Stålhammar brukar betyda problem... Så även idag, men inte för Kalmar

Det har spelats allsvensk fotboll idag på Fredriksskans i Kalmar.
7349 personer hade kommit för att titta på den bästa matchen som Kalmar FF spelat på mycket, mycket länge.

Jag själv kom till Fredriksskans ungefär 45 minuter innan matchstart. Tänkte att nu ska jag få kolla på uppvärmningen ordentligt samt att kanske träffa någon man kan prata lite med innan man sätter sig till rätt i sin stol. Sagt och gjort. Satt där och tittade på uppvärmningen för domare och spelar.
Just domaren i denna match skulle spela en betydande roll för spelets gång.

Jag sa till min granne till höger
- När Daniel Stålhammar dömer matcher blir det alltid minst en utvisning.
Visst höll han med mig i det jag sa.

Matchen kom igång och Fabio hade ett farligt skott efter bara 30 sekunder. Publiken på Fredriksskans hade knappt hunnit sätta sig till rätta i sina stolar. Kunde mycket väl stått 0-1 efter detta skottet. Touray räddade Djurgården den gången. Kalmar spelade sedan första halvleken mycket bra fotboll och det borde stått minst 1-0 till KFF.
Förutom det sköna spelet KFF bjöd på, bjöd Djurgårdarna på ett par riktigt kvalificerade filmningar. Kanske bättre att söka till Dramaten i Stockholm där dom kan bli stuntman? Går fan inte att hålla på och filma i situationer där försvararen tar bollen på ett schysst sätt.
Visst vi i Kalmar har också ett par spelare som också kanske borde söka sig till Dramaten, framför allt en, men Djurgårdarna är bara patetiska med sitt filmande.

Djurgården hade för övrigt bara en chans i första halvleken men det var också den farligaste i hela halvleken. Men Wastå stod i vägen två gånger genom två snabba reflexräddningar.

Andra halvleken och Kalmar fortsätter dominera.
Stålhammar som brukar vara en Kalmar-hatande domare har bytt till att vara Stockholmshatare verkar det som.
I första halvleken hade vadera lagen fått varsin spelare varnad. Fabio i Kalmar FF och Andrej Komac i Djurgården. När Stålhammar dömer brukar det som redan nämnt bli en utvisning till något av lagen. Av någon konstig anledning burkar det vara Kalmar FF som får utvisningen mot sig. Men inte idag.

Andrej Komac fick sitt andra gula kort efter att ha kapat Cesar. Och Djurgården var reducerat till 10 man på planen. Egentligen var det bara en spelare som spelade bra i hela matchen i Djurgården och det var Pa Dembo Touray. Hade det inte varit för honom hade Djurgården legat under med minst ett par bollar redan innan utvisning kom.

Två minuter efter utvisning kom så målet som alla KFF:are längtat efter. På straff. Signerat Cesar Santin. Förarbetet signerat Patrik Rosengren som blev fälld i straffområdet.
Målet var så vackert.

33 minuters väntan hade innefunnit sig till klockan skulle passera 90 minuter.
Segt, men Kalmar malde på. Men när Ari, Fabio och Cesar byttes ut istället för Daniel Pettersson, Rasmus Elm och David Elm så dog anfallsspelet totalt. Det var inte alls samma skärpa som innan.
Men Kalmar vann både matchen på planen och på läktaren!

4-1 i avslut på mål i första halvleken följdes upp med totalt 16-2 i avslut på mål efter slutsignal. Det säger ju en hel del hur utspelat Djurgården faktiskt blev.

Ska man vara kritisk till något denna eftermiddag så är det just avsluten. Det är den lilla skärpan som fattas för att det ska bli mål. Det är det enda som jag har att kommentera på.