Rösta NEJ för FRA!

"Två lagförslag som lagts och som Alliansen planerar att genomföra säger att din telefon, e-post och SMS i stort sett alltid ska avlyssnas och registreras. Din mobiltelefon ska dessutom pejlas in geografiskt, och spåren sparas i ett helt år. Liksom uppgifter om alla du pratat med. När. Och hur länge. När vi berättar om de här lagförslagen blir vi ofta inte trodda. Vi kan läsa innantill ur dem och det hjälper inte. ”Det där är ju Östtyskland”, säger folk. Ingen nation, vare sig nutida eller historiskt, har haft en så långtgående övervakning av sina medborgare. Undra påatt vi inte blir trodda när vi berättar om det. Det här är ju Sverige – här misstänker och avlyssnar vi väl inte vanliga hederliga Svensson?


Avlyssningen ska göras av en myndighet som heter Försvarets Radioanstalt, FRA. I juni tänker Alliansen fatta beslut om att de ska avlyssna alla samtal, e-mail och annan internettrafik som passerar någon av ett antal knutpunkter vid landets gränser. I praktiken passerar de flesta samtal och mail minst en sådan knutpunkt, även om samtalet går helt inom Sverige.


Dessutom ska alla dina samtal och e-postmeddelanden registreras, så att det går att kartlägga vilka du varit i kontakt med. Den uppgiften läggs på ditt telebolag, så att myndigheter ska kunna hämta ut uppgifterna när de vill. Nu är det inte Alliansen som tog fram de här förslagen. Det var den förra regeringen. Så alla sju riksdagspartier är lika skyldiga till det här. Alla sju riksdagspartier har antingen stött en regering som tog fram dem, eller sitter och röstar igenom förslagen idag. Det finns enstaka politiker i riksdagen som protesterar. Men de röstar ändå inte mot förslagen. Tyvärr är det bara Piratpartiet som strider för rätten till ett privatliv.


Vi blev det tredje största partiet utanför riksdagen i valet 2006, och växer snabbt. Våra kärnfrågor är just personlig integritet, rätten till ett privatliv och digitala samhällsfrågor."


Jag sympatiserar INTE med Piratpartiet. Jag citerar bara vad dom själva skrivit på sin hemsida.
Rösta EMOT detta dumma förslag. Som ni redan förstår av texten är det alltså inte Moderaterna som bär skulden till detta. Det var den förra regeringen som tog fram förslaget. Men alla riksdagspartierna har varit med och utformat förslaget. Alla är alltså lika skyldiga.

Kommentarer
Postat av: Stephanie

Visst är det överdrivet. Men å andra sidan, har man inget att dölja så är det väl lugnt.

2008-06-17 @ 17:55:51
URL: http://peffling.blogg.se/

Skriv vad du tycker om inlägget:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-mailadress? (bara jag som ser den)

Har du någon blogg?

Vad ville du lille vän?

Trackback
RSS 2.0