Spanien gjorde vad som dom skulle

David Villa heter för närvarande EM:s skyttekung. Han gjorde ett hattrick igår när Rysslands slogs tillbaka i grupp D med 4-1. Det har talats mycket om Torres innan Spaniens öppningsmatch i EM. Men grupp D-premiären på Tivoli Neu-stadion i Innsbruck handlade alltså om hans anfallskollega David Villa. I ett stjärnfyllt Spanien var det Villa som var den avgörande faktorn mot Ryssland. I den 21:a minuten kom Torres fri och passade en fristående Villa som bara hade att slå in bollen i öppet mål. 1-0 till Spanien där. Men Ryssland saknade inte chanser. Stolpträff och ribbträff var dock det närmsta dom kunde komma en reducering. Efter ledningsmålet backade spanjorerna och ryssarna fick färre kontringslägen. I stället var det en snabb kontringsattack som gav Spanien 2-0 i första halvlekens slutminuter. När Roman Pavljutjenko nickade in reduceringen i slutet av matchen, var den sedan länge avgjord. Cesc Fabregas hann också med att nicka in 4-1 innan slutsignalen gick. Villa var inblandad då med.

Ryssland var inte helt ofarliga i matchen, man stod upp bra mot Spanien. Matchen mellan Ryssland-Sverige kan nog bli mer öppen än vad jag tror. Mot Spanien ska egentligen inte Sverige ha en chans. Hur gick det då för Sverige igår? Jag säger bara Zlatan.