Tillbaka på banan igen

Så klev man då in på genom den röda dörren, in i bunkern, denna morgon den 20/7 för tjänstgöring i den rödsvarta uniformen. Här var det ingen rast och ingen ro, bara slita och släpa. Det har bland annat skett stora förändringar ute på fältet. Vårt grannland har bland annat dykt upp för att hjälpa oss att positionera om visa av förbanden. Bland annat har dom vita amiralerna har flyttats omkring och fått utökat område att patrullera på. Dessutom har walki-talkieförbandet fått en minskad yta att röra sig på. Det är väl ungefär det som jag hunnit uppfatta som den soldat jag är.

Alltså, ingen förändring i sambandscentralen. Vi har det fortfarande lika jävligt. Men sånt är livet. Det är i alla fall skönt att kamratskapen är god i bunkern. Men jag saknar några av mina allra käraste kamrater.

En ren käftsmäll

Imorgon går livet tillbaka till de normala. Semestern är slut och jobbet kallar en tillbaka. Man lär åka på en rejäl käftsmäll imorgon när man återvänder. För det första jobbar jag hela dagen vilket innebär kassatjänst i princip hela dagen lång. Har en timme och en kvarts paus sammanlagt under dagen, då får jag lämna mitt bås. Det kallar jag käftsmäll.

Annars kommer denna veckan vara väldigt innehållsrik ändå. Ptja, imorgon händer väl inte så mycket mer än en rak höger på käften så att säga. Men tisdagen inbjuder till fotboll på Tallhöjden. Hulterstads AIK ska försöka slå ut RM IF i ÖM-semfinal klockan 21.00. Chanserna ser väl ute såhär ungefär 20-80 till RM:s favör. Alltså så har man inga stora förhoppningar om seger.

Onsdagen så jobbar man till 18.30 om planen håller. Sen bär det av till Fredriksskans. Det är ju fotboll i form av Champions League-kval. Chanserna här anser jag som 30-70 att Kalmar klarar sig vidare. Dvs så är dom nog relativt små. Får Debrecen in 0-1 tidigt så måste Kalmar göra 4 mål. Vilket kommer bli oerhört svårt. Aja hoppet är det sista som överger en sägs det. Om det stämmer är en annan femma.

Torsdagen kommer tillbringas i Karlshamn för att titta på revy med Magnus Uggla och andra underhållare. Jag kommer nog stå för underhållningen i bilen ner till Blekinge. Jag brukar göra det. Jag ser fram emot det också.

Fredag och lördag ser nog betydligt lugnare ut. Blir det fint väder kanske man tar en svängom neråt stan med trevligt sällskap. Framtiden får utvisa detta.

Söndagen är det åter dags för revy, eller vad man ska kalla det. En kär TV-serie har flyttat utomhus till Kalmar, Svensson Svensson på semester Det är åter dags att bänka sig med Jonssons i Krusenstiernska gården. Ser fram emot detta.

Nu är klockan väldigt mycket och därför kommer jag avsluta här.

Tjosan!

RSS 2.0