pappa fick den alltså. Trevligt!

Tisdagen gik också i fotbollens tecken. Efter jobbet åkte jag, Annica, Dennis och Andreas och tittade på ÖM-semifinalen på Tallhöjden mellan Hulterstads AIK och Färjestadens GoIF klockan 21.00. 4-0 till F GoIF var nästan i underkant. Dom borde vunnit med fler mål, men vår målvakt Jonny storspelade i målet. Dessutom hade han stolpar och ribba med sig den kvällen. Vi på läktaren slogs mest med myggen som invaderade Tallhöjden.

Onsdagen var bara en dag som jag jobbade. En lugn dag med andra ord.

Nu ska Stephanie sluta läsa, om hon läser detta.
Jag har under förra veckan även hunnit med att vara sjuk en smula.
Började på torsdagskvällen när vi lirade tennis. Kände att det stack och killade i halsen när vi skulle gå hem. På fredagsmorgonen var det totalt igentäppt i halsen. Jag kunde banne mig inte svälja, för så ont gjorde det. Det var som om ett rivjärn var placerat inuti mig. Klarade jobbat på fredagen utan större bekymmer. Lördagen sen var värre. Då var det verkligen takdropp i näsan. Stackars Johanna fick stå i kassan nästan hela lördagen. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det. På kvällen bar det av till Kalmar med feber och hela köret för att se Mamma Mia.

Igår begav sig samma gäng som var på Tallhöjden i tisdags och på Mamma Mia i lördags till Kalmar igen för att se Lånta Fjädrar på Krusenstiernska gården. Det var en häftig upplevelse. Dessutom hade Jonsson bokat biljetter precis framme vid scenen så det var väldigt häftigt att få se alla skådisarna så nära inpå en. Kalmaritiskan i föreställningen var klockren. Som en lite parantes kan jag säga till Annica som undrade hur många personer som Krusenstiernska gården tar in. Den exakta siffran är 888 personer.

Så idag, då har jag faktiskt känt mig i mycket bättre form efter förkyldningen som härat sen i torsdags. Enbart heshet som man kan leva med. Men inget snörvlande och hostande vilket kanske inte är så trevligt för kunderna i affären. Har mestadels hållit mig i bakgrunden idag för att slippa prata med folk. Men vissa kunder kan man inte undgå att prata med. Speciellt Rydan, Kjelle och Olle. Vilka är dessa figurer då? Det får ni veta om ni handlar på Alby-Boden.

Imorgon blir det solning igen 14.00-17.00. Mera brun!

SLUTSÅLT

GAH!

Redan nu, är det slutsålt på Fredriksskans. Fy fan vad härligt!
Underbart!

Men det måste vara väldigt tråkigt för dom som inte kommer in.
Jag lider med er.

Tack Cesar Santin #25


Sju poäng, tabellen talar för sig själv


Ser ni så nära?!

Har suttit i eftermiddag som på nålar.
Ser ni allt det där svarta på kartan? Det är åska. Kraftig Åska dessutom!
Blev det något? Nej, icke då. bar i resetn utav Sverige hade dom förbannat roligt.
Åskan orkar ALDRIG över till Öland. jag blir sur, riktigt sur.

EDIT: Tydligen funkar inte länkarna frånSMHI dagen efter. Attans!

Lyssnade du Stephanie?

Jag brukar alltid lyssna på Karlavagnen på P4 innan jag somnar på kvällarna. Det är ett bra program. Tilltalande på ett bra sätt, breda och smala ämnen. Varje kväll. Nu ikväll handlar det om läsupplevelser. Boktips samt upplevelser man har haft med boken. Det slog mig att Stephanie borde lyssna och kanske ringt in och delat med sig. Hon ju läser mycket. Hon kanske rent av lyssnar nu? Men ifall hon inte skulle göra det går det ju alltid att lyssna i efterhand på sr.se Detta inlägg var till dig Stephanie =)

Videon som får mig att bara le och åter le


Ja jag är en kändis

Ölandsbladets artikel

Barometerns artikel

Tack alla fina kunder och personer som har visat sin uppskattning över min bild i dagens lokaltidningar.
Tack för den positiva responsen jag fått. det är inte varje dag man kan gå med huvudet högt och vara stolt.
Tack!


Det var fejk, som jag trodde

Ni kanske minns den här videon som jag bloggade om för någon vecka sedan.

Nu har Aftonbladet via CNN tagit reda på hur det egentligen står till med popcornen.
Det ser ni här

Tack Hasse Berggren



Detta inlägg är tillägnat Gefles Hasse Berggren för instatsen ikvällens möte mot Elfsborg på Borås Arena.
Tack för att du gjorde mål och satte Ellos på plats.
Tack för att du kämpade.
Tack för att Gefle tog tre poäng.
Tack för att du lät Kalmar FF ha fyra poängsavstånd ner till Elfsborg införnästa omgång.
Tack för allt ikväll!

Du är guld värd (för Kalmar FF).
Tack för en oförglömlig kväll på Borås Arena.

Även Ölandsbladet nappade



Så här ser det ut på Ölandsbladets hemsida för tillfället.
Även dom nappade på nyheten som jag först skickade till Barometern.
Klicka på bilden för att komma till ÖB:s hemsida.

SMHI har gjort uttalande



Klicka på bidlen för att läsa artikeln!

Publicerad på Barometern.se



Som ni kanske har sett så har jag fotograferat en tromb som uppstod här öster om Öland i tidigare inlägg. Skickade in en utav bilderna till Baromtern också, nu har dom publicerat bilden. Coolt! Frilandsfotograf here we go!
Klicka på bilden för att läsa artikeln!

WOHO! Tromb!




Andra dagen i rad

Det är ju för jäkligt att man har tajmat in två dagar på jobbet när det varit åska utanför fönstret. jag blir lite smått förbannad och frustrerad. Men jag hoppas det kommer mer i eftermiddag. Men den chansen anser jag som minimal. Det var allt för nu. Åter till filmen på TV.

Massor med regn

Oh idag slog det äntligen till. Åska och regn över Öland. Härligt!
Tyvärr var jag i affären och jobbade när det var som bäst. Men jag stod på bryggan och bevittnade detta skådespel. Det var mäktigt och härligt.  Tydligen var Alby det ställe som fck mest regn idag. Under kvällen frågade jag folk från olika byar hur mycket regn dom fått. I Skärlöv hade det bara regnat 2mm idag, Hulterstad 6mm, Triberga 17mm och så Alby 18mm. Alby ska alltid vara värst. Men så är det ju centrum för sydöstra Öland också.

Nu ikväll ser det ut som att en cell kan vara påväg mot Öland igen. Det skulle vara härligt med lite nattåska som jag kan fotografera. Hoppas på det nu.

Media Markt-Sussane ringe ikväll. Nu visar det säg att jag kommer jobba 100% dvs Heltid på Media Markt under tiden 21 augusti till 1 oktober. Riktigt härligt! Tack! Money rulez som Mikkaela säger.





Extremväder när det är som bäst


Fortfarande ledsen

Såhär fem timmar efter matchen så är jag fortfarande besviken och deprimerad över att Kalmar FF inte lyckades ta tre poäng. Man måste kunna få vara ledsen. Innerst good tror jag att alla som såg matchen och sympatiserar med KFF känner en nedstämndhet ikväll. Och det är befogat. Veckan kommer bli oändligt lång nu. Riktigt lång och jobbig. Hur ska jag orka jobba? Tar jag fotbollen på överdrivet allvar? Troligtvis. Om någon vet ett sätt att bota denna "sjukdom" säg till isf. God natt.

Tomhet

Jag vet inte ens hur jag ska börja formulera mig inför denna bloggning. Jag har ingen som helst motivation. Anledningen är denna; Kalmar FF spelade urdåligt i dagens match mot Halmstad BK. Halmstad hade en chans att göra mål på. Det gjorde dom också. Kalmar hade 17 stycken, och lyckades bara göra ett mål. Oavgjort alltså. Jag hade på förhand känslan av att det inte skulle bli så lätt som många trodde. Visst, det är lätt och säga detta i efterhand, men jag hade det liksom på känn. Sen att jag gått runt i veckanoch stoltserat med att Kalmar FF är Sveriges bästa lag har jag nog fått sota för.

Det brukar alltid kännas som en seger när man kvitterar ett underläge precis i slutminutrarna, men det gjorde inte det idag. Hade man däremot vunnit så självklart hade man varit glad för det. Nu förlorade an två poäng mot Elfsborg. Visst, Kalmar FF kommer ändå leda Allsvenskan efter att denna omgången är klar, men bara med en poäng om det vill sig illa. Tyvärr.


Solbränna

Tvättade huset idag på morgonen. Stpd högt upp i det blå i en skylift. Riktigt högt upp. det var häftigt. Men nu märker jag att jag blivit ordentligt solbränd på ryggen. Det svider och är varmt. Inte allt för skönt. Men jag bryr mig inte. Huvudsaken är att man är ute och blir brun. det gillar jag.

Nu ska jag bege mig rödklädd och fin till Fredriksskans och se Sveriges bästa fotbollslag, Kalmar FF.
Tjingeling.


Dubbelbokning

Det har skett en dubbelbokning av en sak. Attans. Men jag överlever.

I väntans tider

Kom just in till Kalmar och satte mig i lägenheten. Hade jag haft en balkong så hade jag solat nu. Tyvärr äger jag ingen sådan. Skit också. Jag sitter nu och väntar på matchen som börjar vid klockan 16:00. Latmaskar ser matchen säkrast på TV4. Vi som gillar spänningen på plats ser självklart matchen på plats. Enkel matematik. Not. Det här lät som en riktigt käftsmäll mot dom som tittar på matcher via tv. Men det är så det ska vara.

Var i Borghoml en sväng innan jag körde in till stan. Lämnade av syster på någon gata. Det är en väldig tur att man inte bor norr om Färjestaden det säger jag bara. Vad mycket folk, bilar och annat ivägen. Det är så underbart skönt att bo på södra. Tack!

Riktig fest, fotbollsfest!

Det finns ett ställer här på östra öland som det festas en hel del på. Dom som kommer härifrån vet nog vad jag pratar om. Jag har aldrig varit där nu på senare år. Festplatsen var förr i tiden uppskattad av medelålders människor. Men nu har ungdomar tagit över. Jag skulle aldrig få för mig att gå dit i år heller. Då går jag ut en kväll i Kalmar, lätt. Då får man träffa nya människor, iaf under sommaren. Ni som fortfarande gillar björket fortsätt gå dit, men mig får ni aldrig med dit. De är Kalmar som gäller

En liten detalj som är ganska stor

ÖGONORGASM x1000



Ser ni vilka som ligger först? Just det, Svergies bästa lag, Kalmar FF.
Kolla in målskillnaden. Inget annat lag har så bra målskillnaden som, just det, Kalmar FF.
Klicka på tabellen för utförligare information.

Hur man böjer ett verb

Igår böjde jag verbet rolig som ni kan läsa lite längre ner om.
Idag ska jag på nytt börja ordet bra. Vet ni hur man gör det? Såhär: Bra, bättre, bäst, Kalmar FF.
Jo det är faktiskt sant. För idag var verkligen KFF bäst. Man vinner med 5-1 mot Gefle som man fick stryk mot båda gångerna förra året. det är verkligen sådana matcher man ska vinna, eller allra helst ta poäng i. Det gjorde KFF ikväll. Tack Kalmar FF för att ni kommer få mig på bra humör åtminstone fram till på lördag eftermiddag/kväll. Tack!

Föresten, tack till Ingvar som kom hem idag och bjöd in oss på fotbollsmatch. Jag hann bara se andra halvlek men det räckte gott och väl. Matchen var redan kör för Gefle innan halvtidsvilan. Kalmar ledde då med 3-1. Tack Ingvar!



Källa: Klicka på bilden

PPV någon?

Blir nog framför webbradion andra halvlek kommer att spenderas av matchen ikväll, tyvärr.
Ingvar verkar inte vara hemma. Om det inte dyker upp något omedelbart.

Rolig, roligare, roligast, IFK Göteborg

"EM är över. Semester är sedan länge slut. IFK Göteborg tycks dock inte ha varvat upp ännu. Svenska mästarna föll tungt med 2–0 (1–0) i den allsvenska omstarten.

Niclas Alexandersson efterlyste inför den allsvenska ny-premiären bättre spel från svenska mästarna. I en intervju med sportbladet.se sa han så här inför matchen mot Trelleborg:
– Det man kan säga är att vi har ambitioner att försöka hitta ett bättre spel än vi hade under våren och då är väl det här en typ av match som vi ska vinna. Det blev precis tvärtom. IFK Göteborg spelade dålig fotboll och föll mot Trelleborg med 2–0. Det var TFF:s första seger på bortaplan i allsvenskan den här säsongen.

1–0 kom i den 29:e minuten genom Paulinho Lopes Tavares som nickade in Jonas Bjurströms boll. Det var ställningen i halvtid. I andra halvlek försökte IFK Göteborg lyfta upp spelet, men hade svårt att skapa något tryck rejält tryck mot TFF-målet. När så Fredrik Jensen kontrade in 1–0 med en kvart kvar att spela var matchen avgjord.

Strax därefter hade Ragnar Sigurdsson en boll i mål, men vinkades av för offside. Därmed var IFK Göteborgs hopp om poäng i omstarten ute."

Källa: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/ifkgoteborg/article2810768.ab

Trelleborg får ses som väldigt effektiva framför mål. 8 skott totlat varav 3 skott på mål där 2 sitter i nätmaskorna.
Det är starkt. IFK hade både bollinnehav och fördel av skotten, men bollen ville inte in. Nu tappade IFK till serieettan som vi alla kan namnet på, Kalmar FF. KFF som imorgon gör omstart mot Gefle borta har nästan en skadefri trupp. Carlsson, Sacramento och Sorin är borta. Sorin som är tillbaka i full träning nu efter sin långa fotskada får alltså inte åka med. Anledningen enligt officiella hemsidan är att han inte är i matchform ännu.

Imorgon hoppas vi att Djurgården kan stjäla poäng mot Elfsborg samt att AIK tappar mot Örebro borta på torsdag kväll.
Givetvis hoppas vi (jag) att Kalmar FF visar vart skåpet ska stå mot Gefle imorgon. Dessvärre jobbar jag. Får bli att titta på andra halvlek någonstans. Ingvar verkar inte vara hemma, Jonssons har jag inte frågat. Kanske blir att lyssna på matchen via webben. Sorgligt men sant.


Källa: Klicka på bilden

Här händer det inte så mycket

Dåligt med bloggandet den senaste tiden. vet inte varför. Men det hinns liksom inte med. Man sitter inte så ofta vid datorn. Eller ja ofta sitter jag iof här, men inte så långa stunder så jag hinner skriva. Men men. Har det hänt något annat skoj? Inte vad jag vet.

Ikväll har vi i familjen åter grillat mat. Jag tror aldrig vi har grillat så mycket under de senaste åren som vi gjort under sommaren nu. Det blir verkligen kalasgott. Särskilt när jag får gör det själv. Det är nämligen jag som är grillmästaren i huset. Så behöver du/ni en som verkligen KAN grilla så gör jag det gärna. Eller varför inte, jag kan bjuda på grillad mat någon dag. Det skulle vara trevligt. Entrecôte och kareéskivor är min specialité. Särskilt ICA:s egna.

Tjingeling för nu.

RSS 2.0