Personalfest och "Jag står för vad jag tycker"

Efter en liten titt bland kommentarerna i det senaste inlägget från i torsdags hittade jag en intressant rad "försäkringskassan och arbetsförmedlingen har ändrats drastiskt sen den nya regeringen tog över"
Visst det har blivit förändringar. Det kanske är bra att man måste söka över hela landet. Men saken är att jag inte vill söka över hela landet. Nu låter detta hur dubbelt som helst. Det bästa vore att starta eget företag. Det bestämmer man själv över.

Jag kan bara konstatera att 1,5 miljoner svenskar är arbetslösa eller jobbar mindre än de skulle vilja. I socialdemokraternas Sverige har jobben blivit till friår, arbetstidsförkortning, plusjobb och AMS-åtgärder. Det borgliga blocket vill att fler ska ha ett jobb. Därför vill dom sänka skatten för alla, men allra mest för de som tjänar lite och som därför behöver det bäst. Och därför vill dom underlätta för företag att starta, växa och stanna i Sverige.
Men med en socialistisk regering försvinner denna möjligheten. Tyvärr får vi nog inrikta oss på att det kommer bli Mona och Miljöförstörarna som tar över i nästa val. Tyvärr.
Nog om politik nu då. ska försöka reflektera lite över gårdagen.

Var en stund i Kalmar och handlade present och mat, samt hämtade Kristin på skolan.
Ungen har en telefon men hon har den antingen avstängd eller ingen täckning när man behöver få tag i henne. Smart.

Igår kväll var det personalfest hos Willy och Irene.
Klockan 18:55 svängde Andreas in på parkeringen och in tågade vi till Fredrikssons.
Mycket trevligt får jag lov att säga att det var.
Vi var hela gänget samlade dvs. ägarna själva, Andreas och jag, Sara, Lovisa, Martina, Jessica.
Till förrätt serverades soppa med kräfta. Väldigt stark soppa var det. Här hade man inte sparat på peppar. Fick klunka i mig ett helt glas fullt med vitt vin för att försöka släcka törsten så gott det gick, men det blev man ju bara ännu törstigare av.
Medan vi väntade på varmrätten så pratade jag lite fotboll med Andreas, Robin och Ola. Vad annars liksom. Det är väl det ända jag kan något om.
Till varmrätt serverades kyckling med pressad potatis och grönsallad. Det var kalasgott. Jag vågade inte ta så mycket första gången ifall det inte skulle räcka till de övriga. Jag är lite glupsk av mig. Men andra gången tog jag till mig lite för mycket, men det var gott. Inte lika starkt som kräftan, men gott. Så därför slank det ner mycket lätt.

MItt i maten tar Irene fram ett kuvert där hon meddelar att vi har verkligen varit skitduktiga allihopa under sommaren. Aldrig har vi sålt trisslotter som nu. Därför belönades vi med ett pris av 1000 kronor från Svenska spel eftersom vi slog förra årets försäljningssiffror. För dom pengarna ska vi åka till Borgholm den 27 oktober och bowla. Preliminärt i alla fall. Det är antecknat i kalendern. Grattis till oss på Alby-Boden.

Eftersom vi var hos Fredrikssons så blev det ju inte helt oväntat ord- och vanliga lekar mellan maten och kaffet.
Kommer inte ihåg om det började med en ordlek där man skulle gissa namn utifrån ledtrådar. Men jag utgår i alla fall från att vi började med det.
Jag kan ju ta några som jag kommer ihåg någorlunda så får ni lösa dom. Den som knäcker alla får ett pris. I alla fall blir han/hon omnämd i kommande bloggar. Jag börjar med pojk- och flicknamn;
Hon har egen månad.
Här är armen fäst vid kroppen.
Säger hon om apelsinjuice.
Hittar han barr i skogen på.

Sen vart det en annan lek där man tävlade i lag. Det gjorde vi i och för sig i ordlekarna också. Var samma lag där som resten av kvällen. Jag var med Andreas och Ola.
Nu fick vi två bokstäver på två A4 som var fästa i snören som man skulle ha på sig. Ena bokstaven på magen och den andra på ryggen. Här gällde det att hålla reda på vad som var fram och bak, samt att vara snabb att flytta runt när domarna sa orden man skulle bilda. Vårt lag kom till final. Visserligen var vi bara fyra lag så det var semifinal först kan man säga. I finalen blev motståndarlaget för svåra. Men vi hade i alla fall kul.

Sen vart det kaffe med fruktsallad och glass. Välbehövligt efter en stunds lekande.
Allt vin, kaffe och likörer gjorde mig varm på slutet. Men gott var det.

Här trodde nog de flesta att det var det sista vi fick för nu var klockan 23.00 cirka. Då skulle det igång och lekas igen. Den här gången var det städer och orter man skulle klura ut. Även här låter jag er gissa några städer;
Insektshona
John Bauer mössa
Gylflös kalsong
Fridfull dunge
Böldklippa
Fågelklippa
Flodmat
Sångort

Och sen hittade Willy ännu en ordlek på Irenes skrivbord.
Nu var det lite enklare. Man skulle fylla i bokstäver i luckor och det skulle bilda yrken.
P_L_S
_O_O_R_F
B_E_B_R_R_
_Ö_M_R_K_

Efter detta blev det ännu mera kaffe och då var klockan 23.45 kanske. Jag som trodde vi var klara.
Men nu bjöds det alltså på kaffe och kaffetårta. Kan säga det att kaffetårtan smakade inte lika gott som vanligt kaffe.

Vid halv ett var jag hemma, och då blev det att sova med en gång. Orkade inte av en del förståeliga skäl.
Vaknade idag trött men ändå utvilad.

Dagens bästa var när IFK-Ellos spelade 2-2.
Imorgon har Kalmar chans att gå upp på samma poäng som Ellos.
Dagens sämsta var att Mikkaelas kompisar blivit attackerade och misshandlade i Göteborg av s.k "Änglar".
Det är bara en myt att Göteborgs suppotergrupp är just "Änglar" stämmer ju inte för fem öre.

Nehe nu blev det väldigt långt. Kul är väl iof det.

Imorgon stundar Kalmar FF - Gajs. Måste bara bli 3 friska poäng.

Tack och bock.


Kommentarer

Skriv vad du tycker om inlägget:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-mailadress? (bara jag som ser den)

Har du någon blogg?

Vad ville du lille vän?

Trackback
RSS 2.0