Stå ut eller spela bättre!

Just bevittnat Halmstad BK - Kalmar FF genom PPV. Och jag måste säga det att Kalmar spelade bländande fotboll i första halvleken. Halmstad kom inte upp i något anfall alls knappt. Det tog stopp redan vid mittfältet. Kalmar tar ledningen också, 1-0 genom frispark av Sorin som en HBK-skalle nickar i eget mål. Fram till det kan man väl säga att Kalmar va de bättre laget. Men så händer någonting.
Precis innan halvtidsvilan så IDIOTPASSAR Eklund i eget straffområde och Arvidsson i HBK får göra 1-1. Helt orättvist. Varför Kalmar FF? Varför? Man blir helt tom.

Andra halvlekn drar igång och nu känndes det verkligen som att Kalmar skulle kunna trycka dit 2-1 och kanske 3-1 också. Istället har taktpinnen ramlat ifrån Kalmar och detta är helt och hållet HBK's halvlek. Helt ombytta roller alltså. KFF tillbakapressat, Halmstad leker med Kalmar. Det är då frustrationen gör så påmind. Varför kan inte Kalmar FF göra två bra halvlekar? Varför sätta in Rasmus Elm istället för Fabio?
Frågor som vi nog aldrig kommer få svar på.
Halmstad gjorde också 2-1 som jag trodde. Min pesimism brukar oftast resultera i optimism efter slutsignalen. FAN OCKSÅ!

Inte ens Ari kom upp i sin vanliga klass som han hade när serien slutade i höstas. Ska man bli proffs kan man inte springa runt och bara vänta på boll. Tycker nästan det är Dedé Anderson-varning på Ari.
Förbättras inte spelat får vi kanske inrikta oss på en placering runt tionde plats.

Rydström gick i veckan ut och "kritiserade" hemmapubliken på Fredriksskans. Med all rätt egentligen. Det gnälls så fruktansvärt mycket på spelarna från läktarhåll och Sorin blev "rädd" sade Rydström från hemmapremiären förra helgen..
Men om ni, Kalmar FF, spelar bra i en halvlek och uppträder som ett Reservlag i andra halvleken, Tycker ni inte då att det är underligt att Kalmar-pubilken buar och gnäller på er? Spela bättre i två halvlekar och bli påhejade istället.

Mot Djurgården nästa vecka vill jag i alla fall inte höra gnället från ståplats bakom mig. I alla fall inte rop som "Fan va dålig du är Sorin. Det är då själva fan va kassa Kalmar är!" Heja på istället och gör Göte-klappningarna. Det hjälper!