Hej då Sverige

Om knappt 6 timmar åker Andreas, Annica, Jag och Dennis till Gran Canaria.
Jag är nervös.

Vi kanske hörs från andra sidan jorden om några dagar.
Eller andra sidan jorden var väl att ta i. Vi ska ju inte så långt.


Skrivkramp

Jag borde kanske skriva något om dagen idag. Men jag kan inte. Jag vet inte varför.
Jag har som sagt varit på Manpower och och skrivit på ett kontrakt om att få jobba på City Gross.

Känner mig så här i efterhand "Vad är det jag håller på med egentligen?"
City Gross, jag är ju ICA för tusan.

Det får räcka så här för stunden.
Måste smälta intrycken från idag.

Kan ju ta en parantes i ämnet. Jag var ensam kille i en grupp av elva personer.
Resten var tjejer. Det ni.


Nervös till 110%

Jag steg upp ur min säng runt klockan 08.30 idag.
Jag har haft så sjuka drömmar om denna dag inatt.

Det är ju dags för påskrivning av kontrakt för Manpower/City Gross, samt att jag kommer få träffa de andra tretton personerna som blivit antagna till tjänsten.

I natt drömmde jag att tre stycken kompisar också fått jobb där. Det var inte Andreas, Annica och Dennis. Nej det var tre stycken andra. Annars vore det väl mer logiskt att det var just dom tre. Men icke. Jag tänker inte berätta vilka det var. Det är inte väsentligt.

Men nu som sagt, är jag nervös.
Mycket på grund av att den kommande resan till Gran Canaria stundar. Själva resan är jag inte nervös över. Utan det är att jag kanske missar något av någon utbildning hos City Gross vecka 9. Alltså veckan A, A, D och jag är iväg till Gran Canaria. City Gross öppnar nämligen... Nej jag tänker inte säga. Men jag vet vilket datum dom slår upp dörrarna.
Men jag hoppas detta löser sig.

Märker ni hur jag svammlar? Det gör jag när jag är nervös.
Attans. Det är väl lika bra att jag inte skriver mer. Får printa ner mer i eftermiddag, efter mötet.

Roxette-fan


Jag värmer upp

Idag har jag på riktigt börjat fundera vad jag ska ha med mig till Gran Canaria. Jag har kommit fram till att jag behöver en hel del. En hel del saker kommer jag inte få plats med. Men men. Jag kanske kan få låna lite plats i miniknubbisens väska?

I alla fall så har jag testat och provat kläderna som jag inhandlat så dom sitter som dom ska.
Cargo-shortsen sitter som gjutet på mig, med en matchande matchtröja i form av Kalmar FF. Riktigt snyggt må jag säga. Men än så länge är det väldigt kallt att gå runt i dessa kläder. Jag hoppas få bättre användning av dom om några dagar.

En liten fråga till folket i söder.
Har ni shorts och t-shirt redan när ni kliver på planet i Kalmar?
Eller kommer ni vara klädda som jag, i långkalsonger och fiberpäls?

En annan sak som kanske inte är så viktig, men ack så trevlig är att premiären av Hulterstads AIK:s hemsida är nära.
Det är bara få detaljer som är kvar, sen har vi en sprillans ny hemsida. Men jag behöver hjälp, av ett geni. Jag vet att det finns två stycken sådana här genier i Skärlöv. Annica eller miniknubbisen. Jag behöver någon av er för att den sista pusselbiten ska falla på plats på hemsidan. Ställer ni upp? Tack på förhand i alla fall.

Nu ska jag återgå till att värma upp inför resan med att lyssna på mitt kassettband "Hur du övervinner flygrädslan" Jag har bara kommit till introt ännu.

Önska mig lycka till.

Deltävling 2

Har just suttit och smält resultatet av melodifestivalen från deltävling 2 i västerås. Jag må säga att det var lite av en skräll att Carola och han som har en namne i skärlöv inte gick vidare. det slogs nämligen röstningsrekord för en enskild deltävling ikväll, därav trodde jag det skulle vara jämnt i röstningen och att carola skulle gå vidare.  men så blev det inte. mamma och ja sa innan resultat presenterades "vi hoppas carola och jonsson inte går vidare direkt."

Tänk om vi satt 100 kronor på att dom där rödingarna och sanna skulle gått vidare. det hade givit en liten slant på resultatet. men men.

Personligen hade jag sett melodi nummer fyra som vidare i andra chansen. den där om svalan.
jag tror den hade melodi nummer fyra. men ni vet vilken jag menar.

det skönaste var ändå att carola och jonsson inte gick vidare direkt. go e-type och poddles eller va dom heter.

om en vecka är vi på en annan ö en öland.
vilken? ja ni får lista ut vilken.

som tur är så spelar INTE Linda Bengtzing nästa vecka. Jag missar ingenting i melodifestivalvög i alla fall.

nu blir det att se mera på "se upp för dårarna" på tv4. Har sett den minst fem gånger, men jag älskar den för det.

over and out for this time.

Citygross

=D


Min diagnos: Hypokondri

Hypokondri eller inbillningssjuka, ibland nosomani, är ett tillstånd som innebär att den sjuka är övertygad om att hon har en eller flera fysiska sjukdomar trots att hon är fysiskt frisk. Hypokondrin i sig är ett ångestutlöst psykiskt problem, som fokuseras bort från själens tillstånd till en obefogad oro över kroppens fel och brister. Kroppens normala signaler och utseende tolkas som sjukdom eller hot om sjukdom. Sjukrollen är central för den av hypokondri drabbad. Genom sitt innehav av en fysisk sjukdom äger den drabbade rätt att stänga av livet och livets alla krav och orkar leva med sin existentiella ångest. En person som lider av hypokondri kallas hypokondriker.

Psykosomatiska symtom är vanliga, men en hypokondriker tolkar diagnoser som att läkaren försöker göra alla allvarliga symtom till en psykologisk gåta istället för vad det faktiskt är eller kan vara. Den sjuke kräver ofta att få vila och möjligen ett par läkarbesök samt ett sjukintyg som konfirmerar sjukrollen.

Det är ett observandum att hypokondrikern inte är lat eller arbetsovillig. Hypokondrikern är heltidsupptagen med att vårda sin av sjukdom ständigt hotade kropp.

Hypokondri är åtkomligt för behandling med samtalsterapi, som kan göra symtomen hanterbara för den enskilde och därmed ge möjligheter till ett hanterbart vardagsliv. Oron och rädslan för fysiska sjukdomar kvarstår men på en lägre nivå. Vid svåra besvär, där ängslan övergått i ett ångesttillstånd, kan ångestdämpande läkemedel var nödvändiga under inledningsfasen av samtalsterapin.


Vinterkräksjukan here we go

Idag har man skjutsat familjen Olsson till Kalmar Airport för dom ska till Egypten.

Det enda lilla kruxet i den biten var att Fredrik, i hans villa på Ingelstorp hade dom Vinterkräksjukan.
Pappa visste om detta innan jag åkte idag, men sa inget. Tack så väldigt mycket!

Nu sitter jag här och bara väntar på att jag ska spy snart. Fy fan.

Inte haft ork

Jaha nu ska man försöka ta och komma igång med bloggandet igen då efter påtryckningar från vissa läsare. Kul att dom vill att man skriver något, men jag har inte haft ork eller lust átts kriva något de senaste dagarna. anledningen? ja det vet jag inte själv knappt.

kan kanske vara för att jag inte mått så bra. har antigen varit psykiska påfrestningar som gjort att jag inte orkat sitta vid en dator. Eller så har det varit fysiska krämpor som satt stopp för det. men nu känner jag mig fit for fight igen.

Resfebern kommer så sakteliga krypande.
Ibland känns det som att jag verkligen inte vill resa, sen efter någon timme, så tänker jag "shit vad skoj detta ska bli" jag vet inte vad det beror på. Flygrädsla? nej jag tror inte det i alla fall. Jag har ju flugit förr så jag vet ju vad det handlar om. Något längre lär väl denna resan bli.

jag har en lite fråga till resebyrån, jag har säkert frågat förr men jag glömmer saker så ofta nu för tiden, vad heter stället vi ska bo på? Folk undrar nämligen, (läs: Ulla)

Idag berättade dennis att han handlat saker till resan. jag vet inte ens vad jag ska ha med mig förutom shorts och massor med t-shirts. men det löser sig väl. förhoppningsvis.

imorgon står följande saker på dagordningen:
Köra ner den uppbrunna teven till TV-lasse i mörbylånga, och se om den går att fixa.
Köra familjen olsson till flyget i Kalmar vid 16.30.
Frågan är nu, hinner jag hem till pingisen? Jag ska gå imorgon. Även att det är skidskytte ska jag vinna tillbaka mina pengar.

Om ni undrar varför namn och nya meningar på detta binlägg inte är markerat med stor bokstav ibland kan jag förklara det med följande; lånar kristins dator, och space-knappen är dum.

tack för mig

Melodifestivalens kung


Östran kontrade smart

I torsdagens tidning var det underbar läsning i Östran på Opinionsidan. Jag citerar:


Det saknas något i Växjö...
Företrädare för Växjö flygplats var i går i Kalmar för att dela ut gratis flygbiljetter till Tyskland. Detta eftersom det inte går att flyga mellan Kalmar och Tyskland.
Onekligen en provocerande handling och lite lagom kul.
Talet från flygplatsen i Kalmar om oanständighet är både löjligt och humorbefriat.
Returnera istället bollen med glimten i ögat.
Låt företrädare för Kalmar FF åka till Växjö och dela ut biljetter till allsvensk fotboll.
Varför inte redan den 20 april när Östers IF tar emot Lindome GIF hemma på öststatsliknande Värendsvallen i seriepremiären i division ett södra?
Allsvensk fotboll lär de ju inte kunna se i Växjö under de närmaste åren.

RSS 2.0