2-2 spelar ingen som helst roll

Förra veckans debacle (stavning?) mellan Kalmar FF och Örebro SK på Fredriksskans spelar nu ingen vidare roll för topstriden i och med att Elfsborg förlorade idag. Elfsborg som har en match mindre spelad än Kalmar FF ligger nu 5p bakom KFF i toppen. Alltså, när IFE spelat sin hängmatch mot MFF i september så kommer man ändå vara två poäng bakom KFF, om nu Kalmar FF vinner sina matcher i fortsättningen också.

Dagens match som slutade 4-1 till slut startade annars väldigt piggt från båda håll. Efter 30 sekunder kunde det stått 1-1 om det hade villt sig väl. Istället gjorde GAIS 1-0 på ett kanonskott. Kalmar spelade skit, och fick ingenting att fungera i första halvlek. Kvitteringen kom dock i den 30:e minuten genom kapten Rydström som säkert placerade in bollen bakom Dime i GAIS-målet. Dime Jankulovsci (stavning?) signalerade för att han släppte bollen utöver kortlinjen. Istället gick bollen alltså in.

Andra halvlek var det inget snack om vilket lag som spelar bäst fotboll i Sverige för tillfället. Slutresultatet skrev till 4-1, där det fanns 4 olika målskyttar i matchen. Rydan, Brasse-Lasse, Ingelsten och Dauda.