Rolig, roligare, roligast, IFK Göteborg

"EM är över. Semester är sedan länge slut. IFK Göteborg tycks dock inte ha varvat upp ännu. Svenska mästarna föll tungt med 2–0 (1–0) i den allsvenska omstarten.

Niclas Alexandersson efterlyste inför den allsvenska ny-premiären bättre spel från svenska mästarna. I en intervju med sportbladet.se sa han så här inför matchen mot Trelleborg:
– Det man kan säga är att vi har ambitioner att försöka hitta ett bättre spel än vi hade under våren och då är väl det här en typ av match som vi ska vinna. Det blev precis tvärtom. IFK Göteborg spelade dålig fotboll och föll mot Trelleborg med 2–0. Det var TFF:s första seger på bortaplan i allsvenskan den här säsongen.

1–0 kom i den 29:e minuten genom Paulinho Lopes Tavares som nickade in Jonas Bjurströms boll. Det var ställningen i halvtid. I andra halvlek försökte IFK Göteborg lyfta upp spelet, men hade svårt att skapa något tryck rejält tryck mot TFF-målet. När så Fredrik Jensen kontrade in 1–0 med en kvart kvar att spela var matchen avgjord.

Strax därefter hade Ragnar Sigurdsson en boll i mål, men vinkades av för offside. Därmed var IFK Göteborgs hopp om poäng i omstarten ute."

Trelleborg får ses som väldigt effektiva framför mål. 8 skott totlat varav 3 skott på mål där 2 sitter i nätmaskorna.
Det är starkt. IFK hade både bollinnehav och fördel av skotten, men bollen ville inte in. Nu tappade IFK till serieettan som vi alla kan namnet på, Kalmar FF. KFF som imorgon gör omstart mot Gefle borta har nästan en skadefri trupp. Carlsson, Sacramento och Sorin är borta. Sorin som är tillbaka i full träning nu efter sin långa fotskada får alltså inte åka med. Anledningen enligt officiella hemsidan är att han inte är i matchform ännu.

Imorgon hoppas vi att Djurgården kan stjäla poäng mot Elfsborg samt att AIK tappar mot Örebro borta på torsdag kväll.
Givetvis hoppas vi (jag) att Kalmar FF visar vart skåpet ska stå mot Gefle imorgon. Dessvärre jobbar jag. Får bli att titta på andra halvlek någonstans. Ingvar verkar inte vara hemma, Jonssons har jag inte frågat. Kanske blir att lyssna på matchen via webben. Sorgligt men sant.

Källa: Klicka på bilden