Nervkittlande

Oh gode gud. Jag har bevittnat en av de tråkigaste Kalmar FF matcher jag sett.
Men ack så skönt att dom till slut vann. Men det var sannerligen inget skönspel á la Kalmar som vi varit bortskämda med sedan förra året.

Första halvlek var något händelsefattig men det glimtade till då och då.
Viktor hade en bra nick som ÖSK:s målvakt limade rätt lätt såg det ut som.
Cesar blev fälld en stund senare precis på straffområdeslinjen, han tog själv hand om frispaken och satte den distinkt i ribban och en framrusande Marcus Lindberg borde satt 1-0 redan här. Istället studsade bollen på hans smalben och ÖSK kunde få inspark.

ÖSK var inte dåliga dom heller, men Kalmar var något snäpp bättre. ÖSK:s bästa chans kom i slutet av första halvlek när dom hade nästan öppet mål och nickade över. Man fick lite vibbar från i måndags när David Elm missade öppet mål, men han använde ju foten.

Andra halvlek började något trevande, men det öppnade upp sig mer och mer. När Nanne bytte ut David Elm, och satte in Sobralense istället blev det väldigt mycket bättre, men fortfarande inget mål och nu spelade lagen på de sista 10 minutrarna. Cesar flyttade in centralt och Sobralense tog Cesars plats. Det lönade sig direkt. Spelet blev rakare och bättre. Man slutade tjonga långbollar på David Elm.

Kalmar kom närmare. Efter en hörna för Kalmar rann bollen ut till ett inkast som Rasmus förvaltade väl. Ingelsten stötte verkligen in bollen vid den botre stolpen. Ett riktigt grismål.
Efter målet var det egentligen inget snack om vilket lag som spelade den bästa fotbollen. Nu var det bollar längs marken och man kunde faktiskt se en tendens till kombinationsspel.

Cesar hade ett genombrott på högerkanten och klev in i straffområdet och fick iväg ett riktigt bra skott som tog ribba-stolpe-ut. Lite synd att han inte fick sätta den.

Men 3p är 3 poäng och det känns förbannat bra. Nu är det delad serieledning med Henkeborg och Aporna.

Nu är det match på måndag igen mot GAIS.
Borde bli tre poäng där också, men GAIS slog Hammarby hemma på Ullevi idag.